Zbunjivač Neša na kućnoj slobodi

Zbunjivač Neša na kućnoj slobodi

Zbunjivač Neša na kućnoj slobodi Izvor: N1

Nije džaba pesnik smislio ono: "Majmun radi što majmun vidi", ali to je bilo u ranim stupnjevima civilizacije, kada su svetom vladali majmuni, dok je tokom zlatnog doba, kada su svet preuzeli naprednjaci, osmišljen novi koncept: "Naprednjak radi što naprednjak vidi".

Postoji, naime, ta potreba aktuelnih srpskih vlastoljubaca da na nešto "njihovo" odgovore nečim "svojim", ali to "svoje" uvek neodoljivo podseća na ono "njihovo".

Na svetu je, naime, sve već izmišljeno, samo treba preuzeti koncept, rekao je neko na osnivačkoj skupštini Srpske napredne stranke, pa u poslednjih 11 godina, a naročito u poslednjih sedam, u Srbiji nema ničega novog, samo ima naprednjačke varijante "njihovog". Tačnije, autorizovanja tuđeg.

Eto, recimo, pre neki dan, kada je Jugoslav Ćosić najavio da će Pressing da emituje iz kućnog pritvora sa uzbunjivačem Obradovićem, odmah se neko dosetio da bi u isto vreme trebalo organizovati "Kontrapressing" iz kućnog pritvora sa našim poznatim uzbunjivačem, ministrom Stefanovićem.

"Ali ja nisam u kućnom pritvoru!, obavestio je voditelja "Kontrapressinga" ministar Stefanović, naš poznati uzbunjivač koji spletom neverovatnih okolnosti zaista nije u kućnom pritvoru.

"Pa dobro, hajde onda da emitujemo emisiju sa kućne slobode", setio se voditelj "Kontrapressinga".

"Sjajna ideja!", rekao je ministar Stefanović, koji se na svim nacionalnim frekvencijama oseća kao u svojoj kući, pa se tako i na TV O2 oseća kao na kućnoj slobodi.

Javilo se tu još sijaset problema koje je trebalo rešavati u hodu. Ministar Stefanović, ispostavilo se, nije ni uzbunjivač, pa se neko u hodu setio da bi ministar mogao da dobije specijalni status - zbunjivača.

Taj status se dobija relativno jednostavno – moraš da pričaš stvari koje će totalno da zbune već zbunjen auditorijum. Lud i zbunjen je najčešća interakcija koja se dešava na relaciji: srpska nacionalna frekvencija – gledalac, pa je brzo odlučeno da ministar dobije status zbunjivača. Za taj posao je izuzetno talentovan.

Emisija "Kontrapressing" na TV O2 inače se, kad ne ide paralelno sa Pressingom, zove "Fokus", zato što se tu pojavljuju razni ljudi koji dobiju sat vremena da analiziraju & pričaju ko foka. Dosad su u "Fokusu" analizirali & pričali ko foka: Siniša Mali, Goran Vesić, sve sama teška artiljerija SNS-a, te je i red bio da se tamo pojavi i ministar Stefanović.

Koji je najteža artiljerija SNS-a, pošto postoje indicije da se u njegovoj porodici topovi prenose s koleno na koleno, a posle se topovi prenose i s granice na granicu.

"Dragi gledaoci, dobro veče! Ovo je prva emisija u istoriji srpske televizije koja se emituje iz kućne slobode, a naš gost je poznati zbunjivač, ministar Stefanović", rekao je "Kolega Fokus", kako se valjda zove voditelj te kultne emisije.

Ispostavilo se da je kućni pritvor mnogo bolji od kućne slobode, jer je paralelno, na N1, uočeno da uzbunjivač Obradović ima i terasu, dok zbunjivač Stefanović u kućnoj slobodi nema terasu. Još nešto, uzbunjivač Obradović je pričao iz glave, bez papira, dok je zbunjivač Stefanović na sto ispred sebe stavio hrpu papira, sa kojih je povremeno nešto čitao.

Osoba koja ima status zbunjivača, naime, skuplja sve papire na koje naiđe tokom dana kako bi njima mahao na televiziji, bez obzira šta je na papirima.

Pa je zbunjivač Stefanović te večeri mahao papirom na kome su bili recepti za punjene lignje, dok je pričao o bojevim glavama sa barutnim punjenjem.

Sa papirom na kome je bio ispisan specijalni popust za slatko od krušaka u Lidlu, mahao je tokom objašnjavanja kakve sve popuste ima Krušik za međunarodnu trgovinu zahvaljujući mudrom rukovodstvu naše zemlje.

Kad čitaš sa papira, bez obzira šta na njima pisalo, deluješ veoma potkovano, znali su to savetnici zbunjivača Stefanovića kada su ga poslali da gostuje na TV O2, pa je i Stefanović izgledao izuzetno potkovano. Skoro ko da je pre emisije bio kod potkivača, a ne u šminkernici.

"Ja nisam glup ko top da se sa rođenim ocem bavim švercom oružja!", rekao je ministar Stefanović, a savetnici za krizni PR su mu tokom pauze za reklame objasnili kako je bolje da nađe neki drugi izraz, umesto izraza "glup ko top", osobito kad priča o svom neučešću u međunarodnoj trgovini oružjem.

"Topove ne pominji!", rekli su mu savetnici.

Potom je zbunjivač Neša vadio još neke gomile papira na kojima ništa ne piše, ali on se pravio da piše i svojim plavim očima gledao u voditelja, što kaže naš narod, ko Stefanović u šarena u vrata.

Na kraju su mu javili da je emisija na N1 sa uzbunjivačem završena, pa je i zbunjivač obustavio dalje izlaganje, a već mu je bilo dosta da priča o barutnim punjenjima buljeći u rukom ispisane recepte za punjene lignje.

Posle mu se javio ljutiti predsednik Vučić i ocenio da je njegov nastup bio epohalno glup.

"Ja juče izjavim da tvoj otac samo radi u GIM-u, a ti danas da tvoj otac uopšte ne radi u GIM-u! Pa jesi li ti, Stefanoviću, normalan! Nemoj da uvek ispadnemo glupi ko topovi!", urlao je predsednik.

A zbunjivač Stefanović je kriknuo: "Predsedniče, ne pominjite topove!"

POVEZANE VESTI

Komentari (60)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Eheeeejjjj

Fantastično Dražo!

Кец

Браво

Obični posmatrač SMI

Ko je vidio taj mali i veliki ugovor !?

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader