Kako da vam se kupovina klima-uređaja isplati?

Kako da vam se kupovina klima-uređaja isplati?

Kako da vam se kupovina klima-uređaja isplati? Izvor: Promo

Prilikom kupovine klima-uređaja, najčešće se odlučujemo za one modele koji će manje uticati na naš budžet. Jer, zašto bismo davali puno novca za uređaj koji koristimo svega nekoliko meseci tokom leta? To pravilo možda i jeste važilo nekada, ali sa razvojem tehnologije danas imamo na raspolaganju klima-uređaje koje možemo da koristimo tokom cele godine i tako isplatimo investiciju.

Grejanje klima-uređajem

Pored primarne funkcije hlađenja, sve veći broj ljudi se odlučuje i za grejanje klima-uređajem. Kako klime ne koriste grejače koji se mogu naći u grejalicama i TA pećima, ovo rešenje se nameće kao znatno efikasnije. Ako pogledamo iskoristivost uređaja, za 1kW uložene električne energije dobijamo oko 3kW energije što je sigurno prednost u odnosu na ostala grejna tela.

Jeftiniji modeli bez invertera mogu da greju samo dok je spoljna temperatura u plusu. Sa druge strane, postoje klima-uređaji koji koriste tehnologiju invertera zahvaljujući kojoj mogu da rade i na temperaturama do minus 15 stepeni. Inverter je komponenta koja prilagođava brzinu rada motora temperaturi u prostoriji. Kada vam je potrebna niža temperatura, kompresor će raditi većom brzinom, a kada je potrebna viša, inverter će smanjiti brzinu. Drugim rečima, električna energija koju će klima-uređaj potrošiti će biti prilagođena vašim stvarnim potrebama. Unapređena efikasnost inverterskih klima-uređaja, ne samo da znači smanjenu potrošnju energije (za čak 30%) i manje račune za struju, već su takvi modeli i ekološki prihvatljiviji.

daikin, klima uređaj Izvor: Promo

Čist vazduh bez alergena

Još jedna veoma bitna primena klima-uređaja jeste i prečišćavanje vazduha. Kako tokom godina imamo periode u kojima je koncentracija alergena u vazduhu povećana, kao logičan izbor nameću se uređaji koji imaju opciju eliminacije ne samo alergena, već i bakterija i virusa.

Pomoć pri odabiru

Iako se na internetu mogu pronaći razni kalkulatori kapaciteta, postoje brojni faktori koje treba uzeti u obzir prilikom odabira klima-uređaja. Pogrešan odabir modela i jačine mogu prouzrokovati dodatne troškove. Samo uz stručne konsultacije možete biti sigurni da ste odabrali adekvatan uređaj i ujedno najefikasnije rešenje za svoj novac.

Japanski proizvođač DAIKIN u svom asortimanu nudi isključivo uređaje sa inverterom među kojima veliki broj modela koristi i tehnologiju Flash Streamer za prečišćavanje vazduha. Sa tradicijom dugom preko 90 godina kao jedina kompanija na svetu koja je specijalizovana za proizvodnju klima-uređaja možete biti sigurni da kad birate Daikin birate kvalitet.

Više na: www.daikin.rs

Tagovi:

POVEZANE VESTI

Komentari (19)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Matematičar 2

Svaka klima može da radi i pod minusom, pitanje je koliko je efikasno rešenje odledjivanja, da li može da startuje u minusu zbog gustog ulja, da li ima podgrevanje ulja itd. Inverter nije bitan po ovom pitanju.

Majstor

Postoje i klime kojima uopšte nije potrebno odleđivanje, jer imaju kompresore obložene šamotnom opekom (poput one u TA pećima), koja akumulira toplotu koju stvara kompresor pri radu.

Milentey

Koristim inventer klimu od 2008. doduse drugi brand i prezadovoljan sam, utrosak struje je 30% nizi u odnosu na pre toga grejanje uljanim i klasicnim ventilator grejalicama, a temperatura je u svim prostorijama ujednacena.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Promo

Promo

Automobil Hyundai i20 i dodatne nagrade čekaju na vas 09.01.2020.

09.01.2020.  |  Promo

Promo

Promo

Na koju ste reformu pomislili u novogodišnjoj noći? 05.01.2020.

05.01.2020.  |  Promo

Promo

Promo

Aqua Gala – voda sa mineralom lepote 23.12.2019.

23.12.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Direktor Coca-Cola HBC Srbija: Prvi rezultati sjajnog tima 23.12.2019.

23.12.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Kompanije – partneri u dostizanju ciljeva održivog razvoja UN 20.12.2019.

20.12.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Dečiji novogodišnji karavan igre obišao Srbiju 16.12.2019.

16.12.2019.  |  Promo

Promo

Promo

U Sberbanci štedi - gde evro više vredi 12.12.2019.

12.12.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Nova donacija u okviru Eurobank projekta "Škola kao nacrtana za Vas" 10.12.2019.

10.12.2019.  |  Promo

loader