Jutkijanska jututunska juhahaha

Jutkijanska jututunska juhahaha

Jutkijanska jututunska juhahaha Izvor: N1

Kada je Čika Jova Zmaj pisao "Jututunsku juhahahu" i "Jututunsku narodnu himnu", dve satirične rugalice vladarskoj svemoći, u Srbiji još nije uvedena kablovska televizija pa Čika Jova nije mogao da pretpostavi da vladarska svemoć može ići dotle da jedan vladar, jedne večeri, u jednoj opštini, u kraljevstvu Jutututu, svima isključi kablovsku TV.

Bilo je to davno, u pretprošlom veku, tako da Čika Jova Zmaj opravdano nije znao za mogućnost uvođenja kablovske, ali je pre neki dan, kada je čuo za misteriozna dešavanja u opštini Jutututu, lokalnoj samoupravi kraljevstva Jututu, rekao okupljenima na onom svetu: "Pa kako se toga ranije nisam setio!? Kralj Jutututua, što je sasvim logično, zove se Jutka!"

I tako je u martu 2019. godine Čika Jova Zmaj objavio treći nastavak svog jututunskog serijala, "Jutkijansku jututunsku juhahahu", pesmu o vladarskoj svemoći dva čoveka – jednog Jutke i jednog Juhahahe, koji se tako zove jer je uspeo da napravi državu po motivima satirične poezije Jove Jovanovića Zmaja.

Naime, zajedničko za velikog predsednika Juhahahu i nešto manjeg predsednika Jutku jeste da obojica imaju izvesnu averziju prema kablovskim televizijama, kao i televizijama u celini.

- Kablovske televizije kao i televizije u celini treba ukinuti jer šire paniku i nemoral! - izjavio je pre neki dan predsednik Jutka, pošto je svojeručno isključio sve kablovske televizije kao i televizije u celini na teritoriji opštine Brus zato što se na jednoj od njih emitovao program neprikladnog sadržaja.

- Neka žena je pričala o nekom manijaku koji spopada žene na teriroriji opštine Brus, što može izazvati paniku među lokalnim življem, pošto je manijak na slobodi! – objasnio je predsednik Jutka, koji je takođe na slobodi, zašto je baš on idealan čovek za predsednika Saveta REM-a, Regulatornog tela za elektronske medije.

I dok se REM vazda nešto nećka kada treba prekinuti programe koji šire nemoral, paniku i Sarapu, predsednik Jutka je u praksi pokazao kako se to radi.

- Najvažnije je da se reaguje odmah! Nema kod mene cile-mile! Čim sam saznao za sporni sadržaj, ja sam naložio da se kabl iseče! – objasnio je predsednik Jutka zašto je on idealan naslednik Olivere Zekić, ovlašćene dublerke Sofije Loren u pokušaju.

Tako da predsednik Jutka nema da brine – ako ga ikada smene sa čela opštine Brus, čeka ga siguran posao u REM-u. Sa druge strane, predsednik Vučić, kako je pre neki dan objavio Blic, prilikom kampanje "Budućnost Srbije" u Rasinskom okrugu, namerno je zaobišao Brus, jer, izgleda, onaj manijak ne spopada samo žene, nego spopada i predsednike.

- Evo vidite! – mahao je predsednik Vučić mobilnim telefonom: "Pun mi je inbox njegovih poruka da dođem u Brus! Hteo je da me namami i da me iskoristi!"

- Volkam te, želkam te, ljubkam te – pisalo je u porukama koje je onaj manijak iz Brusa slao predsedniku Vučiću godinama, ali predsedniku Vučiću to u početku nije bilo čudno, jer predsedniku svi u Srpskoj naprednoj stranci, a i šire, šalju takve poruke.

- Znate, kad vam dnevno stigne 700.000 poruka u kojima piše: "Volkam te, želkam te, ljubkam te", vi nikada ne znate ko je od njih manijak, a ko je pošteni član Srpske napredne stranke koji na taj način želi da iskaže podršku reformama! - rekao je predsednik kome je sigurno teže nego onim silnim ženama kojima je takođe pun inbox poruka manijaka iz Brusa: "Volkam te, želkam te, ljubkam te".

Ispostavilo se, međutim, da je predsedniku te poruke slala osoba koja je mešavina manijaka i poštenog člana SNS koji želi da podrži reforme. U pitanju je, naime - pošteni manijak iz Srpske napredne stranke koji želi da podrži reforme, predsednik Jutka.

Predsednik Vučić, inače, ima veoma visoko mišljenje o ženama. Nedavno je jednom turskom investitoru, prezimena Toprak, koji je u svojoj fabrici zaposlio samo žene, dao podršku sledeće sadržine:

- Pa ti si Toprak sve žene uzeo da rade… Pa zato si ti srećan. Misliš da ćeš… Eeeeeeee... - rekao je tom Topraku predsednik Vučić nedovršenu misao "misliš da ćeš...", sigurno želeći da kaže: "Misliš da ćeš zbog žena dobiti dodatne subvencije za nova radna mesta. Eeeeeee..."

Tako da je i srećna okolnost što predsednik nije obišao Brus tokom kampanje "Budućnost Srbije", jer se već može naslutiti razgovor sa predsednikom Jutkom tokom obilaska opštinske zgrade.

- Pa ti si Jutka sve žene uzeo da rade… Pa zato si ti srećan. Misliš da ćeš… Eeeeeeee... - garantovano bi rekao predsednik Vučić.

A predsednik Jutka bi za razliku od Turčina na tečnom srpskom odgovorio: "Eeeeeeeeeeeeeee". I sve bi se razumeli.

Naime, Pink i Informer bi garantovano objavili da su predsednik Vučić i predsednik Jutka razgovarali o uvođenu e-uprave u Skupštini opštine Brus, koja će se specijalno u toj lokalnoj samoupravi zvati eeeeeeee-uprava. A potom bi u centru Brusa otvorili fabriku brushaltera. Eeeeeeeeeeeee...

POVEZANE VESTI

Komentari (89)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

vlad

Bravo Drazo, kidas k’o po obicaju

Branislav

Dragoljube (Lave), ti nisi kralj, ti si............... car

Zabrinuti

Pa nisi morao toliko Drazo sad ce nam predsednik nocu imati kosmare.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader