Odbrana doktorata u Rektoratu

Odbrana doktorata u Rektoratu

Odbrana doktorata u Rektoratu Izvor: N1

Braćo i sestre, reformatorke i reformatori, iz centrale stranke upravo mi je javljeno da moramo hitno da se okupimo u Rektumu! – rekao je lider nekog opštinskog odbora SNS okupljenim članovima.

-Gde je taj Rektum? – pitao je član SNS koji se tu zatekao po pozivu.

-Kažu da je odmah iza najnovijeg Trga republike, koji je, uzgred budi rečeno, prelep… – kazao je lider OO SNS, urbanistički zamišljeno gledajući u skupinu saboraca.

Potom su članovi opštinskog odbora redom ukucali na Guglu taj njima nepoznati izraz, Rektum, i na osnovu definicije Rektum na Vikipediji stekli su utisak da im hitno okupljanje u Rektumu nije nepoznata disciplina.

-A hoće li tamo biti predsednik? – pitao je jedan, jerbo su sva njihova dosadašnja okupljanja u Rektumu podrazumevala i predsednikovo fizičko prisustvo.

-Sad ću da pitam! – rekao je onaj lider OO SNS, okrenuo broj telefona partijske centrale, onda nešto dugo šaputao u slušalicu, da bi na kraju uzdahnuo…

-Neće biti predsednik! I okupljanje nije u Rektumu, nego u Rektoratu! – ispravio se predsednik OO SNS.

Onda su svi redom opet ukucali taj nepoznati izraz, Rektorat, na Guglu, i na osnovu definicije Rektorata sa Vikipedije zaključili da je današnji zadatak, okupljanje u Rektoratu, mnogo teži od prvobitno najavljenog okupljanja u Rektumu.

Naime, kada su ih pozvali da dođu u Rektorat Beogradskog univerziteta članovima Srpske napredne stranke niko nije rekao da će odmah da ih propitaju za ocenu, čega su se najviše brinuli prostim "vikipedijskim" uvidom u opis posla Rektorata.

-Je l' će da propituju? – raspitivali su se članovi SNS.

-Ma neće sigurno! – javili su im naknadno iz partijske central, tek da ih ne bi demotivisali.

Međutim, nisu svi bili baš spokojni.

-Ja kakav sam baksuz mene će sigurno da pitaju, a ništa nisam spremila – rekla je članica SNS u beloj košulji.

I kako to obično biva u takvim situacijama, članica SNS u beloj košulji po ulasku u Rektorat naišla je pravo na profesora, koji je, istovremeno mislio da je ona profesor.

Razgovor je, prema transkriptu sa sajta N1, tekao ovako:

Prof. dr Miodraga Sovilj: Jeste li vi profesor?

Članica SNS u beloj košilji: Ne ne ne, ja sam samo stranka. Nisam profesorka.

Prof. dr Miodrag Sovilj: Šta radite ovde?

Članica SNS u beloj košilji: Pa kao stranka smo pozvani da dođemo.

Prof. dr Miodrag Sovilj: Koja stranka?

Članica SNS u beloj košilji: Aleksandra Vučića. Mi smo pozvani da dođemo, odavde nas je neko pozvao.

Prof. dr Miodrag Sovilj: Koji je interes stranke Aleksandra Vučića da budete ovde?

Članica SNS u beloj košilji: To morate dalje da tražite odgovor, ne od mene.

To nije bilo u transkriptu, ali je ovaj razgovor garantovano završen tako što je profesor dr Miodrag Sovilj rekao članici SNS u beloj košulji: "Koleginice, pali ste! Više sreće u sledećem ispitnom roku! A ja ću dalje tražiti odgovor od ostalih".

Ostali članovi OO SNS onda su se okupili oko one članice u beloj košulji, ko i svi studenti, da se raspitaju iz prve ruke koliko su teška pitanja na ispitu.

-Pitao me je: "Šta radite ovde?" – kazala im je ona.

-Auuuu, to jeste pitanje za million dolara. Za desetku! – rekli su članovi, čija je prvobitna zamisao bila kao ona vesićevsko-martinovićeska od prošlog aprila.

Postoji, naime, taj običaj među naprednjacima da rade sve što radi ona druga strana, pa kao što su u aprilu hteli da proglase štrajk glađu čisto da bi preduhitrili opoziciju, tako su i sad hteli da se zatvore u Rektorat do ispunjenja zahteva.

Bilo je samo potrebno da smisle zahteve, tačnije da smisle odgovor na pitanje za milion dolara: "Šta radite ovde?"

I, kako kod njih uvek ima nekog ko misli, a to je uvek partijska centrala, jer je sopstveno mišljene, prema naprednačkom verovanju - pošast savremenog čovečanstva - zvali su telefonom u centralu, ali ni tamo nisu imali neku bog zna kakvu ideju, osim da im poruče da ne mrdaju odatle do daljnjeg.

-Smislite sami! – rekli su im iz partijske centrale.

I onda su oni razmišljali ceo dan, razmišljali, smišljali, te naposletku smislili.

-Ako ste posle doktorata postaje doktor, mi treba da tražimo da svako od nas, posle dva sata boravka u Rektoratu, dobije titulu Rektor – setili su se zajedničkim snagama.

I onda je ona članica SNS u beloj košulji pozvala profesora doktora Sovilja.

-Profesore, znam odgovor na pitanje: "Šta radite ovde?" – poručila mu je veselo.

-Dobro, recite? – kazao je prof. dr Sovilj.

-Mi smo ovde jer planiramo da rektoriramo! Hoćemo da kolektivno odbranimo Rektorat, to vam je isto ko odbrana doktorata! Da svi postanemo Rektori – rekla je ona članica SNS u beloj košulji

I tako su naprednjaci odbranili Rektorat, specijalnu vrstu doktorata.

POVEZANE VESTI

Komentari (87)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Đole

Svakojakih budala u ovoj božijoj bašti.

Andjelija

Botovi rade danonocno. Ne mogu da promene sliku srvarnosti i komentare pametnih. Sto se tice kolumne prava Nusiceva sarira. I on nije doziveo da bude na daskama koje zivot znace. Zato imamo uzivo toliko dogodovstina i inspiracija za vas mudre.

Radoje

Pitam se zašto kasni novogodišnja rasveta, da nije Vesić smtnuo da je prošlo leto i došla jesen. Za čas će i zima, a bez rasvete 130.000 turista neće znati da su u Beogradu!

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader