Zato što volimo Labudovo jezero

Zato što volimo Labudovo jezero

Zato što volimo Labudovo jezero Izvor: /N1/Bogdan Mijović

U specifikaciji paketa prehrambenih proizvoda koji Opština Mladenovac pred beogradske izbore deli građanima nalaze se sve stvari potrebne da se preživi do prvog. Pardon – do četvrtog!

Tu su: jestivo ulje (1 litar/ 2 komada), jetrena pašteta (75 grama/2 komada), mesni narezak goveđi (75 grama/2 komada), šećer (1 kilogram/2 komada), brašno tip 400 (1 kilogram/2 komada), plazma keks (150 grama/ 2 komada), kafa (100 grama/ 2 komada), pirinač dugo zrno (1 kilogram/ 2 komada), makarone (400 grama/2 komada) i predsednik Vučić (100 kilograma/1 komad).

-  Ali zašto sve po dva komada, jedino predsednik Vučić jedan komad!? Pa on nam je potrebniji od jetrene paštete i brašna tipa 400! - pitaju se građani Mladenovca ovih dana dok pred spavanje čitaju omiljenu literaturu, specifikaciju prehrambenih proizvoda SO Mladenovac.

- Pa zato, gedžo, što predsednika Vučića dobijaš 100 kila, a brašna dobijaš dve kile! Da li uočavaš razliku? - besni su lokalni naprednjaci na nezahvalnost lokalnog življa.

- Ali ja bih da menjam ovaj mesni narezak, goveđi, dva komada, za dva predsednika Vučića! - bilo je predloga za izmenu specifikacije.

- Ama ne može! Predsednik Vučić je jedan! Nema ga dva komada! Zato je tako i dragocen, mnogo dragoceniji od plazma keksa! - kažu lokalni naprednjaci koji se drže stare devize: “Jedan vođa, jedna zemlja, jedan narod, dve jetrene paštete i dva paketa makarona”.

Jedna škola mišljenja u Mladenovcu smatra da je prosečnom glasaču SNS dovoljno 100 kila predsednika Vučića, brašno tipa 400 i da nam Rusi pošalju S-300, posebnu vrstu brašna tipa 400, ko što piše u Informeru, pa da nekako dogura do prvog, pardon - četvrtog marta.

Ako se tome doda i 80 kila Ace Lukasa, pritom gratis, koga će svakako dobiti svi građani u rubnim beogradskim opštinama na lokalnom stadionu, nema sumnje da će lista “Aleksandar Vučić – Zato što volimo mesni narezak”, ubedljivo trijumfovati i time pokazati da će svi dobiti i Beograd na vodi (dve kule, komada dva/150 metara u visinu) s tim što neće moći da se usele, već samo da gledaju i prave selfije.

- Dobro je što nećemo moći da se uselimo, znate li kol'ko je tamo Infostan!? Predsednik Vučić (100 kila/1 komad) spasao nas je plaćanja Infostana u kulama Beograda na vodi, jer da moramo da se uselimo, sigurno bi bankrotirali. Ovako, bankrotiraće bogati, to je genijalan plan našeg mudrog rukovodstva. Mi ćemo da se slikamo, dok će bogati da propadaju – kaže ta škola mišljenja.

Predsednik Vučić trenutno je razapet između dva mitska pitanja: prepodne rešava kako da zatvori Poglavlje 23, a popodne kako da se reše gužve u autobusu 23 koje saobraća od Karaburme do Vidikovca.

I Johanes Han je bio iznenađen kada mu je na sastanku u četiri oka, oko Poglavlja 23, predsednik objašnjavao da mu je tu najveći problem kako da reši gužve kod Sajma u špicu i zastoje u Ulici Salvadora Alejndea, jer je tu usko grlo.

- Mister Vučić, kakve veze ima Poglavlje 23 sa saobraćajnim kolapsom kod Sajma? - pitao je Han.

- Uuuu, izvinite, pomešao sam papire! Ovo je govor za popodnevni miting na Vidikovcu, takođe je tema 23, samo autobus – izvinio se predsednik uzimajući iz fioke drugu fasciklu na kojoj je takođe pisalo 23.

Slično je bilo i na Vidikovcu.

- Za žitelje Vidikovca je najvažnije što smo otvorili Poglavlje 23! - uzviknuo je predsednik tog popodneva.

- Predsednik verovatno misli na otvaranje ovih paketa! - čuo se žamor u masi gde nikome u početku nije bilo jasno – koji je značaj Poglavlja 23 za Vidikovac.

- Predsedniče, predsedniče, ja sam već otvorio Poglavlje 23 i mogu vam reći da su makaroni odlični! - poverio se predsedniku posle mitinga jedan od obožavalaca, a predsednik se lupio po čelu: “Jaooo, izgleda da sam pomešao govore! Ovde je trebalo da pričam o autobusu 23 i onim gužvama u špicu!”

Tako to biva kad kampanju za gradske izbore bazirate na jednom čoveku, koji prepodne ima misiju da održava diplomatske kanale prema Briselu, a popodne da, putujući ka Železniku, održava kanale pored Obrenovačkog druma (“Kako sam skrenuo sa Obrenovačkog druma - neuređeni kanali, zato Siniša nemoj da brojiš koliko je manje nezaposlenih, nego da očistite te kanale, da ljudi žive bolje”, Aleksandar Vučić, 4. februar 2018, miting u Železniku).

Osim toga, građani se najviše raduju što će Beograd posle pobede SNS na izborima dobiti i Labudovo jezero.

- Labudovo jezero je potrebno našem gradu! - verovatno će već za koji dan Aja Jung zagrmeti sa nekog mitinga.

- Predivno! - oduševljeni su birači: “Kada Beograd dobije još jedno jezero, nećemo više preko leta sedeti jedan drugom na glavi pored Savskog jezera na Adi Ciganliji!”

Labudovo jezero, veruju glasači, biće deo novog beogradskog izletišta koje će se zvati Aja Ciganlija, po drugoj na listi SNS, i pratiće širenje grada na vodu, kao i širenje labudova na grad.

U rukovodstvu SNS, međutim, imaju problem kako da projekat “Aja Ciganlija – Labudovo jezero”, učine održivim do četvrtog marta.

- Važno je samo da birači do tada ne saznaju da je u pitanju balet od Čajkovskog! - rekao je na internom sastanku Siniša Mali, ko zna koji na listi “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Labudovo jezero”.

POVEZANE VESTI

Komentari (126)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ALADIN

Draža - genije , šta drugo reći ?!😂😂😂

Danguba

Stara deviza: “Jedan vođa, jedna zemlja, jedan narod, dve jetrene paštete, dva paketa makarona i 24 liste

VESIĆ MOSTOFONTANOGRADNJA DOO

Mi već imamo jezero za labude. Eno ga na Slaviji, to je ono betonsko ulegnuće od 200m2 i 2.000.000 evra koštanja. Tako da kada labudovi iz Hajd parka u Londonu provale da njihovo jezero od pola kvadratnih kilometara, košta samo 100,200 hiljada funti, doleteće da se brčkaju i obitavaju u najluksuznijem jezeru u Evropi (i svetu), ovom Vesićevom na Slaviji. Ispostaviće da je Sns bio vizionar privlačenja stranaca u srpsku prestonicu...

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

loader