Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pošteno

uzmite sve doktorate ikada odbranjene u Srbiji i stavite ih na TEST. One koji ne prođu poništite Rešen problem A ne treba da se bacate kamenjem na sve ljude To bi bilo pošteno

5 0

Sekula

Poredite pogrešne stvari. Phd je daleko ispod doktora nauka. Pre je bliže magistrarskoj tituli.

3 1

ivan

Najveci krivci su profesori, koji su im dozvolili da polože! Kada je obrazovanje degradirano onda se sve ovo dešava. Naterajte vi sada decu da uče, kada čuju i znaju sve ovo......

8 0

Milan

Magistrirao sam u Ceskoj i znam koja je muka napisati rad od 80+ stranica, koliko iscitane literature, analize, vremena i zivaca oduzima. Tvrdim da jedan Nesa, koji je na doktorskim studijama bio i ministar (!), dakle obavljao jedan jako odgovoran posao na puno radno vreme (iako lose), nije mogao da doktorira za nekoliko godina, fizicki je nemoguce.

26 0

crni domino

Sve je u najboljem redu! Kada ispliva toliko sljama, red je i da bude znatno vise doktora nauka iz tog miljea...

24 0

Diploma = doktorat

Diplomirao sam 1984. na beogradskom univerzitetu. TVRDIM, da moj diplomski rad ima vecu tezinu od danasnjih doktorata!

76 13

Doktorand

Ja sam recimo bio dve godine u inostranstvu da bih uspeo da sakupim gradju i zavrsim doktorat. Mene takodje zanima kako tako olako mozete nesto tvrditi. Da se radi svasta, da, priznajem, ali da bas tako "tvrdite", e pa to bas nije u redu.

4 1

današnji doktor nauka

Na osnovu čega to tvrdite? Imali ste uvid u sve ili makar u slučajan uzorak "današnjih" doktorata ili tekst Vašeg doktorata ima 100kg pa je samim tim sigurno teži od ostalih?

20 51

maki

Dobro je ako drzava ima vajde od njih. Radeci na necemu da zadivi Region? Dali se neko od tih mozgova oprobao u inostranstvu?

51 3

Starina

Sve je to iskljucivo posledica profesora na univeriztetima i fakultetima. Iskljucivo posledica gubitka njihovog dostojanstva, zelje za kapitalom i polozajem.

98 1

Mila

Sve ste rekli. To je i zakljucak dokumentarca koji sam gledala sa zadovoljstvom.

38 0

del boj

Broj građana sa doktoratom i magistraturom u Srbiji nadmašio je ukupan broj stanovnika, pa je Srbija, od zemlje sa svega nekoliko procenata fakultetski obrazovanih, danas sa 126 odsto izbila na prvo mesto u svetu po broju građana sa doktorskom i magistarskom titulom. U pitanju je svojevrstan fenomen koji je u pojedinim zemljama zapažen recimo kada je reč o broju mobilnih telefona i drugih gedžeta po glavi stanovnika, ali ovo je prvi put da u nekoj zemlji broj akademskih titula nadmaši ne samo broj fakultetski obrazovanih, već svih stanovnika. Poređenja radi, dok Srbija ima 126 procenata doktora i magistara, Japan ima samo 40 odsto visoko obrazovanih, dok SAD imaju čak i manje, što prema procenama stručnjaka, znači da će Japanu i SAD biti potrebno bar 70 godina intenzivnog obrazovanja da sustignu Srbiju. Naravoucenije : broj doktora u Srbiji je smesan u poredjenju sa brojem idiota u istoj alI sa druge strane, jedino u Srbiji idiot može lako da postane doktor.

110 5

Tika

bravo!

9 0

Bret

Formirajte komisije za provere svih doktorata,i proceduralno i sustinski,pa eliminisite suvisno.

46 2

Agnostik

Totalno poremecen sistem vrednosti, svako ko ima novca moze zavrsiti neki sega mega i doktorirati na istom. Takve ljude ne treba uopste racunati kao visoko obrazovane.

59 8

Marlen

Sve ste u pravu ali naj više doktorata je izdao Beogradski univerzite a ne privatni univerziteti, to je ono što je zastrašujuće.

46 0

Tasa

Oj Doktore,glava me bole.PS.Toliko no vih "doktora"a drzava u svim segmenti ma nikad "bolesnija".

37 2

Bаtаnidzа

Шта ћете када су за кратко време толико напредни! Зато и Србија овако напредује и то уназад.

130 1

Bаtаnidzа

заборавио сам да напишем да сам и ја хтео диплому неког фскултета да купим али без плаћања и учења али рекли су ми да не могу ја тако до дипломе. Очито нисам политички подобан.

2 1

Zeljko

Ja smatram da su drzavni fakulteti bolji od privatnih. Medjutim, statistika kaze, da je samo 10% doktorskih diploma sa privatnih fakulteta, a sve ostalo, dakle ogromna vecina, sa drzavnih. Imam utisak, da se namerno istice da su za sve krivi privatni fakulteti, medjutim, izgleda da je fakat, da nam je drzava trula, a sa njima i drzavni fakulteti!

