Državni neprijatelji od Đ do Š

Državni neprijatelji od Đ do Š

Državni neprijatelji od Đ do Š Izvor: N1

Da biste shvatili ovaj tekst morate najpre znati šta se tačno desilo.

Akteri su:

Akter broj 1 - SARAPA – jedan od naših najvećih novinara, što je izmereno na vagi za precizno merenje najvećih novinara. A može se primetiti i odokativno.

Akter broj 2 - IDEA – neka simpatična devojka što sedi pored našeg najvećeg novinara i očigledno ima ideje, pa im se zato emisija i zove "Sarapa Idea". Uglavnom, Idea ne zna baš uvek tačno o čemu se raspituje, pa ako jednog dana osvane neki novi 5. oktobar, pitaće one što pokušavaju da upadnu u Pink: "Kojim dobrom, dobri ljudi! Kako vam se sviđaju reforme?" A Sarapa će joj reći: "Ne bi to sad trebalo da pitaš, nije zgodno, imam ja iskustva u skakanju kroz prozor...".

Akter broj 3 - PREDSEDNIK– jedan od naših najvećih političara, visok 2,01.

Sede, dakle, njih troje u Jutarnjem Pinka u četvrtak i ćaskaju o svemu što im je predsednik rekao da bi voleli da ga pitaju i o svemu čemu bi predsednik voleo da se javno čudi, jer predsednik najviše voli da se čudi kad ga pitaju Idea & Sarapa, valjda zato što svi predsednici najviše vole da ih pitaju oni koji ih ništa ne naročito pitaju. Pa on može lagodno da se čudi & zgražava u krupnom kadru. U pitanju je verzija emisije "Na kafi sa Đukom", koja se ne zove tako, nego otprilike "Na kafi sa Mukom".

I onda se predsednik usred te emisije seti neke druge emisije "na njihovoj televiziji", a "njihova" televizija je naravno ona koja nije njihova, ukratko jedna skroz Neprijateljska, Nereformska, Nebitna & Najgora televizija, dakle sve na N. Tu emisiju je uspeo da gleda jedva "12, 13, 14 minuta", gluplje, kaže, nikad nije potrošio vreme, a u toj emisiju učestvuju "ona tri genija, sve Ajnštajn i Njutn", te je predsednik pozvao jednog genija da mu sa ostala dva genija izađe na TV duel.

E sad, da ste kojim srećnim slučajem Idea, a nesrećnim slučajem Srapa, vi biste mu verovatno rekli: "Pa dobro, bre, predsedniče, to je satirična emsija, ne priliči jednom predsedniku da učesnike satirične emisije zove na TV duel". Čak iako se ona emituje na "njihovoj televiziji".

Ali, malera, emisiju su vodili naš najveći novinar po preciznim rezultatima Direkcije za mere i dragocene metale, kao ona sitna simpatična devojka što svakog jutra sedi pored našeg najvećeg novinara i koja bi učesnike nekog novog Petog oktobra koji upadaju u Pink, pitala: "Kojim dobrom, dobri ljudi? Kako vam se sviđaju reforme?" Otprilike joj je takva percepcija situacije, jer što kaže naš narod – od Sarape se šuma ne vidi, pa joj ne treba zameriti.

Zamislite Trampa koji na TV duel zove Džona Olivera, američkog Kesića? Sav pošten svet bi rekao: "Koja budala ovaj Tramp! Zove satiričara na TV duel". Uopšte, a i inače, koji to predsednik gostuje u TV formatima tipa "Na kafi sa Mukom" i tom prilikom zove novinare, zabavljače i satiričare da mu izađu na crtu? A pritom ne izlazi na crtu svojim prirodnim "neprijateljima", političarima.

Malo pre nego što je izgleda rešio da se u budućnosti bavi satirom, pa pozvao satiričare na TV duel, naš najveći političar je objasnio da je lično komandovao jednom uspešnom akvizicijom protiv opozicije, koja je okončana tako što je neki preduzetnik koga je video "jednom, dva puta u životu", spasao dve televizije da ne padnu u ruke neprijatelju. Što nije viđeno još od vremena kada su Srbijom harali Prle i Tihi te vrebali neprijatelja koji nikad ne spava.

A sve je od početka i ličilo da će tako da bidne jerbo je posao predsednika, sem TV duela sa satiričarima & novinarima, da spasava što više televizija od agresivne neprijateljske žive sile, u Feketić stilu.

Centralni potrčko bivšeg glavnog Šešeljevog potrčka najpre je danima pokazivao neke panoe i dijagrame po Jutranjem Pinka iz kojih ste sasvim jasno mogli da saznate da Đilas & Šolak upravo pregovaraju o otkupu Zemaljske kugle sa svim okolnim planetama, a pored Zemaljske kugle oće da kupe i TV Prva i O2.

- Šta će im pored O2 i TV Prve još pride i Zemaljska kugla? - upitao se sasvim opravdano taj simpatični čovek koji informacije crpi direktno iz predsednika Vučića. Što će reći – iz prve ruke.

Jer odmah posle toga i predsednik Vučić, 7. novembra, saznaje pa izjavljuje – otprilike - da se veliko zlo sprema: svi naši neprijatelji, ne baš od A do Š, ali sigurno od Đ do Š, urotili su se da prisvoje dve grčke televizije, da sprže Telekom Srbija vatrenim ognjem, pa je došao do genijalne ideje koja je bila mešavina projekta "Država, to sam ja" i "Državne pare, to su moje".

I na kraju je O2 i Prvu kupio Preduzetnik Kopernikus, direkatan potomak Zemaljske kugle, ako je suditi po imidžu, i direktan potomak Nikole Kopernika, ako je suditi po prezimenu po kome ga oslavljava predsednik, te je čovek ni kriv ni dužan uspeo da spase Zemaljsku kuglu, Prvu, O2, sedam, osam sajtova i celokupan srpski narod od pošasti zvane "od Đ do Š".

Svaka čast, predsedniče!

POVEZANE VESTI

Komentari (68)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lemi

Bravo Dražo....samo ih opleti...

Mille

Dražo brate , šta je ovo ? Botovi spavaju .

Onako u prolazu

Hahahahhahahahaha... Nesto se ne smejem toliko cesto u poslednje vreme (valjda je sve manje razloga za to), ali ovo me je nasmejalo do suza... u svakom pogledu.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader