Saga: Pojedinac u IT-u iz ugla poslodavca

Saga: Pojedinac u IT-u iz ugla poslodavca

Saga: Pojedinac u IT-u iz ugla poslodavca Izvor: Promo

Srpska IT industrija je pre koju godinu ušla u fazu zrelosti, barem kada se radi o liderima na tržištu.

Među njima je i Saga New Frontier Group, kompanija koja na ovim prostorima posluje od 1989. godine i kontinuirano se nalazi na vrhu kada je konkurentnost i inovativnost u pitanju.

U Sagi ističu da njihov portfolio obuhvata sve "od poda do plafona" u IT industriji. Velika širina portfolija je svakako stvar ponosa, ali u isto vreme znači da se konkurencija krije svuda – od pojedinca koji sâm u sobi kuca kôd, preko startup-ova do velikih IT kompanija.

Iz prethodne rečenice lako je izvući lekciju: u moru ponuda za IT početnike i IT stručnjake, nisu sve istog kvaliteta. Kada birate s kim da sarađujete, razmatrate vrednosti kompanije za koju treba da radite.

Odabir putanje kojom će se karijera razvijati svakako je jedna od najbitnijih životnih odluka i nikako ne sme da se prepusti slučaju. Planiranje profesionalnog razvoja – inženjerskim pristupom – je neophodno i počinje sa obrazovnim sistemom, prvom stanicom na putanji koja vodi ka uspešnoj karijeri, a nastavlja se sa odabirom kompanije u kojoj će osoba raditi i sticati znanja i iskustva.

Prioriteti za odabir kompanije variraju od osobe do osobe: stabilnost se uvek visoko kotira, ali ne sme se zaboraviti na važnost okruženja koje podstiče lični i profesionalni rast.

Saga naglašava da su upravo stabilnost i podsticanje ličnog i profesionalnog rasta vrednosti koje predstavljaju stubove njene organizacione kulture i koje su utkane u sam proces rada.

SAGA Izvor: Promo

U Sagi je inženjerski posao mnogo više od samog ispisivanja kôda, odnosno od tehničarsko-zanatske komponente inženjerskog posla. Naime, on obuhvata i inženjersku i projektantsko-konsultantsku komponentu, koje se odnose na sagledavanje suštine potrebe korisnika i dizajniranje kompletnog informacionog sistema koji će na tu potrebu odgovoriti.

Tipični outsourcing projekti u Srbiji uglavnom zanemaruju jedan ili više gore pomenutih segmenata. Ali samo kada su svi segmenti prisutni, pojedinac može da kroz rad na projektima gradi svoju celokupnu karijeru, jer se zaposleni nalazi u prilici da iskusi kompletan proces uspostavljanja informacionog sistema: od identifikacije zahteva korisnika, preko analize problema, pa do razvoja i implementacije rešenja.

Saga je jedna od kompanija koje razvijaju softverske proizvode kroz Product Lifecycle Management, kontinuirani proces praćenja i unapređenja životnog ciklusa proizvoda. Ovakvo radno okruženje stvara potrebu za saradnjom između različitih sektora: na jednom projektu u svakom trenutku mora biti uključen technical lead, analitičar poslovnog sistema, QA inženjeri, arhitekte rešenja i UI dizajneri. Bez obzira na ulogu, nijedan tim ne preskače faze ciklusa – jedino što varira je intenzitet njihove uključenosti.

U Sagi ističu da se svaki ciklus razvijanja proizvoda sastoji od mnoštva manjih ciklusa, što omogućuje svakom zaposlenom da učestvuje u pojedinačnim deonicama i stekne preko potrebno iskustvo. Pojedinci koji su upoznati sa celokupnim procesom imaju priliku da steknu znanja iz različitih industrija, što predstavlja nezamenljivo iskustvo. Imajući u vidu uslužnu delatnost IT-a kao industrije, interdisciplinarnost dolazi do izražaja kao neophodan faktor u saradnji sa klijentima. Drugim rečima, inženjeri kontinuirano rade na sticanju i održavanju znanja iz različitih oblasti.

Na kraju, ovakav holistički pristup inženjerskoj ulozi identifikuje i stvara eksperte u posebnim oblastima, a oni zajedno unapređuju pristup projektima.

SAGA Izvor: Promo

  Sofija Čerović, HR direktorka Saga New Frontier Group, osvrnula se na ključne motivacione faktore koji grade Saginu organizacionu kulturu:

"Naš proces rada omogućava svakom zaposlenom da se na ličnom nivou poveže sa projektima na kojima radi i da dođe u priliku da iskaže svoju kreativnost. Dodatno, savladavanje različitih faza izazovnih projekata neminovno vodi do usavršavanja znanja i veština zaposlenih. Ovo pravilo važi kako za početnike u inženjerskom poslu koji kroz rad sa mentorima rastu i razvijaju se, tako i iskusne inženjere koji osmišljavaju informacione sisteme sa ciljem digitalizacije različitih poslovnih procesa".

Sofija Čerović ističe i da ovakav način rada dovodi do jačanja međuljudskih odnosa i stvaranja pozitivne atmosfere u kojoj zaposleni podstiču i podržavaju jedni druge. "Kada zaposleni vide svrhu svog posla, kao i da su svojim radom doprineli unapređenju nekog aspekta poslovanja klijenta ili života krajnjeg korisnika, onda su spremni da i u sledeći ciklus uđu sa još većim entuzijazmom".

Ovom prilikom, Saga poziva inženjere "da istrče pun krug" i da dokažu da su spremni da odgovore na izazove koje postavlja jedan kompletan proces proizvodnje u IT industriji.

Tagovi:

POVEZANE VESTI

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Promo

Promo

Mobi Banka podržala kampanju "Pruži korak" sa milion dinara 10:24 h

10:24 h  |  Promo

Promo

Promo

Novi Lesnina prodajni centri u Beogradu i Nišu 04.12.2019.

04.12.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Dobra dostava daleko stiže: Wolt stigao u Novi Sad 02.12.2019.

02.12.2019.  |  Promo

Promo

Promo

City Expert osigurao svoju uslugu izdavanja i prodaje nekretnina na milion evra 25.11.2019.

25.11.2019.  |  Promo

Promo

Promo

"Eurobank Veliko srce" u Ekonomskoj školi "Stana Milanović" u Šapcu 22.11.2019.

22.11.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Direktor prodaje JYSK-a u ulozi prodavca na jedan dan 18.11.2019.

18.11.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Posetite Fresh Corner i probajte iznenađujuće dobru kafu 12.11.2019.

12.11.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Kako da vam se kupovina klima-uređaja isplati? 30.10.2019.

30.10.2019.  |  Promo

loader