Teksaški masakr naprednjačkim šampanjcem

Teksaški masakr naprednjačkim šampanjcem

Teksaški masakr naprednjačkim šampanjcem Izvor: N1/Bogdan Mijović

Šampanjac je penušavo vino koje se proizvodi naknadnim vrenjem vina u boci u kojoj se oslobađa ugljen dioksid, mada u SNS veruju da je šampanjac penušavo vino koje se proizvodi naknadnim vrenjem vina u boci u kojoj se oslobađa pampur koji obično pogodi nekog u glavu.

Naprednjak je, sa druge strane, zapenušana osoba koja se proizvodi naknadnim vrenjem radikala u kojoj se oslobađa sve na šta naiđu, od mesne zajednice do Beograda.

I to je na prvi pogled jedina sličnost između šampanjca i naprednjaka, dve različite tekućine čije sudbine se svake godine sve više ukrštaju.

Pola decenije pošto je svojeručno i svojenožno spasavao decu iz snega, Aleksandar Vučić je pre neki dan spasao veću grupu novinara od šampanjca, jedne vrste tečnog snega koji se sipa u duguljaste čaše.

- Nemoj da pogodiš nekog novinara! – viknuo je najpre predsednik Vučić ovlašćenom otvaraču šampanjca u štabu SNS, koji je uspeo da otvori šampanjac bez žrtava u redovima neprijateljske žive (sedme) sile, iako se jasno videlo da je ciljao onog sa N1.

- Ako ne možeš da pogodiš novinara N1 jednim pampurom, pokušaj sa rafalnom paljbom! - piše u priručniku “Kako najlakše otvoriti šampanjac u izbornoj noći pred 100 novinara od kojih je jedan sa N1”, pa je ovlašćeni otvarač šampanjca u štabu SNS uperio otvorenu flašu ka sedmoj sili i počeo da prska ravnomerno, misleći da će tako sigurno pogoditi onog koga treba, ali se ispred njega svojim telom isprečio predsednik Vučić i tako sprečio masakr sličan “Teksaškom masakru motornom testerom”, koji je imao radni naziv: “Naprednjački masakr hladnim šampanjcem”.

Tako da valja očekivati da će ona fontana na Kalemegdanu čiji je centralni deo skulptura “Borba ribara sa zmijom” biti zamenjena fontanom “Naprednjak koji se bori sa flašom šampanjca”.

Iz te situacije u štabu SNS jasno se videlo da prosečan naprednjak čak i od jednog običnog otvaranja šampanjca ume da napravi životnu dramu. Naravno, životnu dramu sa hepiendom, i to samo zahvaljujući tradicionalnoj pribranosti predsednika Vučića u svim situacijama.

- Da nije bilo predsednika, ko zna kako bi se sve ovo završilo – rekli su očevici iz štaba SNS koji su prisustvovali toj specifičnoj talačkoj situaciji koja je počela tako što se predsednik setio da imaju dva šampanjca, i da jedan treba da se otvori za Beograd, a drugi za Bor, Sevojno i Aranđelovac.

- Umal' izgibosmo zbog Sevojna! - objasnili su novinari kada su napuštali SNS štab.

Jedino je Dragan J. Vučićević, dok je posmatrao snimak čoveka koji drži flašu šampanjca na gotovs u neposrednoj blizini predsednika Vučića, u glavi već imao hit za sutrašnju naslovnicu Informera: “Atentat! Vučića pokušali da likvidiraju pampurom!”

I kao što je novinare spasao od sopstvenog šampanjca, tako je predsedniki Vučić i Beograđane spasao od sopstvenog Siniše Malog, jer otkad je Aleksandar Vučić u maju prošle godine izjavio da Siniša Mali neće biti gradonačelnik Beograda, naprednjaci su dobili vetar u leđa, pošto sa predizbornim sloganom “Mali neće”, garantovano vas 'oće.

- Kad god kažem “Mali neće”, vidim da nas 'oće! - primetio je čak i predsednik Vučić, jer stara jevrejska kletva kaže: “Da bog da imao Malog, pa ga nemao”.

Tako je predsednik Vučić spasao građane Beograda od dalje vladavine Siniše Malog, inače ko zna dokle bi sve ovo potrajalo.

U ovom istorijskom trenutku za Beograd od stare sentence: “Nikada ne potcenjuj moć glupih ljudi u velikim grupama”, bolja je jedino: “Nikada ne potcenjuj moć Gorana Vesića u manjim grupama sa velikim rejtingom”.

Međutim, otkad su Gorana Vesića nekoliko sati pred izbornu tišinu pustili na RTS, svima je bilo jasno: “Nikad ne potcenjuj moć Gorana Vesića kad se dere”.

I tako se emisija "Upitnik" za tren oka "pretvorila u "Uzvičnik" iliti "24 decibela sa Goranom Vesićem".

Kada je krenuo u taj “Upitnik” na RTS, Vesić je samouvereno rekao: “Sa' ćete da vidite kako Musa dere jarca”.

I svi su mislili da će Vesić da odere Đilasa.

Međutim, već na početku emisije svi su shvatili da Vesić ne razume šta znači narodna poslovica “kako Musa dere jarca”, jer Vesić očigledno misli da se Musa drao na jarca ko sivonja, pošto je “vatanje na galamu” oproban recept kojim gledaocima pokazujete da su argumenti na vašoj strani.

"Vatanje na galamu", zapravo, jeste deo već izgrađenog naprednjačkog imidža, pošto biračko telo tako dobija adekvatnu zamenu za operu.

Za taktiku "vatanje na galamu" važno je da u emisiju ponesete veći broj raznih papira čiji je sadržaj nebitan, jer oni ni ne služe da se čitaju, već da se njima maše.

Čim počne emisija bitno je da one papire nebitnog sadržaja stalno držite u rukama i mašete u pravcu kamere urlajući na sve ostale u studiju. Nebitno je i šta urlate, jer niko od gledalaca ne prati detalje, već je bitan opšti utisak.

- Što se ovaj Vesić lepo dere! - zaključilo je biračko telo, koje je već tri dana kasnije zaokružilo broj 1.

Naravoučenije: "Nikad ne potcenjuj zapenušane osobe koje se dobijaju naknadnim vrenjem radikala".

Komentari (117)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Чуружан

Дражо, молим Вас ко бога да све Ваше до сад објављене колумне преточите у књигу да остане трајно сведочанство о једном злом времену у којем смо живели, а нас , мањина ове јадне земље је у њима налазила одушка фрустрацијама и свакодневним животним разочарањима од стране власти.

Maja

Ima knjiga,za koju sam i ja tek skoro saznala i procitala iako je napisana 2015. Izdanja Publikus,a naslov ''Zvaka u pepeljari''.Vrhunska je ,kao i sve sto gosn Draza napise,naravno. Veliki pozdrav za Drazu i samo da dodam da stvarno pomazes nama koji tesko varimo ovu stvarnost...

Zemunka 3 Generacije

Vi gresite, 75% nas ima, malo cudno ali je tako racun je prost

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader