Autoputujući cirkus Miloša Kobrenovića

Autoputujući cirkus Miloša Kobrenovića

Autoputujući cirkus Miloša Kobrenovića Izvor: N1

Za razliku od Letećeg cirkusa Montija Pajtona i putujućeg cirkusa, u Srbiji je pre nedelju dana nastala kategorija – autoputujući cirkus – koja objašnjava ljude koji vole da se voze auto-putem na krovu turističkog autobusa, a taj njihov put se automatski prenosi na svim televizijama.

Za autoputujući cirkus potreban vam je jedan kineski auto-put i jedan kineski Tito. Kineski auto-put je put koji su izgradili Kinezi kineskim kreditom, a kineski Tito je neko ko misli da je Tito, a nije.

Liči na ajfon koji misli da je ajfon, mada niko ne sme da mu kaže da je proizveden u ilegalnoj fabrici negde u predgrađu Šangaja, bez Eplove licence. U suštini jeste ajfon, ali nije ajfon. I u suštini jeste pametan telefon, iako nije mnogo pametan (telefon).

Kineski Tito, dakle, stigao je na početak deonice kineskog auto-puta Obrenovac – Preljina, a početak deonice se nimalo slučajno nalazi u obrenovačkom selu Mislođin.

- Zašto je za početak ove deonice izabran baš pitoreskni Mislođin? – pitale su ga kineske kopije novinara sa Pinka i Studija B, koji su se tu kao i uvek slučajno zatekli sa slučajnim pitanjima na slučajnom mestu.

- Moj prijatelj Si Đinping, predsednik Kine, zaslužio je da se jedno mesto u Srbiji nazove po njemu. Paaa, kada sam svojeručno crtao ovaj auto-put, računao sam da je najlakše da to mesto bude Mislođin, pošto promena imena Mislođina u Mislođinping, neće zahtevati dodatne troškove. Dakle, potrebno je samo na autentično ime u ličnim kartama i na vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji dodati sufiks PING – objasnio je kineski Tito kako najjeftinije ispoštovati Si Đinpinga, ali i građane Mislođina, budućeg Mislođinpinga.

Nekoliko dana ranije, u autorskom tekstu za Večernje novosti, kineski Tito je pozdravio ideju da se auto-put nazove Miloš Veliki. Tačnije, pozdravio je svoju ideju da se novi auto-put nazove Miloš Veliki i napisao da je to genijalna ideja onog ko je to ime smislio.

U onom zloglasnom bivšem nedemokratskom režimu, recimo, kada je izgrađen Most na Adi, građani su imali priliku da sami odluče i glasaju o imenu novog mosta. Tadašnji predsednik Boris Tadić imao je želju da se most nazove po Zoranu Đinđiću ili Nenadu Bogdanoviću, ali su građani prilikom dvodnevne ankete preglasali predsednika i izglasali da će da se zove Most na Adi.

Međutim, ta demokratija iz bivših režima u davanju imena infrastrukturnim projektima ukinuta je kao opasna zbog bojazni da bi neposrednom građanskom demokratijom nova autostrada mogla da se nazove, na primer - "Autoput na livadi", jer, zna to kineski Tito, slobodna volja građana je najopasnija po našu krhku autokratiju. A i nekako glupavo zvuči vest: "Predsednik svečano otvorio Autoput na livadi". Mnogo bolje zvuči: "Predsednik otvorio Miloša Velikog".

- Nemamo vremena da nameštamo neposredne izbore za ime novog auto-puta, Zeljini batinaši su na zasluženom odmoru, ovi iz Vršca što su cepali drva u Lučanima su na letovanju u Sopotu. Najbolje je da ja u autorskom tekstu pozdravim moju ideju o mojoj ideji da se put nazove Miloš Veliki, donetu demokratskom jednoglasnom odlukom mene samo, rekao je kineski Tito na sastanku Odbora za organizaciju autoputujćeg cirkusa.

I tako je jednoglasnom odlukom auto-put od Mislođinpinga nazvan "Miloš Veliki", a kineski Tito je u autorskom tekstu objasnio da je Miloš Obrenović bio najveći vladar u istoriji Srbije. Iz teksta je isijavala želja da i on bude Miloš Obrenović, pa makar ga istorija upamtila kao Miloša Kobrenovića, zbog povećanog prisustva Kobri u njegovoj okolini.

- Ja sam kum "Miloša Velikog" - radosno je uskliknuo kineski Tito na kineskom auto-putu, a bezbednosne službe, uključujući i Kobre, odmah su krenule da analiziraju sve bezbednosne rizike koje vrebaju ljude koji su kumovi "Miloša Velikog", makar to bio i auto-put.

- A šta ako opozicija smisli slogan "Dva loša izgradiše Miloša", pitao je neki saradnik koji uvek misli na opasnosti koje vrebaju iz opozicije.

- U tom slučaju postupićemo mudro kao Miloš! Otfikarićemo im glavu sekirom, ali pošto je to danas kažnjivo, otfikarićemo im glavu Sarapom! Da je Miloš imao Sarapu umesto sekire, rahmetli Karađorđe bi danas bio živ, ali linčovan od sabajle - objasnio je kineski Tito, nesuđeni Miloš Kobrenović, na kraju autoputujućeg cirkusa.

POVEZANE VESTI

Komentari (90)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Onako u prolazu

Bravo!

No_one

Jedna od boljih kolumni.Drazo cestitam ti!

Morpheus

Ja sam stvarno tužan. Ovo samo znači da kineskom Titu nije prošao onaj predlog za leteće automobile, a trebalo je sve da bude pravi "leteći cirkus"

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader