Studije nakon kojih čak 92,86% diplomaca postigne uspeh u karijeri

Studije nakon kojih čak 92,86% diplomaca postigne uspeh u karijeri

Studije nakon kojih čak 92,86% diplomaca postigne uspeh u karijeri Izvor: Promo

Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije − ITS jedina je obrazovna ustanova u Srbiji koja je, po ugledu na najprestižnije svetske univerzitete i koledže, smeštena u samom srcu jedne od najvećih IT kompanija u regionu.

Na ovaj način se najbolje prepliću obrazovanje i moderno poslovno okruženje, što pokazuju i veliki uspesi diplomaca ITS-a nakon studiranja.

Na samo pedesetak metara od kabineta za nastavu na ITS-u nalaze se vrhunski inženjeri koji svakodnevno primenjuju baš ona znanja koja se prenose na časovima i stvaraju softverska rešenja koja se koriste širom planete. Studenti na ovaj način imaju priliku da iz prve ruke svedoče o primenjivosti svega što u ITS-u nauče i da svoja znanja lako isprobaju i u praksi.

Čak 92,86% uspešnih diplomaca

Šta u stvari znači uspešan student? Na ITS-a ističu da su to pre svega oni koji rade u svojoj struci, bave se onim što zaista vole i što im donosi dobru zaradu.

Da se odlična kombinacija učenja i prakse isplati pokazuju upravo sjajni rezultati diplomaca na ITS-u. Prema podacima iz 2018. godine, čak 92,86% svršenih studenata ITS-a je uspešno, od toga nešto više od 85% njih se zaposlilo u struci i nastavilo da primenjuje stečena znanja i veštine, dok je skoro 8% ITS-ovaca nastavilo svoje studije i dalje profesionalno usavršavanje.

Kompanije u kojima rade studenti ITS-a su neke od najuspešnijih u regionu: Comtrade, Orion telekom, Asseco SEE, Omnicom Solutions, Telenor, Questys Solutions, Performance Technologies, Saga, Mozzart Bet, eFRONT, eGaming Consulting i mnoge druge, dok softverska rešenja koja su kreirali studenti u sklopu završnih radova koriste i institucije kao što su Uprava carina i APR.

Rad na realnim projektima ključ uspeha u daljoj karijeri

ITS svakodnevno unapređuje načine kako da svojim studentima pomogne da praktično primene svoja IT znanja i veštine. U okviru Projektnog centra ITS-a studenti još u toku studija mogu da se susretnu sa klijentima, rade na projektima i steknu profesionalno iskustvo.

Na ovaj način budući IT stručnjaci uče kako je raditi i sarađivati sa drugima u poslovnom svetu, unapređuju svoju sposobnost snalaženja u timu i otkrivaju koje im veštine bolje idu od drugih. Studenti ITS-a u Projektnom centru podeljeni su u timove, gde svaki tim ima svog lidera i svaki član ima svoj zadatak, realne rokove i dogovore oko toga kako svaki projekat treba realizovati.

Klijenti sa kojima studenti sarađuju su mnoge kompanije, udruženja i ustanove najrazličitijih zanimanja i delatnosti koji žele da svoje poslovanje unaprede i podignu na viši nivo.

promo Izvor: Promo

Vrhunski uslovi studiranja

Visoku školu strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS osnovale su dve vodeće regionalne kompanije u oblasti obrazovanja i IT-ja – LINK group i Comtrade i smestile je u središte najvećeg IT centra na našim prostorima.

Prostor ITS-a daje mogućnost studentima da uče u najsavremenijim uslovima. Svaki student ITS-a dobija TESLA tablet, koji svakodnevno koristi u nastavi, dok im je na raspolaganju i moderna stručna literatura koju su napisali profesori ITS-a (preko 40 izdanja).

Takođe, ITS koristi naprednu Platformu za podršku učenju, jedinstvenu u Srbiji, da svojim studentima olakša studiranje. Ova platforma predstavlja dodatni resurs za savladavanje nastavnog gradiva, gde studenti svoje znanje samostalno dopunjuju kroz online kurseve, multimedijalna predavanja, testove za vežbanje i chat komunikaciju sa profesorima i kolegama preko interneta, čime je sticanje znanja maksimalno olakšano.

Još jedna posebna pogodnost za studente ITS-a je i mogućnost praćenja nastave preko interneta, putem Live streama. Na ovaj način sva predavanja ostaju sačuvana i u video-arhivi, pa studenti mogu ponovo da ih pogledaju u svakom trenutku.

Najtraženije IT studije u regionu

U kreiranju studijskih programa ITS-a prihvaćeni su svetski standardi obrazovanja iz oblasti računarskih nauka, implementirani najkvalitetniji programi i ugrađena bogata iskustva kompanija osnivača iz višegodišnjeg rada na polju IT obrazovanja.

Studenti mogu odabrati jedan od četiri najaktuelnija programa osnovnih studija: Informacione tehnologije, Računarsku multimediju, Elektronsko poslovanje, Informacione sisteme, kao i master strukovne studije iz informacionih tehnologija.

Master studije na ITS-u, sa jedinstvenim programom u našoj zemlji i regionu, pružaju znanja iz najznačajnijih IT oblasti: Cloud Computing, Data Science, Big Data, Mobile Development, digitalna forenzika, kriptografija, Data Mining, napredne web tehnologije, obezbeđenje kvaliteta softvera, napredno 3D modelovanje i druge.

Diplomom ITS-a studenti krunišu svoje obrazovanje, što ih svrstava u red najperspektivnijih mladih IT stručnjaka i regionalnih lidera. Sa kvalitetnim znanjem i velikim praktičnim iskustvom, ITS-ovcima se nakon studiranja otvaraju brojne mogućnosti. Pre svega, da rade posao koji vole, da imaju odlična primanja i uspešan život.

Zbog svega navedenog, ali i zbog mnogih drugih razloga, budući IT stručnjaci prepoznaju ITS kao nabolji izbor za nastavak svog školovanja, a usled velikog interesovanja, najveći broj mesta se popuni već u predupisnom roku. Iz ITS-a svima koji žele da započnu najtraženije IT studije poručuju da iskoriste posebne pogodnosti ranijeg upisa i izaberu neki od najmodernijih studijskih programa. Prijavu možete poslati preko sajta its.edu.rs ili pozivom na broj telefona 011/40-11-216.

POVEZANE VESTI

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Promo

Promo

Evo kako izgleda bezbedan proces kupovine stana 05.06.2019.

05.06.2019.  |  Promo

Promo

Promo

ITS i ITHS slave Dan škole i poklanjaju velike popuste za upis 27.05.2019.

27.05.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Zaboravili ste novčanik? Platite mobilnim telefonom i kada nema interneta 22.05.2019.

22.05.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Velika rođendanska akcija Savremene gimnazije: 40% popusta za prijave do petka 21.05.2019.

21.05.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Važne vesti za osmake: ITHS nagrađuje najbolje učenike besplatnim školovanjem 17.05.2019.

17.05.2019.  |  Promo

Promo

Promo

ITAcademy: Uz najmodernije školovanje dobijate 100 coworking sati u IT Hubovima 15.05.2019.

15.05.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Do 100% popusta na upis: Najsavremenija Kembridž gimnazija nagrađuje najbolje 11.05.2019.

11.05.2019.  |  Promo

Promo

Promo

Obavezno se zaštitite prilikom kupovine nekretnine 08.05.2019.

08.05.2019.  |  Promo

loader