Brojanje Tasovaca

Brojanje Tasovaca

Brojanje Tasovaca Izvor: N1

Česta je ta scena koja se pojavljuje u Koraksovim karikaturama da pred neke izbore predsednik Vučić, kobajagi, broji ovce koje poslušno idu ka biračkoj kutiji. Međutim, praveći listu za parlamentarne izbore, predsednik Vučić je odlučio da ovaj put ne broji samo ovce, već da broji i specijalnu vrstu intelektualca koje je uspeo da osvoji svojom harizmom, mudošću i pameću, takozvane Tasovce.

Tasovac je endemska vrsta uglednog intelektualca, javne ličnosti, elite, selebritija, koji iz nepoznatih razloga s vremenom počinje da deluje kao da je prs'o ko lajsna, a niko ne zna zašto.

I njegova karijera ide sasvim normalnom putanjom sve dok jednog dana ne odluči da bude ministar, što u javnosti izazove takozvani šok i takozvanu nevericu, ali ipak ima onih koji kažu: "Pa dobro, bar jednog normalnog čoveka da izaberu u Vladu Srbije!"

Ipak, posle dužeg sedenja u Vladi Srbije steknete utisak da je sedenje na tom mestu veoma rizična stvar, i kada napokon takozvani Tasovac izađe iz Vlade Srbije, setno uzdahnete: "Evo, vidiš sinko, šta Vlada Srbije mož’ da napravi od čoveka".

Takozvani Tasovac, naime, po izlasku iz Vlade Srbije počinje da se ponaša čudnije neko dok je bio u Vladi: kruna njegove karijere postaje Pinkov dokumentarni film "Progon", gde u biranom biračkom društvu ostalih lasom nahvatanih intelektualaca iz endemske vrste "Tasovac", u krupnom kadru daje nepatvorenu podršku najvećim uspesima u novijoj istoriji.

I za razliku od običnih intelektualaca koji ponekad sami sebi kažu: "Koja sam ovca ispao...", endemski intelektualac iz familije "Tasovac" nikada sebi neće reći: "Koji sam Tasovac ispao!", zato što komplikovanom procesu pucanja ko lajsna, u njihovom slučaju, nema kraja.

Ubeđeni da u dosadašnjoj karijeri nisu ispali Tasovac, oni postaju sve veći Tasovac, pa vas zato i ne iznenadi kada jednog dana na listi slobodarske Srpske napredne stranke, ugledate originalnog Tasovca, rame uz rame sa originalnim Martinovićem, originalnim Rističevićem, i najoriginalnijim Lavom Grigorijem Pajkićem, narodnim sakupljačem glupih viceva sa Pinka.

Lav Grigorije Pajkić, naime, bio je na početku karijere otužna kineska kopija Kesića, ali posle sve češćeg pojavljivanja vladike Grigorija na onoj suprotnoj strani Srbije, SNS je rešio da i oni nađu nekog svog vladiku Grigorija, pa je uloga kineske kopije vladike Grigorija pripala Lavu Grigoriju Pajkiću, otužnoj kineskoj kopiji Kesića.

Ta potreba za kineskim kopijama svega i svačega što se nikada ne bi priklonilo njihovoj strani postala je uža specijalnost naprednjaka, ali, ispostavilo se da jedino ne postoji potreba za kineskom kopijom Tasovca, jer je on dobrovoljno postao kineska kopija samog sebe.

U pitanju je revolucionarno otkriće: da su braća Kinezi znali za tehniku po kojoj originalni "ajfon" može da postane kineski "ajfon", odavno bi postavili Tasovca za direktora Tima za kreativne industrije Narodne Republike Kine, koji bi osmišljavao, na primer, kako da Olja Bećković sama, svojom voljom, vremenom počne da vodi Hit tvit, i postane kineska kopija same sebe. Čime bi izostala potreba za postojanjem Verice Bradić.

Zatim, kako da Kesić vremenom sam počne da vodi "Kontraviziju" i postane kineski Kesić svojom voljom, čime bi izostala potreba za L.G. Pajkićem i sličnim mračnim društvenim pojavama.

I kako da Sergej Trifunović vremenom postane kineska kopija Sregeja Trifunovića, čime bi prestala potreba za Lazom Ristovskim.

Onda, kako da Boris Tadić s vremenom postane kineski Boris Tadić, čime bi prestala potreba za Aleksandrom Vučićem.

I kako da Demokratska stranka vremenom postane kineska Demokratska stranka, čime bi trajno prestala potreba za Srpskom naprednom strankom.

Slučaj Tasovac, dakle, slučaj je čoveka koji je prvi u novijoj istoriji postao kineska kopija samog sebe, čime je uštedeo vremena i živaca onim predanim naprednjacima i naprednjakušama da traže kineskog Tasovca, koga nigde ne bi mogli da nađu.

Tasovac je naime bio originalna pojava na srpskoj kulturnoj sceni pre nego što je na sopstveno čelo zalepio obaveštenje "Made in P.R.C." Ipak, ostao je intelektualac. Tačnije: Intelektuuuuuaaaaaaaaaaa...lac.

POVEZANE VESTI

Komentari (58)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

EmEjc

Odavno nisam cuo za bolje radno mesto od "Narodni sakupljac glupih viceva". Kolika je plata i sta treba da nam pise u CV-ju za to?

Relja

Takozvana drzava Takozvanai predesednik Takozvani intelektualci

Can you believe?

Takozvani huligani, takozvani navijaci, takozvane "patriote" sa Misom Vacicem na celu,takozvani predsednik koji sve zna i u sve se razyme, takozvana skupstina u kojoj vec 30 godina sede ista lica, takozvane tajne sluzbe, takozvani tajni dosijei koji su i dalje tajni...... Ima jos, nastavak sledi.....

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader