Predsednik, made in PRC

Predsednik, made in PRC

Predsednik, made in PRC Izvor: N1

Slobodarski narod Kine, simpatični Kinezi, okupili su se tog dana ispred televizora očekujući vanredno obraćanje poslednjeg balkanskog autokrate koji je čvrsto rešio da postane poslednji balkanski poliglota, jer to mnogo bolje zvuči.

I onda su pažljivo slušali šta on ima da im kaže, iako ga niko ništa nije razumeo.

-Šta reče ovaj!? Ja ništa ne razumem? – raspitivalo se bar pola od 1,39 milijardi Kineza, komentarišući jasne poruke iz govora poslednjeg balkanskog poliglote, te su posle repriznog gledanja celog obraćanja predsednika Vučića narodu Kine, jednoglasno uzdahnuli i još jednoglasnije zaključili: "Najebasmo ko žuti!"

Taj zaključak osvanuo je i u naslovima na naslovnim stranama svekolike kineske štampe, uz nadnaslov: "(Ne)jasne poruke predsednika Vučića u vanrednom obraćanju građanima Kine".

Potpuno isti zaključak izgovorio je Boris Tadić pre nekih osam godina, pa je među kineskim političkim analitičarima, od kojih se najviše isticao Dej Vu Stan, kineska varijanta Dejana Vuka Stankovića, i Gan Dži Vu, kineska varijanta Dragana J. Vučićevića, vladalo uverenje da će uskoro i Kina, kao i Srbija, posle ovog istorijskog govora, konačno ući u "zlatno doba". Istorijsku epohu za koju licencu ima samo predsednik Vučić i koja je osmišljena bolje od "ajfona", tako da ni Kinezi nisu uspeli da je iskopiraju i naprave svoju varijantu "zlatnog doba". Mada i na Srpskoj naprednoj stranci, a i na predsedniku, treba okačiti ono obavešetenje: "Made in PRC", koje će najbolje oslikati "zlatno doba".

S tim što PRC u njihovom slučaju ne mora baš uvek značiti skraćenicu od People's Republic of China, već može biti i svašta nešto drugo na šta pomislite kada to izgovorite.

U podnaslovima kineske štampe bili su najvažniji akcenti iz predsednikovog istorijskog, ali nerazumljivog govora:

-U bolnim reformama nema mesta za ali, tako da neću da čujem da mi neko kaže: "Ali, to ne možemo da uradimo…", pa ćemo podhitno ukinuti Ali ekspres, jer "ali" kod mene ne postoji! U reformama nema “ali”, ima samo ekspres, jer sve mora da bude brzo – istakao je predsednik Vučić na kineskom.

-Kompanija Huaveij ima da se preminuje u Huljaveij, i tu ćemo da serijski proizvodimo najmodernije hulje, dakle vlasnike televizija koju linčuju ljude, vlasnike tabloida koji uništavaju ljudima živote, predsednike opština koji seksualno zlostavljaju žene, predsednike opština koji pale kuće novinarima, te sve druge hulje koje su zaštitni znak zlatnog doba. Živela nova svetska kompanija Huljaveij! – podvukao je predsednik Vučić na kineskom.

-Uradićemo rekonstrukciju Velikog kineskog zida koji već vekovima ničemu ne služi, i duž trase zida napravićemo najmoderniju gondolu, takozvani leteći automobil sa tri sajle, a Veliki kineski zid ćemo premestiti u neki park u Šangaju, da ne smeta – rekao je predsednik Vučić na kineskom.

-Za rekonstrukciju trga Tjenanmen već smo angažovali našeg poznatog stručnjaka Ves Ić Gor Ana! On će tamo da ugradi specijalne hrapave kocke koje će značajno ubrzati kretanje tenkova trgom Tjenanmen, jerbo smo to locirali kao najveći saobraćajni problem Pekinga – dodao je predsednik Vučić na kineskom.

kolumne draže petrovića:

Ovi najvažniji akcenti iz govora predsednika Vučića na tečnom kineskom, posle kojih je bar pola Kine jednoglasno uzviknulo: "Najebasmo ko žuti!", međutim, nisu izazvali očekivani efekat, to jest 56,7 odsto glasova za predsednika Vučića na prvim sledećim svekineskim izborima za predsednika Komunstičke partije Kine, pa je na Andrićevom vencu sprovedena istraga ko je za to kriv.

Naime, po dolasku na ideju o vanrednom obraćanju predsednika Vučića narodu Kine, nabavljen je najmodernij teleprompter, u televizijskom žargonu poznatiji kao "idiot", sprava sa koje TV voditelji pa i TV predsednici čitaju unapred napisane tekstove.

Predsednik Vučić se tokom spremanja govora izuzetno zbližio sa "idiotom", jer se on tokom cele svoje političke karijere zbližavao sa raznim spravama i raznim osobama sličnog profila. Ali, kao što se i sa svima njima posle nekog vremena razišao ili čak posvađao, tako je bilo i sada.

-Ovaj idiot je kompletni idiot! – urlao je predsednik Vučić, optuživši "idiota" da mu je sav onaj tekst na kineskom pogrešno napisao, pogrešno akcentovao i pogrešno prezentovao, pa ga nisu dobro razumeli čak ni funkcionalno nepismeni građani Kine, dok ga ona velika većina pismenih Kineza nije razumela uopšte.

-I'm surrounded by idiots – reći će predsednik u nedelju na Glavnom odboru SNS-a, na tečnom engleskom, okružen razdraganim naprednjacima, a misleći, verovatno, na onog "idiota" za tečni kineski.

POVEZANE VESTI

Komentari (35)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gero TZ

Alo bre, PRC se piše malim slivima.

Доца

Само да приупитам - а у шта се Мило рачуна са својих 30 година власти? У демократе?

Marko

Druze, Milo i Vucic su prakticno isti.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader