Ponovo odloženo 65. Sterijino pozorje

Ponovo odloženo 65. Sterijino pozorje

Ponovo odloženo 65. Sterijino pozorje Izvor: N1

Sterijino pozorje u Novom Sadu, čije je 65. izdanje prvobitno planirano za kraj maja i početak juna, a potom odloženo zbog epidemije koronavirusa za kraj avgusta i početak septembra, ponovo je pomeren - ovoga puta za period od 26. septembra do 4. oktobra, piše Seecult.

"Nažalost, usled okolnosti nastalih drugim talasom širenja koronavirusa bili smo primorani da ponovo pomerimo vreme održavanja našeg najznačajnijeg pozorišnog festivala", saopštili su 30. jula organizatori 65. Sterijinog pozorja, koje je prema ranijem planu trebalo da bude održano od 26. avgusta do 3. septembra.

Organizatori Sterijinog pozorja naveli su i da su u stalnoj komunikaciji sa pozorištima učesnicima i domaćinima festivalskog programa, te sa nadležnim institucijama u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji, navodi Seecult.

Smatrajući da bi održavanje Festivala bilo svojevrsna motivaciona injekcija za dramske umetnike i teatar u Srbiji u celini, organizatori su izrazili nadu da će, uz poštovanje svih mera zaštite i bez ugrožavanja zdravlja gledalaca i učesnika, 65. Sterijino pozorje biti održano u novom terminu u slavu pozorišne umetnosti.

O celokupnom programu 65. Pozorja, koje je originalno bilo planirano od 26. maja do 3. juna, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Selektor 65. Sterijinog pozorja, dramaturg Svetislav Jovanov, odabrao je sredinom marta za takmičarsku selekciju Nacionalne drame osam predstava objedinjenih sloganom Stvarnost – čudnija od mašte, ocenjujući da pozorišta u Srbiji završavaju sezonu 2019/2020. u znaku duboke egzistencijalne krize, ali, isto tako, barem kada se govori o najrelevantnijem što su pozorišta iznedrila, u znaku povišene umetničke i društvene samosvesti.

U netakmičarskom međunarodnom programu Krugovi, prema selekciji Jovanova, našle su se tri predstave iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Rusije, a u čast nagrađenih, selektor je predložio da Kamerni teatar 55 iz Sarajeva odigra predstavu "Sjećaš li se Doli Bel" prema tekstu Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića.

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Kultura

Kultura

Voji Brajoviću nagrada "Pavle Vuisić" za doprinos glumi 12:55 h

12:55 h  |  Kultura

Kultura

Kultura

Ambasadorka objavila fotografije Kineskog kulturnog centra 03.08.2020.

03.08.2020.  |  Kultura

Kultura

Kultura

Profesorska kolonija u Beogradu proglašena za kulturno dobro 03.08.2020.

03.08.2020.  |  Kultura

Kultura

Kultura

Počela restauracija i obnova simfonijskih orgulja iz Notr Dama 03.08.2020.

03.08.2020.  |  Kultura

Kultura

Kultura

Umetnici osnivaju fondove solidarnosti: Došli do toga da kulturi pomažemo sms-om 01.08.2020.

01.08.2020.  |  Kultura

loader