Zašto je top bolji od vešala

Zašto je top bolji od vešala

Zašto je top bolji od vešala Izvor: N1

Braćo i sestre, smislili smo najjeftiniji način kako da srušimo Vučića!

- Kako!? - pitali su svi.

- Pomoću štapa i kanapa! – rekao je jedan na organizacionom odboru za rušenje Vučića kada se debatovalo o tome da para nema, ali naš narod tradicionalno već vekovima najbolje funkcioniše kada nešto treba da obavi pomoću štapa i kanapa.

- Kako da ga srušimo pomoću štapa i kanapa? To je nemoguće! - konstatovao je jedan koji ne veruje u jednostavna rešenja.

- Pa lepo! Uzmeš jedan dugačak štap, zatim na njega ukucaš manji štap, u obliku obrnutog latiničnog slova L, i na kraju na gornji deo obrnutog latiničnog slova L okačiš kanap! - objasnio je opozicioni stručnjak za laka rešenja.

- Em jeftino, em efikasno! - svi su bili oduševljeni.

Rešenje rušenja Vučića pomoću štapa i kanapa jeste izgledalo jeftino, ali se onda neko setio da taj model isuviše liči na vešala, ali je već bilo kasno. Idejni tvorac rušenja Vučića pomoću štapa i kanapa već je bio na Terazijama sa svojim super jeftinim izumom koji su naravno svi primetili, pa i predsednik Vučić.

On je u dosadašnjoj vlastodržačkoj karijeri poznavao samo ljude koji hoće da mu se obese o vrat, pa je postojala dilema – da li je predsednik Vučić sofisticirana vrsta vešala o koju se masovno bese tipovi pout Nebojše Stefanovića, Siniše Malog, Gorana Vesića, Aleksandra Martinovića, Alkesandra Vulina, Dragana J. Vučićevića & ostalih obešenjaka i obešenjakinja.

Stručnjaci za krivično pravo, naime, nisu uspeli da se usaglase da li nošenje slike predsednika Vučića na mitinzima SNS predstavlja krivično delo, pošto postoje dokazi da se o vrat predsednika Vučića već obesilo najmanje 700.000 članova Srpske napredne stranke, plus njihovi pomagači, poput Ljajića, Dačića & Markovića Palme. Najopasniji trenutak za predsednika Vučića, naravno, bio je onaj kada mu se o vrat obesio Marković Palma, retka vrsta visećeg kik-boksera.

- To ne može da bude krivično delo, jer je svima jasno da kad se obesiš predsedniku Vučiću o vrat, ti ga faktički grliš, zato što sama reč "obesiti se o vrat" metaforično znači da ćeš nekoga s obe ruke zagrliti tako da izgleda ko da mu visiš o vratu – utvrdili su stručnjaci za krivično pravo zašto nošenje slike predsednika Vučića nije krivično delo, i zašto to nema nikakve veze sa vešalima.

- Predsednik Vučić, dakle, nije hladno oružje i njegove slike mogu se nositi svuda, pa i na Terazijama, pošto je dokazano da oni koji su se obesili predsedniku o vrat, nikada nisu bolje izgledali. To je potpuno suprotno od vešala, jer ljudi koji se obese o vešala, pokazuju istraživanja, nikada nisu gore izgledali – piše u pravnoj formulaciji koja je involvirana u najnoviji Krivični zakonik Republike Srbije.

Pročitajte još:

Opozicija je, dakle, shvatila da rušenje Vučića pomoću štapa i kanapa jeste jeftino rešenje, ali predstavlja krivično delo, dok je vlast utvrdila da je najbolja opcija za svakog ambicioznog građanina Republike Srbije da se obesi, ali predsedniku Vučiću o vrat.

I tako bi priča o ove dve vrste vešala bila završena da se predsedniku Vučiću u četvrtak predveče nije javio ministar Vulin, prilični usplahiren.

- Predsedniče, imam užasne vesti! Opozicija kupila top! - urlao je u slušalicu.

- Pravi top!? - nije mogao da veruje predsednik Vučić dokle može da ide ta vekovna mržnja prema reformama.

- Pravi pravcati top, koji je čak gori i od pravog pravcatog topa! - urlao je ministar Vulin.

- Kakav je to top koji je gori od pravog pravcatog topa!? - bio je znatiželjan predsednik Vučić.

- Pa pravi pravcati top može da te i promaši! Znate, artiljerijska oruđa nisu baš uvek najpreciznija. Zato se kaže "glup k'o top" – objasnio je stručno ministar Vulin zašto su topovi sprave veoma ograničene inteligencije.

- Pa kakav je to top koji nije glup k'o top!? - pitao je predsednik Vučić.

- Najgori je onaj top iz kog puca Olja Bećković! Taj top obično ne promašuje – rekao je ministar Vulin.

- Olja Bećković!? Otkad ona puca iz topa, keve ti? - bio je zbunjen predsednik.

- Sad su mi upravo javili da Olja Bećković od 1. aprila prelazi na top! - objasnio je predsednik Vučić.

- Mislim, to je u redu, ja podržavam dualno obrazovanje! Zašto Olja Bećković ne bi mogla istovremeno da bude i novinarka i tobdžija – pitao je predsednik.

- Zato, predsedniče, što ona prelazi na Top kanal! Top kanal je vrsta topa koji nije glup ko top! Za razliku od pravog pravcatog topa, taj top ne promašuje! - urlao je Vulin.

- Uh, majku mu! Gde si mi baš sad to javio kada obilazim Aleksinac, grad nazvan po mom omiljenom nadimku Alek! Tako me zove Neša! - predsednik je delovao utučeno.

- Ne brinite, predsedniče, ja sam već izdao naredbu da na ovaj artiljerijski potez opozicije odgovorimo tako što ćemo podići borbenu gotovost svih artiljerijskih jedinica do prvog aprila! - raportirao je ministar.

- Odlično, generale Vulin! - bio je zadovoljan predsednik.

Onda je predsednik, direktno iz Aleksinca, pozvao direktora Telekoma.

- Slušaj, do prvog aprila morate da kupite Top! - komandovao je predsednik.

- Top! Pa mi smo firma za telekomunikacije, šta će nam top!? - začudio se direktor Telekoma.

- Ne pitaj mnogo! Kupite Top i hoću da prvog aprila u 21 sat na Topu umesto Olje Bećković bude jedan veliki natpis: “Aprili-li-li!” - vikao je predsednik.

- Razumem, predsedniče! - salutirao je direktor Telekoma, pevušeći onu staru dobru pesmu: "Kupi mi majko - top!"

POVEZANE VESTI

Komentari (42)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Чедо

Хм, просто си могао рећи : у облику слова Г. Уместо : у облику великог штампаног латиничног наопаког слова Л. Зар не ?

Dokoni

@Чедо to je kao da Rembrantu neko kaže da na sliku doda malo plave boje...

DON KIHOT

Svaka cast...kada bi nekada komentarisao rad radnika obezbedjenja Portira koji rade po 10 god. Bez godisnjeg odmora za minimalac. Dakle vise i od AV

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader