Novogodišnja aukcija slika i skulpura galerije ARTE

Novogodišnja aukcija slika i skulpura galerije ARTE

Novogodišnja aukcija slika i skulpura galerije ARTE Izvor: Galerija Arte

Aukcija slika i skulptura galerije ARTE, 11. po redu, biće održana u ponedeljak, 23. decembra 2019. godine sa početkom u 18 sati u prostoru bivšeg Eurosalona u ulici Kralja Milana 1 u Beogradu.

Kako je saopštila ta galerija, predaukcijska izložba će biti otvorena u periodu od 11. do 23. decembra 2019. na dve lokacije - prostoru bivšeg Eurosalona u ulici Kralja Milana 1 i u galeriji ARTE, Kralja Milana 3.

Svi zainteresovani mogu pogledati radove u navedenom periodu od 9 do 21 sat.

"Na aukciji će, kao i prethodnih godina, biti ponuđena dela najznačajnijih autora srpske i jugoslovenske moderne umetnosti, kao i radovi vodećih domaćih umetnika savremene likovne scene. Ovakav izbor radova prati orijentaciju galerije ARTE, koja dugi niz godina nastoji da ovdašnjoj publici prikaže i promoviše domaća umetnička ostvarenja. ARTE aukcijska kuća je, kao i svake godine, izašla sa bogatom ponudom reprezentativnih umetničkih dela, kako za kolekcionare rafiniranog ukusa, tako i za poznavaoce i ljubitelje likovnih umetnosti. Izbor dela predstavlja svojevrstan hronološki pregled najznačajnijih tokova srpske i jugoslovenske istorije umetnosti 19. i 20. veka. Radovi klasika poput Paje Jovanovića i Marka Murata, predstavnika moderne Mladena Josića, Jovana Bijelića, Milana Konjovića i Petra Dobrovića zaokružuju ponudu predratnog slikarstva. Slikama Petra Lubarde, Mila Milunovića, Nedeljka Gvozdenovića, Marka Čelebonovića, Ljubice Cuce Sokić, predstavljeni su autori koji su stvarali u posleratnom periodu", navodi se u saopštenju.

Pored ovih izloženi su i radovi Nikole Graovca, Bože Ilića, Miće Popovića, Milića od Mačve, Milana Tucovića i Vladimira Veličkovića, koji čine stalne postavke beogradskih galerija.

"Ponudu savremene umetnosti čine radovi Miloša Šobajića, Cileta Marinkovića, Radomira Damjanovića Damjana, Slavoljuba Caje Radojčića, Peđe Neškovića i drugih. Pored srpskih i jugoslovenskih autora, na izložbi su prikazana i dela nekolicine stranih umetnika, koji su živeli i stvarali na ovom području, prvenstveno radovi Stjepana Fjodoroviča Kolesnikova. Ovakvim izborom posetiocima je omogućeno da vide reprezentativne primerke opusa nekoliko generacija umetnika, kao i da uoče često znatno drugačije faze u okviru stvaralaštva jednog majstora", dodaje se.

Aukciju, kao i svake godine prati štampani katalog sa reprodukcijama radova, odgovarajućim podacima, procenjenim i početnim vrednostima lotova. Selekciju radova moguće je pogledati i online na sajtu ARTE galerije (www.artegalerija.rs).

Posebna pažnja poklonjena je slici "Portret mlade dame" Paje Jovanovića, na kojoj se jasno uočavaju sve prepoznatljive odlike njegovog portretskog slikarstva, zbog kojih ostaje upamćen kao jedan od naših najznačajnijih umetnika.

POVEZANE VESTI

Komentari (0)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Kultura

Kultura

Dugački redovi za izložbu Marine Abramović, poslednjeg dana MSU radi produženo 19.01.2020.

19.01.2020.  |  Kultura

Kultura

Kultura

Nezadovoljna žirijem, grupa pisaca bojkotuje NIN-ovu nagradu 19.01.2020.

19.01.2020.  |  Kultura

Kultura

Kultura

Hrvatski kritičari za najbolji film izabrali "Dnevnik Diane Budisavljević" 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Kultura

Kultura

Kultura

Slika koja je slučajno pronađena u Italiji je original Gustava Klimta 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Kultura

Kultura

Kultura

Džozefina Bejker – beogradske noći kreolske boginje 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Kultura

Kultura

Kultura

Preminuo Kristofer Tolkin, sin autora "Gospodara prstenova" 17.01.2020.

17.01.2020.  |  Kultura

Kultura

Kultura

Zatvor za bivšeg direktora banke zbog krijumčarenja Pikasove slike 16.01.2020.

16.01.2020.  |  Kultura

loader