Jedan narod, jedan lider, 30 pilića

Jedan narod, jedan lider, 30 pilića

Jedan narod, jedan lider, 30 pilića Izvor: N1

Stiglo je zlatno doba. Ta dugo očekivana epoha novije srpske istorije počela je na 16 lokacija u 12 gradova gde su građani od ranih jutarnjih časova čekali da zlatno doba otvori svoja automatska vrata sa senzorom.

I da u svoje ruke preuzmu svoju sudbinu, tako što će u svoje ruke preuzeti veliku korpu sa točkićima, bez koje je besmisleno ulaziti u zlatno doba.

Otvaranje vrata zlatnog doba bilo je zakazano u osam, ali se srpski narod okupio još u pet ujutru gde su u redovima pravili strategiju za početak epohe.

- Dakle, kada se otvore vrata ulazimo u formaciji 3-3-1-3 . Sa tom formacijom je Van Gal osvojio Ligu šampiona sa Ajaksom. De Bur, Blind i Rajziger držali su zadnju liniju, Frank Rajkard kao defanzivni vezni kontrolisao je sredinu terena sa Sedorfom i Davidsom, dok je Jari Litmanen imao ulogu polušpica ispred tri napadača. Ako su oni uspeli da uzmu Ligu šampiona u toj formaciji, uspećemo valjda i mi da uzmemo svaki po 30 komada pilića – građani su se taktički samoorganizovali i udruživali u jedanastorke ne bi li se što efikasnije, tog istorijskog jutra, dočepali glavnog artikla zlatnog doba – piletine na akciji, po neverovatnoj ceni od 119,99 dinara za kilogram.

Na početku zlatnog doba, elem, bilo je najvažnije smisliti idealnu formaciju koja će što brže stići do rafova s akcijskom piletinom, pre ostalih okupljenih koji su takođe imali svoje strategije, dosta lošije od one Van Galove kada je sa Ajaksom pobedio Milan rezultatom 1:0.

Onda se neki čiča izdvojio iz reda i rekao: "Aman ljudi, a šta ćemo sa bananama?"

- Dobro pitanje! - rekao je jedan koji se poznavanjem strategija za blickrig osvajanje rafova s piletinom odmah izdvojio kao lider.

- Stalaža s bananama nalazi se ovde desno, što znači da ćemo odmah po osvajanju rafa s piletinom ojačati desno krilo – izvukao je on plan maloprodajnog objekta i pokazivao svojoj jedanastorki.

- Mislite na desno krilo od pileta? - pitao je onaj čiča.

- Ma jok, bre, nisi shvatio čiča! Osvajamo desno krilo maloprodajnog objekta i krećemo se u formaciji 1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1 prema bananama koje ćete prepoznati, ako ih ranije niste videli, po tome što ispred njih piše: "Akcija! 59,99 dinara kilogram!" - objasnio je lider.

Ispred drugog maloprodajnog objekta zlatnog doba, neki ratni veteran je razrađivao svoju strategiju za početak zlatnog doba.

- Sećam se, kada smo pokušali da osvojimo liniju Karlobag – Ogulin – Karlovac – Virovitica, nismo se držali dogovorenog pa je sve propalo. Sada, braćo i sestre, moramo biti pametniji. Elem, za osvajanje linije Vrata – Piletina – Banane – Kasa najvažnije je da se držite mojih preciznih uputstava – objasnio je svojoj maloj ali odabranoj četi koja je nastupala pod devizom zlatnog doba: "Jedna zemlja, jedan narod, jedan Lidl! Pardon – jedna zemlja, jedan narod, jedan lider! Pardon, jedna zemlja, jedan narod, 16 Lidlova! Pardon, jedna zemlja, jedan narod, 16 lidera".

- Ne valja vam to sa 16 lidera, to je ko Savez za Srbiju! Deviza zlatnog doba treba da bude: "Jedan narod, jedna zemlja, jedan lider, 12 gradova, 16 Lidlova" - đavo bi ga znao dokle bi građani tražili pravu devizu zlatnog doba da se ispred jednog maloprodajnog objekta nije pojavio predsednik Vučić i razrešio trilemu.

Da je mogao, pojavio bi se tog jutra istovremeno ispred svih 16 maloprodajnih objekata u 12 gradova u osam ujutru, ali je kasno shvatio da jedino Čak Noris može da otvori šesnaset Lidlova istog jutra u isto vreme.

- Malobrojan sam za sve maloprodajne objekte! Moraću da poradim na tome! - razmišljao je predsednik Vučić o nedostacima koje ima svaki čovek od krvi i mesa na početku dugo čekanog zlatnog doba, pa ih tako ima i on.

- Možda bismo mogli da izvedemo da se na Pinku pojavim na svih 16 svečanih otvaranja zlatnog doba, ali u realnosti je nemoguće, pokušao sam! Eeee, da su nam sad leteći automobili... - uzdahnuo je predsednik setno.

Onda je dugo posmatrao srećan i zadovoljan narod kroz prozor svog neletećeg audija na parkingu maloprodajnog objekta, i na kraju je došao do zaključka da je prava deviza zlatnog doba, ipak: Jedan narod, jedna zemlja, jedan lider, 30 pilića i 20 kila banana. Na akciji!

POVEZANE VESTI

Komentari (103)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pedja

Ima, bre, čametnih ljudi u Srbijo, al niko da dodju do izražaja od - polltrona, tj. ljubitelja skuta vlasti. Ej, bre, dokle smo došli...

Aladin

Dražo, uvek ulepšaš celu nedelju.Legendo !

i

Frankk Raykard nije igrao u toj postavi Ajaksa...

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader