Elitna jedinica "Ko, bre?"

Elitna jedinica "Ko, bre?"

Elitna jedinica "Ko, bre?" Izvor: N1

Dugogodišnja misterija – zašto se specijalna jedinica vojne policije zove Kobre – rešena je prošle subote, kada su demonstranti došli ispred Predsedništva Srbije uzvikujući tradicionalnu parolu "Vučiću, pederu", a onda su se iz mraka pojavili neki nabildovani tipovi...

-Ko, bre, peder? – viknuo je jedan od nabildovanih, garant, jer je cela akcija imala baš tu poetiku – dakle: ko, bre, peder - i izgledala kao kafanska tuča u dobrostojećem bircuzu "Volan" na Ibarskoj magistrali, pošto je neko nekome rekao da je peder.

-Ko, bre, .....? – valjda je poslednje što su rekli pre no što su počeli da lemaju poznatim karate zahvatima zvanim "ličke dandare" onaj uporni okupljeni svet koji i dalje šeta ko u januaru.

I tako smo bar saznali da se elitna jedinica koja štiti predsednika zove Kobre zato što kad se iznerviraju odmah počinju da viču: "Ko, bre?"

I posle standardnog kafanskog pitanja: "Ko, bre...?" počinju da biju. Divni ljudi.

Predsednik Vučić, naravno, imao je puno razumevanju za tu elitnu jedinicu "Ko, bre?", jerbo, sigurno znate, niko nema pravo da upada u državne institucije, pa u tom slučaju mora da interveniše vojska, makar i ta "Ko, bre, peder?" vojska.

Međutim, samo pre godinu i po dana predsednik Vučić je imao silno razumevanje za ljude koji upadaju u stanove vojnika sa tačnim spiskovima ko u tim stanovima stanuje, i impresivno nerazumevanje za vojnike koji su branili svoje sopstvene stanove od mlađahnih stranačkih agitatora iz Srpske napredne stranke.

-Nisi, barabo, uspeo da pokolebaš mlade! - obratio se tog februara 2018. godine u hijeroglifnoj emisiji "Ćirilica" predsednik Vučić kapetanu Vojske Srbije kome je pao mrak na oči kada su mu na interfon njegovog sopstvenog stana zazvonili aktivisti SNS, Naprednjakinja Nevena i Naprednjak Nemanja. Pa je kapetan izašao ispred zgrade i oterao ih u tri lepe naprednjačke materine...

Stvar je međutim u verziji predsednika Vučića, Neše Sile, ministra Vulina i svih ostalih ovlašćenih neupitnih tumača srpske stvarnosti koje je "gospodin slučaj" doveo na vlast izgledala drugačije:

-Ta baraba, iako mu niko nije došao na vrata, izašao je napolje i ovu devojku udario preko zuba i po vratu. Šta biste uradili da vašoj ćerci tako nešto uradi? – upitao je predsednik Vučić voditelja Milomira Marića, koji, kao što je poznato – nema ćerku – pa nije imao ni tačan odgovor, iako redovno odgovara na sva pitanja predsednika Vučića u sopstvenoj emisiji, gde "fikusira" ulogu voditelja.

-Ni ovog dečka koji igra fudbal, a od kojeg si teži 60 kilograma, nisi uspeo da pokolebaš iako si ga udario dva puta pesnicom – rekao je Vučić u toj emisiji obraćajući se u objektiv kamere direktno kapetanu Vojske Srbije, dok su Naprednjakinja Nevena i Naprednjak Nemanja sedeli u publici "Ćirilice" i blenuli u predsednika ko naprednjak u šarena vrata.

Nećete verovati šta je bilo na kraju: tužilaštvo je u maju iste godine odbacilo prijavu porotiv kapetana jerbo se ispostavilo da svi dokazi, uključujući snimke bezbednosnih kamera, ukazuju da nikoga nije udario, pa ni Naprednjakinju Nevenu ni Naprednjaka Nemanju, a Srbija još nije stigla u stadijum demokratije kada se izjave predsednika Vučića iz "Ćirilice" uzimaju kao dokazni materijal na sudu, jerbo je predsednik Vučić u historijskim čitankama obeležen kao diskutabilan svedok koji najčešće tvrdi da postoje stvari koji ne postoje.

Kolumne Draže Petrovića:

Naravno, samo su Danas i N1 objavili da je kapetan oslobođen, dok svi ostali mediji mirišljavog sadržaja nisu objavili da kapetan nije siledžija, te skoro cela Srbija i dalje misli da je kapetan VS Naprednjakinju udario "preko zuba i po vratu", a Naprednjaka "dvaput pesnicom". Tako da i tužilaštvo i bezbednosne kamere rade protiv reformi jer misle da je predsednik Vučić lažov, te da je nepravedno blatio oficira koji je, ispostavilo se, samo hteo da ih pita: "Otkud vam spisak sa imenima članove moje familije?" I oterao ih u majčinu, takoreći u Srpsku radikalnu stranku, jer je naprednjačka majčina tamo negde u bespućima vojvode Šešelja.

Godinu i po dana kasnije elitna jedinica Vojske Srbije "Ko, bre?", kojoj je predsednik Vučić podario ministra posle čijeg imenovanja se pola Srbije pitalo: "Ko, bre, ministar vojni?", brani ulazna vrata Predsedništva, razrađenom vojnim metodom poznatijom kao – kafanska makljaža u severnoj Pinosavi. Biju ljude po vratu i preko zuba, ali je ovaj put vojska na pravoj strani, pa je predsednik pohvalio, jer ne može braćo i sestre, da se svakom upada na vrata ko naprednjak u kampanji.

I onda predsednik shvati da ima bolju ideju: okružiće se ženama, takođe Kobrama. Ima ljudi koji se osećaju blaženi među ženama, dok će predsednik Vučić ubuduće da se oseća blažen među Kobrama, jerbo će Predsedništvo Srbije po njegovoj želji obezbeđivati originalne Kobre, koje su obučenije od Goce Uzelac, naše najpoznatije napredne diverzantkinje, opasne ko piton.

POVEZANE VESTI

Komentari (152)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Alisa u zemlji cuda

Drazo,kapa dole,odakle vise izvlacis ove tekstove od kojih mi se mali mozak raspada.

BotTerminator

Za mene do sada ubedljivo najbolja kolumna velemajstora Petrović Draže znanog među normalnim ljudima kao zaluđivač botova.

N.Božić, Valjevo.

I ovoga puta Draža je u punoj formi. Daje osnovne naslove za roman u nekoliko tomova.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader