Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bogoljub

Nemci su glupi sad će Tramp da im objasni sa svojom Sega Mega Trend ekonomijom.

7 1

Jooj !

Amerikanci,koga Vi izabraste !

7 1

Ha,ha,ha !

...Reče čovek kome su Rusi pomogli da postane predsednik USA !

10 1

Bogda

Koliko je ova izjava puna nelogičnosti: Nemačka je zarobljenik Rusije jer uvećava količinu gasa koju nabavalja direktno od Rusije umesto da taj gas nabavlja skuplje preko postojećeg gasovoda ? Da li bi Nemačka bila zarobljenik SAD-a ako zbog SAD-a ne bi potpisala ugovor sa Rusijom za koji ima interesa? Da li neko zaista veruje da je Nemačka u 21. veku u opasnosti od napada Rusije na njenu teritoriju?

20 6

Nečastivi na doručku

A što štiti Nemačku od Rusije?? Ka kada bi štitio Nigeriju od Nikaragve. Nemačka i Rusija nemaju dodirnih tačaka - osim ekonimskih interesa. Malena i gola, siromašna teritorija Nemačke, daleko od granica Rusije - nema nikakav potencijal za Rusiju. Ama baš nikakav, u smislu vojnih aspiracija Rusije prema njoj. Sa druge strane, za Usa ima izuzetan značaj, zato je i drže okupiranu i muzu kada god im treba. Američko zamorče (Nemačka) sad još treba da svoju industriju ostavi bez preko potrebnog jeftinog, kvalitetnog i stabilnog gasa (čak ni u međusobnom ratu - Rusi im ne bi isključili gas zbog ogromnih prihoda iz tog aranžmana! Nemačka je potpuno bezbedna i sigurana u stabilnosti tih isporuka!), te da umesto toga kupuju američki gas koji je - preskup i ograničen za dopremu i isporuku. Cela ujdurma gusara preko okeana je oko toga. 15 dana nakon bombardovanja i uništenja fabrike Sloboda iz Čačka, američka firma, kao drugoplasirana na tenderu (kao prva, posao je dobila Sloboda) - preuzela je isporuke vojne opreme za jednu prijateljsku zemlju... Sve je jasno u anti-ruskoj ne više histeriji - već - šizofreniji koju šire klasični svetski pirati sa one strane okeana.

13 8

Jazz

Tramp je najsmesniji predsecnik USA...Lupetanju nikada kraja 😊

17 7

Djordje

Tramp je u pravu. Nemacka (Merkel) je glavna zagovornica sankcija prema Rusiji a prva to ne postuje dok druge drzave zbog toga trpe gubitke. Nemacka duguje milijarde za zajednicku odbranu i preko takvog lopovluka ne sme se preći. Ipak su čisti racuni osnov demokratije.

12 22

Buda

Engleska je zagovornica sankcija potom Francuska ,Poljska zatim Njemacka itd !!bivsi predsednik Sroder je akcionar u tom projektu i VELIKI prijatelji PUTINA!!

8 4

Goxi

vaznija je nama Evropa, nego Tramp, jer ako on sruši Eu, i ovo malo "stapa i kanapa" sto imamo, nestace.Ne daju nama pare Amerikanci, nego Eu.Samo je problem sto se te pare koriste u licne svrhe a ne u poboljsanje drzave i drustva.

15 5

Ex Ljubomir

Najsnažnija privreda Evrope , ruski talac , najvažniji član južnog krila NATO pakta Turska , kupuje ruske rakete , najveći američki saveznik na Bliskom istoku SA , dogovara sa Rusima cenu nafte , ko je u stvari pobedio u "hladnim" ratu ??

18 12

Zver

SR Nemacka je od kraja II svetskog rata bila kolonija SAD. Da, činjenica jeste da je SAD maksimalno ulagao u Nemačku (kao i u ostatak evrope) u poratnom periodu, ali je to bila 'investicija' koju su tokom narednih decenija naplaćivali. Nemacka i dan danas ima najviše američkih baza, zar ne? Današnja Nemačka pokušava da se otrgne okupacionoj vlasti SAD i da stiti svoje, a ne nterese SAD. Šta je u tome loše?

30 12

Nikolija

u koju koloniju okupator ulaze?ist evropa je za to vreme bila,,slobodna"i razvijala se do prosjackog stapa...

5 2

Aca Diagnoza

@Zver mnogo gluposti je ovde rečeno. Iskreno ja bih jako voleo da smo mi jedna takva “kolonija” i da imamo takav politički i ekonomski uticaj na Evropu. Gledaj manje Pink i proputuj pa onda pravi analize.

10 7

11111

Bla... Bla... Bla

9 5

AAF

Trampov nastup je logican,on je i hladnoratovski projekat republikanaca.Ne treba zaboraviti da je II Hladni rat,koji je poceo u martu 2014,god sadaa u zreloj fazi a to todrazumeva i lomove(doci ce ,recimo i do naglog zahladjenja odnosa Grcke i Rusije).Ovdasnji ne shvataju situaciju.

20 5

seljak

Odlican komentar

2 0

Aca Diagnoza

@AAF hvala Svevišnjem da ti razumeš situaciju da nam je objasniš!

7 6

čekaj, čekaj..

umesto toga budite pod našom kontrolom i naš zarobljenik!

29 10

Sebe ne mozes slagati

Hteo je reci postali ste talac i Rusije. A mi bas ne volimo kada je nas talac imalo talac nekog drugog!

18 6

gandra

tramp deli samare od ranog jutra - po nekim informacijama tusk je naprasno napustio zasedanje nato saveza

21 6

Dr Milojko

Tusk je izabran u vođstvo EU uz protivljenje Poljske, njegove domovine. To dosta govori o njemu. On zna da je naš predsednik "veliki Srbin"; tipični sitni birokrata.

14 1

Stormtrooper

Ekonomija i profit. 😏

15 0

Rus

Nemacka privreda je sve jaca i jaca. Amerima to ne odgovara.

38 5

Kaludjer

Nemačka je počela da gleda svoj interes. Sto da Poljska i Ukrajina zaradjuju pare na tranzitu gasa, kad moze to da radi samo Nemačka!!

29 3

Stormtrooper

Gledaju svoj interes jer počinje da ih svrbi novčanik a pogotovo bogataše. Da spomenem da nemačka ima mnogo stranaca što znači da joj se može dogoditi rat sličan kao u bivšoj Jugoslaviji.

12 20

Soda-So,Lukavac

Nije daleko od Istine. Treba dodati da je Frau iz Istočne Nemačke gde je Putin Radio

15 21

Posmatrac BB

domet razmisljanja do Puracica

20 3

DTT

Stitite Nemacku od cega? Nezavisnosti?

19 8

Nikolija

lep primer imas ist.pruska jedina kolonija u svetu u 21 veku.

2 3

Ne Znam

Samo amerika da zivi , ostali ko vas je.. tako zeli tra..

29 6

Pera

Ma Nemci pojma nemaju. Umesto da gas kupuju direktno od Rusa i sami ostvaruju profit od reeksporta, bolje da uzimaju preko Ukrajine i Poljske i da njima plaćaju tranzit.

35 2

misko

Nemoj da nas branite ko boga vas molim.koga ste vi branili u zadnjih 70 godina taj je ostao i bz naroda i bez države.

26 7

Seljak

E ovo postaje zanimljivo. Jedva cekam Helsinki 16-tog

22 0

Ivan

Sto je najgore - Tramp je u pravu

13 40

11111

a ti si njihov? :)

14 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo