Građanski protesti, skraćeno GRIP

Građanski protesti, skraćeno GRIP

Građanski protesti, skraćeno GRIP Izvor: N1

Čak i dečje pesme pokazuju da grip nije nikakav bauk ako Ministarstvo zdravlja na vreme zabrani bilo kakvu posetu bolnicama – staro je pravilo medicine.

Ima taj poznati slučaj kada je jedan miš dobio grip pa onda seo u motorno vozilo, prevalio put dugačak, vozio šest sati, samo da bi ga pregledao doktor mačak, jer je živeo u vremenu kada su čak i mačke mogle da doktoriraju medicinu, ali se to pokazalo kao pogrešan potez.

Ide ovako:

Miš je dobio grip

Pa je seo u džip

I prevalio put dugačak

Da ga pregleda doktor Mačak

Doktor pacijenta pipnu

Pacijent nešto zucnu

Doktor mu leđa štipnu

Zatim ga u čelo kucnu

Sa moje tačke gledišta

Nije ti ništa

To kaza, to kaza

Pa ga smaza!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar godinama na ovom primeru pokazuje da je zabrana bilo kakvog odlaska u bolnice i tokom epidemije gripa, ali i kada nije epidemija gripa, veoma važna. Njegova ministarska deviza je: "Šta će vam bolnice, biće vam još gore!"

- Da je u vreme nastanka ove muzičke numere bila zabranjena poseta bolnicama, miš zaražen influencom i danas bi bio živ i zdrav, jer ga doktor mačak ne bi smazao na kraju! - objasni ponekad ministar važnost preventive na slučaju pokojnog miša koji, eto, nije stradao od gripa, već zbog toga što tokom epidemije gripa nije pazio ko mu je izabrani lekar.

Ta surova dečja pesma koja dokazuje da nikada ne znate ko vas čeka u ordinaciji, da li vekovni neprijatelj, kao u slučaju miša, ili neko još opasniji, opet je postala aktuelna kada je Srbijom ovih dana počela da se širi epidemija gripa.

Epidemija se proširila u više od 60 gradova i mesta, a Ministarstvo zdravlja je odlučilo da zabrani bilo kakve manifestacije gde se međusobno sastanu više od dve osobe, jer to povećava mogućnost da se epidemija GRIP-a proširi i dobije na masovnosti.

Osnovna karakteristika GRIP-a je u tome što se prenosi ako dve osobe stanu jedna pored druge i deru se, te se onda kapljičnim putem, a kapljice se uvek pojave kao nusprodukt kod osoba koje se deru, epidemija najlakše proširi.

- Epidemija GRIP-a, što je skraćenica od GRađanskI Protesti, preti da zahvati skoro celu zemlju, tako da je preporučljivo da ne šetate pored osoba koje se deru i viču, pošto to povećava rizik. Naročito subotom! – izjavio je ministar Lončar povodom epidemije GRIP-a.

Naravno, podvukao je ministar, to ne važi za osobe koje ne šetaju i ne deru se, pa je predsednik Vučić, koji trenutno prkosi GRIP-u tako što kao kontrameru ovoj epidemiji obilazi sva mesta na kojima može da ga uhvati televizijska kamera, dobio priliku da obiđe Institut za majku i dete, jer on garantovano nema GRIP.

Pošto samo predsednik Vučić, Čak Noris, Zlatibor Lončar i 30 novinara i kamermana koji ih prate, nemaju GRIP. Takoreći – imuni su.

- Ali, SZO izričito zabranjuje da bilo ko, tokom zabrane, obilazi bolnice! – rekli su predsedniku uoči ove posete.

- Hajte, molim vas! Neće meni Đilas, Jeremić, Trifunović i Obradović da određuju šta ja mogu da obiđem i gde sve može da me uhvati kamera! - odbrusio je predsednik.

- Ali, predsedniče, kakve veze imaju Đilas, Jeremić, Trifunović i Obradović? - pitali su predsednika neupućeni.

- SZO, jasno vam je, jeste ogranak SZS, i ja nikakve njihove zahteve i odluke neću uvažavati, ne pada mi na pamet! Može pet miliona njih da se zarazi GRIP-om, neći im ispuniti nijedan zahtev, pa ni zahtev da ne mogu da obilazim zdravstvene ustanove, na šta se najviše pali moje biračko telo - odbrusio je opet predsednik, i tako nisu uspeli da mu objasne da SZO (Svetska zdravstvena organizacija), nema nikakve veze sa SZS (Savezom za Srbiju), osim što im se sasvim slučajno prva dva slova skraćenice poklapaju. Što je garantovano deo međunarodne zavere.

E sad, zaposleni na Institutu za majku i dete su u početku mislili, kada su videli predsednika i ministra zdravlja sa maskom preko lica, da na mestu njihove zdravstvene ustanove treba da se gradi neki aneks Beograda na vodi, jer poslednji put kada su neki naprednjaci uočeni sa maskama, to je bilo tim povodom.

- Ne brinite, Institut za majku i dete ostaje na ovom mestu, mi smo ovde samo radi slikanja! - umirio je predsednik zdravstvene radnike, pre no što je, prkoseći svim organizacijama koje imaju skraćenicu SZ, a prkoseći i GRIP-u, pokazao da nije doktor, al' može da pogleda.

Što je osnovna deviza cele njegove vladavine. Zato će epidemija GRIP-a da potraje...

POVEZANE VESTI

Komentari (55)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Ovo je vrh!!!

CAR

DRAŽO, ova vrsta GRIPA je veoma ...

Dragan

Vučićeva "Bela lađa" je udarila na veliki opozicioni kamen zvani "1 od 5 miliona" opoziciona voda sada intenzivno prodire u lađu mornari su veoma uplašeni, mnogi su spremni da pređu na neke druge lađe, to su inače mornari veoma dobro obučeni da skaču sa lađe na lađu, kapetan lađe AV pokusava da izmanervise da spase lađu pa malo okreće kormilo na istok malo na zapad, malo hoće da ratuje to regionu pa malo hoće da se pomiri, malo daje Kosovu nezavisnot pa malo neda....istovremeno pokišava i da zakrpi lađu i da izbaci opozicionu vodu jer to je kapetan koji ne spava po 25 sati dnevno pa nekada čak i više i uvek VREDNO radi ali lađa tone niže, niže o da li ga to TOMINA kletva stiže!? :)

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader