Doživljaji iz Interpolovog toaleta

Doživljaji iz Interpolovog toaleta

Doživljaji iz Interpolovog toaleta Izvor: N1

"Prete po toaletima i kamče glas za Kosovo" – glavni naslov iz Večernjih novosti odštampan krupnim slovima na dan glasanja da li će Kosovo da uđe u Interpol ili će Interpol da uđe u Kosovo, najbolje je opisao sve muke koje srpska delegacija imala u tom trijumfalnom pohodu na Dubai.

Tamo su, fudbalski rečeno, morali da krpe rupe na sredini terena, čak i po toaletima.

Izvor Novosti je bio ovlašćen da saopšti šta u Dubaiju rade predstavnici SAD, Britanije i Turske: "Zadatak nekih članova delegacija ove tri zemlje bio je da, u pauzama zasedanja u stopu prate predstavnike iz Afrike kako bi ih, uz brojne pretnje, naterali da podrže Kosovo tokom glasanja! Ovo su, našem izvoru u Dubaiju, otkrili predstavnici Gvineje koji kažu da su oni samo jedna od afričkih zemalja koja je od nedelje, kada je počelo zasedanje, izložena snažnim pritiscima. Sličan problem, otkriva naš izvor, imali su i članovi delegacija iz nekih drugih delova sveta, poput Bahreina".

Međutim, tu nije kraj teksta iz Novosti: "Bukvalno se ne odvajaju od predstavnika pojedinih država i uz brojne pretnje i pritiske pokušavaju da ih nateraju da podrže takozvano Kosovo. Prate ih po restoranima, hodnicima... Idu za njima čak i u toalet. Predstavnici zemalja koje su izložene pritiscima su šokirani navalentnošću i činjenicom da ne prezaju ni od čega kako bi ih ucenili i promenili njihovu odluku".

Anonimni izvor Novosti koji se garantovano zove Nebojša Stefanović, ali je želeo da ostane anoniman, kakav bi i bio da jednog dana nije sreo Aleksandra Vučića, opisao je, dakle, sav taj rusvaj po toaletima, dakle na klizavom terenu Interpola.

- Stojim ja u toaletu! Za pisoarom pored predstavnik Interpola iz Gvineje, jedan šarmantni obdareni Afroamerikanac, ljudina... Časkamo nas dvojica, ćaskamo, ja mu kažem onako uzgred da za ovakve odluke mora da se ima ona stvar, on meni kaže da ne brinem oko toga! Kad u jednom trenutku, za preostala tri pisoara poređaju se predstavnici SAD, Britanije i Turske! Vidim nešto mi sumnjivo, sakrijem se posle u kabinu toaleta kad imam šta da čujem: ubeđuju onog iz Gvineje da glasa za Kosovo! – pričao je Stefanović šefu diplomatije Dačiću herojske podvige iz Interpola, iz čega je Dačić došao do neverovatnog zaključka da se ta kosovska tajna akcija u Interpolu odvija preko austrijskog kancelara.

- Dakle, pokušavaju da uđu u Interpol preko Kurca! - uzviknuo je Dačić ovo spektakularno otkriće ko Arhimed kada je ušao u kadu.

- Preko Kurca!? - uzviknuo je Stefanović: "Ali, Ivice, tamo nije bilo nikog iz Austrije! Rekoh ti: SAD, Britanija, Turska!"

-Kad prete po toaletima, iznad pisoara, onda je to sigurno preko austrijskog kancelara! Veruj mi! - zaključio je Dačić.

- Hm, ne razumem! - počešao se Stefanović iznad obrve.

Dačić je zatim izašao pred novinare i opisao kako je izgledala srpska akcija: "Tači i ekipa, nabijem ih na austrijskog kancelara, pokušali su koordinisanom akcijom preko Kurca da budu primljeni u Interpol, ali su na kraju dobili austrijskog kancelara! Ovooliiikog" - učinio je Dačić karakterističan pokret šakom, koju je pobedonosno uzdigao uvis iznad lakta.

- Pa ti nisi normalan! Sad ja moram da idem do Kurca da se izvinjavam! - bio je šokiran predsednik Vučić kada je otkrio bogatstvo Dačićevog diplomatskog rečnika.

- Paaaa, evo, ja ću da odem do Kurca ako treba na izvinjenje! - ponudio se Dačić da izgladi narušene odnose sa gospodinom Kurcom, koji su nastali jer je on samo hteo da plastično opiše na koje su sve načine Albanci po toaletima, iznad pisoara, lobirali za prijem u Interpol.

Kad je Čerčil ono održao svoj čuveni govor: "Izdržaćemo do kraja, borićemo se na okeanima i morima, borićemo se u vazduhu, borićemo se na obalama, borićemo se na aerodromima, borićemo se na poljima i na ulicama i na brdima. Nikada se nećemo predati!" - nije ni slutio da će nekih 80 godina kasnije Ivica Dačić odžati sličan, ali novi: "Izdržaćemo do kraja! Borićemo se po klozetima, borićemo se po hodnicima, borićemo se po Interpolovoj menzi, borićemo se iznad pisoara, borićemo se protiv ovih što se bore preko Kurca... Nikada se nećemo predati! Ili što bi Čerčil rekao: We shall never gelender! Pardon: We shall never surrender!"

Para vrti gde burgija neće, ali para vrti i gde Marko Đurić neće, te je posle spektakularne pobede u Interpolu otkriveno da kosovski Albanci redovno konzumiraju srpske proizvode, kojih ima toliko diljem Kosova da mogu čak organizovano da ih splaljuju na lomačama. Nekada su se na lomačama spaljivali oni koji tvrde da je zemlja okrugla, a početkom 21. veka širom Kosova spaljuju se srpske napolitanke sa prelivom od čokolade koje imaju okruglu taksu od 100 odsto.

- Taksa je okrugla! – tvrde spaljivači srpskih napolitanki, verovatno potomci onih koji su prethodno tvrdili da zemlja baš i nije okrugla.

POVEZANE VESTI

Komentari (49)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sutra malo sutra

Dražo KRAljU botovi ostaše bez love pokupovali lekove!

bane

Ni pisoari im nisu pomogli da uđu u Interpol! Klizave pločice u toaletu!

Kondor

Jes' vala diplomatija klizav teren. Nije za laike i amatere. Svakom se desi da se oklizne, al' neki se toliko puta okliznuse i toliko nisko padose da vise ne mogu da se isprave. Tu ni plakanje ne pomaze.

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader