Kako je Knez Mihailo pao s konja

Kako je Knez Mihailo pao s konja

Kako je Knez Mihailo pao s konja Izvor: N1

Draga deco, danas obeležavamo jedan izuzetan jubilej… - rekla je učiteljica jutros, na prvom času koji je u svim beogradskim školama bio posvećen istorijskom događaju - dolasku na vlast tandema RV.

- Ko će da nam kaže šta znači RV? - pitala je učiteljica.

I ko što biva u svakom dobrom vicu, negde iz poslednje klupe javio se Mali Perica.

- Znam ja, znam ja! RV znači Ratno Vazduhoplovstvo! - rekao je Mali Perica.

- Kako, bre, Perice? Ponavljam pitanje - ko će da nam kaže šta znači RV, i zašto danas obeleževamo godinu dana od kada je na vlast u Beogradu došao neponovljivi tandem RV? - ponovila je učiteljica.

Opet se javio Mali Perica.

- Znam ja, znam ja! Danas obeležavamo godinu dana od dolaska na vlast u Beogradu Ratnog Vazduholpovstva, skraćeno RV - opet će Perica.

- Aman, Perice! Kakvog crnog Ratnog vazduhoplovstva!? - pitala je učiteljica.

- Pa učiteljice, moj tata svaki dan kaže da Beograd izgleda ko da ga vodi Ratno Vazduhoplovstvo... - nastavio je Perica.

- Perice, sedi jedan! Draga deco, mi danas slavimo dolazak na vlast neponovljivog tandema Radojičić - Vesić, skraćeno RV - rekla je učiteljica ushićeno.

Bio je, dakle, 7. jun 2018. godine, u Beogradu se desio taj istorijski događaj kad su zamenici postali gradonačelnici, a gradonačelnici postali zamenici.

Taj čudni sistem je uspostavio još tandem TV, pre više od sedam godina, kada se iza sedam brda, sedam gora, sedam planina i sedam mora, desilo da onaj koji nije glavni vlada, a onaj ko je glavni ne vlada. Tandem TV, nazvan tako jerbo jedan od njih ima sklonost ka osvajanju televizora kao najvažnije grane vlasti, popeo se na vlast u Srbiji, te je bilo i logično da se iza njih pojavi tandem RV.

I tandem Toma - Vučić, skraćeno TV, počeo je tako - drugi je bio prvi potpredsednik Vlade, a prvi predsednik države, mada to ništa ne znači, pošto su se sve važne odluke donosile u Prvom Potpredsedništvu, a ne u Predsedništvu.

I Beograd pod tandemom RV je tako nekako koncipiran – sve odluke donosi V, koji na Studiju B ima emisiju "Pitajte zamenika gradonačelnika", dok se R ništa ne pita, pa se očekuje da dobije emisiju "Ne pitajte gradonačelnika", gde bi on radio ono što inače i radi - sedeo i smeškao se, izigravajući pristojnog čoveka, deficitarnu robu Srpske napredne stranke.

Kao što u realnom životu dođu divlji pa oteraju pitome, tako i u naprednom životu - dođu Vesići, pa oteraju pristojne. Te je za godinu dana vlasti RV zabeleženo tek nekoliko događaja gde se istakao R - jednom je otvorio moderan sistem kućica za ptice, a pre nekoliko nedelja izjavio da će Beograd jednog dana postati takozvani "pametan grad", čime će se pridružiti evropskom sistemu "pametnih gradova".

Ispostavilo se, međutim, još pre te Međunarodne konferencije o pametnim gradovima, da je Beograd već pametan grad jer ovde u poslednjih godinu dana pametniji popušta - pa je utemeljena vladavina gluposti. Ne samo to - u pametnim gradovima u Finskoj radijatori se sami pale kad osete hladnoću. Dok se u Beogradu ljudi sami zapale kad osete da radijatori ne rade.

Beograđanima samima dođe da se zapale i kad vide da ne radi gradski prevoz po uobičajenon šablonu rada gradskog pervoza svuda u svetu. Lako je da napraviš radijator koji se sam pali, al' napravi ti čoveka koji se sam zapali svaki dan nekim prigodnim povodom - deviza je pod kojom radi neponovljivi tandem RV.

Beograd trenutno, na primer, ima pametne supermoderne autobuse gde vozači sami određuju trasu u zavisnosti od osećaja kuda mogu da prođu. I ima sistem rekonstrukcije svega i svačega što ne treba da se rekonstruiše, i nerekonstrukcije svega i svačega što treba da se rekonstruiše.

Očevici kažu i da je Knez Mihailo koji jaše onog konja na Trgu republike još od 1882. godine, nekoliko puta u poslednjih godinu dana pao s konja, kad je video šta se sve radi po okolišu. Pa je vrlo moguće da će ona ispružena ruka Kneza Mihaila uskoro biti savijena u lakat, kao simbol vlasti tandema RV. Što, doduše, može biti i simbol cele epohe.

POVEZANE VESTI

Komentari (45)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Krivi smo mi

Ali slika... 😆 Sancho Vesić. Odlično

Pravda-1

Ko beše taj Radojčić? Gde se dede?

Igor

Ubode ga u srž! Tragikomedija

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader