Pozitivan pivski trag – prioritet za Apatinsku pivaru

Pozitivan pivski trag – prioritet za Apatinsku pivaru

Izvor: Promo

Veliki izazovi današnjice poput smanjenja plastike u ambalaži, emisije ugljen dioksida i drugih gasova do neophodnosti reciklaže i odgovornog konzumiranja podstakli su kako pojedince tako i vlade zemalja, brojne organizacije i kompanije da budu odgovorniji prema sredini u kojoj žive i posluju.

Tako je i kompanija Molson Coors Brewing Company objavila skup novih globalnih ciljeva za ambalažu u cilju smanjenja plastike u ambalaži, sa ciljem da do 2025. godine što više ambalaže kompanija može da se koristi višekratno, da može da se reciklira, da bude kompostabilno i biorazgradivo. To takođe potkrepljuje ciljeve kompanije da koristi više recikliranog materijala u plastičnoj ambalaži i poboljša rešenja za recikliranje na svojim tržištima. Ova kompanija je objavila nove ciljeve za ambalažu u godišnjem izveštaju o održivosti.

"Kao globalna pivara sa snažnom porodičnom baštinom, uvek smo ozbiljno shvatali našu odgovornost da proizvodimo održiviju budućnost. Plastični otpad predstavlja jasan ekološki izazov, i kao kompanija koja proizvodi robu široke potrošnje, mi imamo važnu ulogu u davanju doprinosa rešenju globalne krize sa otpadom", kažu u ovoj kompaniji.

apatinska pivara Izvor: Promo

Jedan od ciljeva kompanije Molson Coors za 2025. godinu i ključni element za ukupnu strategiju kompanije jeste težnja ka cirkularnoj ekonomiji. Mere poput prikupljanja čiste vode za ponovnu upotrebu, pretvaranje otpadne vode u biogas za energiju na lokaciji, slanje trebera za ishranu životinja i smanjenje otpada koji se odlaže na deponijama podstiču napore kompanije da poštuje principe cirkularne ekonomije. Kompanija Molson Coors je implementirala dugotrajne programe za zaštitu vode u saradnji sa zajednicama za ugrožene lokacije za proizvodnju piva kako bi poboljšala i održala stanje lokalnih slivova.

Kao deo Molson Coors-a, Apatinska pivara uspešno prati i realizuje postavljenje ciljeve u oblasti održivosti do 2025. godine. Jedan od njih je i nastojanje da se konstantno ostvaruje pozitivan uticaj na poslovanje, zajednicu i okolinu u kojoj posluje. Svoj pozitivan uticaj u Srbiji ostvaruje kroz odgovornu konzumaciju, održivu proizvodnju piva, doprinos zajednici i dobru kulturu poslovanja.

apatinska pivara Izvor: Promo

Kroz kampanju "Kad pijem, ne vozim", Apatinska pivara već 13 godina edukuje javnost o odgovornom konzumiranju i rizicima pod dejstvom alkohola. Aktivnosti koje Pivara organizuje posvećene su cilju da se do 2025, zajedno sa najvećim svetskim proizvođačima alkoholnih pića i u saradnji sa državama širom sveta, smanji neodgovorna i neprimerena konzumacija alkohola za 10 odsto.

Kako je cilj grupacije da se do 2025. godine dostigne "zero waste to landfill", odnosno da se ništa ne odlaže na deponije, kampanjom "Reciklirajte i Vi" Apatinska pivara lokalno efikasno podstiče pravilno odlaganje ambalažnog otpada i širi svest o važnosti reciklaže.

apatinska pivara Izvor: Promo

Zaposleni u Pivari ponosni su na doprinos zajednici kroz učešće u brojnim sportskim humanitarnim akcijama, ali i na negovanje dobre kulture poslovanja. Održavanjem balansa privatnog i poslovnog života zaposleni svakodnevno pomažu da se "podigne lestvica" u proizvodnji piva.

Komentari (1)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pedja

Država glupa. Prvo i osnovno rešenje je uvesti kauciju. Recimo na dvolitarku 30-50 din,pa da vidimo dal bi bile zatrovane reke i priroda.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Promo

Promo

Dečiji novogodišnji karavan igre obišao Srbiju 11:21 h

11:21 h  |  Promo

Promo

Promo

U Sberbanci štedi - gde evro više vredi 12.12.2019.

12.12.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Nova donacija u okviru Eurobank projekta "Škola kao nacrtana za Vas" 10.12.2019.

10.12.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Mobi Banka podržala kampanju "Pruži korak" sa milion dinara 05.12.2019.

05.12.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Novi Lesnina prodajni centri u Beogradu i Nišu 04.12.2019.

04.12.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Dobra dostava daleko stiže: Wolt stigao u Novi Sad 02.12.2019.

02.12.2019.  |  Promo

Promo

Promo

City Expert osigurao svoju uslugu izdavanja i prodaje nekretnina na milion evra 25.11.2019.

25.11.2019.  |  Promo

Promo

Promo

"Eurobank Veliko srce" u Ekonomskoj školi "Stana Milanović" u Šapcu 22.11.2019.

22.11.2019.  |  Promo

loader