67 2

Majeli

I sta cemo sad? Nisam odgledala dokumentarac, procitala sam tekst. Posto je istrazivanje pokazalo da je samo 10% doktorskih diploma poteklo sa privatnih, onda privatni fakulteti uopste nisu problem i ruglo koliko se svakodnevno predstavljaju. Sta je onda u pitanju? To sto su svi fakulteti poceli da gledaju studiranje na svim nivoima kroz zaradu. Prosto je. Tu su, naravno, i veze. Ipak je, mislim, iznad svega zarada. I master i doktorske su papreno skupe, svaki student je bitan, a ozbiljnih, istinski posvecenih profesora sve manje.

58 2

Lektor

Samo da pojasnim: "Mušterija je uvek u pravu"!

36 2

Josarian

Doktorirao sam pre četvrt veka. Imam pravo da pričam o tome jer je to bilo vreme ozbiljnog rada od nekoliko godina. Činjenica je da se broj doktora nauka povećava je posledica devastacije obrazovnog sistema u celini.

85 5

M.

Nekoliko godina ozbiljnog rada? Moj otac je osamdesetih doktorirao posle 25 godina rada na klinickom ispitivanju - toliko mu je bilo potrebno da radi i sakuplja rezultate, ispituje, analizira, obradi, sazme...Titula Dr Sci kod nas je obesmisljena.

57 7

Jelena

Jeste, i pre cetvrt veka je bila obaveza da imas dva rada u M21 casopisima?! "vreme ozbiljnog rada" - slatko me nasmeja.

19 15

ljutko ljutković

Kako ono kažu:"Pola sata crveniš,a onda te ceo život zovu doktore" !!Ne mogu sebi da oprostim...Bio sam dobar student(inače sam dipl.ing sa BU),govorim engleski i francuski ko srpski ali eto mrzelo me...Pogotovo lako se to radilo na BiH fakultetima ili na Kosmetu...Imao sam šefa..čovek je (i kao ličnost i kao stručnjak dno dna),al doneo Dr odnekud iz Bosne !Doživeo sam da mi takav šefuje!Imao je samo jednu dobru osobinu-nikad se nije upuštao u stručne rasprave !O dr sa privatnih univerziteta-neću ni da trošim reči !!!!!

65 11

Lektor

I objasniste Vi sve! Dok se školovani femkaju, mrzi ih, ispod časti im je, dotle budale grizu, postaju šefovi, odbornici, poslanici, predmijeri. A onda, ko je tu "pametan"?

48 1

Sasa

Sve je to posledica "bolonjizacije" i krivica je na onima koji su je zdusno prihvatili i nametnuli. Zvanje magistra, pre "bolonjizacije" je objektivno, vise od zvanja dr posle bolonjizacije. Fakulteti su trajali po pet godina, posle toga su pocinjale magistarske studije na kojima je nastava trajala po dve godine, pa tek posle toga se birala tema magistarskog rada. Najmanje osam godina od uspisa osnovnih studija se moglo postati magistar. Doktorat se smatrao krunom naucnog rada, neka vsta "zivotnog dela" koje naucnika. Danas je dokotrat ulaznica u naucne krugove. Dovoljno je pogledati prosecnu starost doktoranata pre i posle "bolonjizacije", jer je ranije, retko ko, doktorirao pre tridesete, a sada, retko ko, posle tridesete godine zivota.

62 8

Irena

Da znas ko sve danas ne upisuje drzavne fakultete i zavrsava ih maltene u roku , pa to je strasno!

27 5

DzailiBu

Zato ja nemam doktorat I mirna glava. A sutra vise nista I nece znaciti, kad ga budu srozali ovakvi. Sve doktoranti. Hahahaa

56 5

Kalča

I ovde važi piljarsko pravilo - plati pa klati.

51 2

jela

Uzas! Ovi podaci i uopste tema BOLE! BOLE!

56 2

Nikola

Provrednili se ljudi.

49 1

Haha

Danasnji doktorski radovi nemaju veze sa onim kako doktorski rad treba da izgleda i sta da obuhvata. Sramota. To vam je kao sa automobilima. Svaka danas hoce da voze Merc, BMW ili Audi. Tako i sa doktorima.

42 6

SeNdai

Pa ko je na čelu Odbora za nauku i obrazovanje? Čovek koji je doktorirao na svom privatnom fakultetu koji uz to nije akreditovan. To može samo u Srbiji. Sve nam je naopako i jadno, pa i visoko školstvo. Bolje nismo ni zaslužili.

74 4

Gud Najt

Gledao sam emisiju koja je sjajno napravljena. Sta reci, obesmislili su sve.

45 2

Vunderkindovi

Stranka u kojoj su seljaci mora da se pokaže da ima kadar za funkcije. Zato se štancaju diplome fakulteta koje vunderkindovi zavšavaju za 6 meseci do godinu dana a nemaju pojma kako im se zove fakultet (da ne imenujem predsednika opštine u Nišu). Normalno to su ljudi sa 50-60 godina a i više, što su najbolje godine za učenje. To što nemaju ni srednju školu nema veze, to nije obaveza za fakultet i posle doktorat

55 2

jedan vunderkind

završio državni faks, tako mlađan, pa nema razloga da pljujete samo privatne fakultete, jer se kod nas krenulo od večernjih škola za političke kadrove, pa nastavilo utabanim stazama. Elem, afera index, koju zabašuri pravosuđe, vezana je za državni faks. Stariji se sećaju vremena kada se preporučivalo da se zatvore prozori automobila da ne bi uletela prolazniku diploma nekog državnog...Ostavimo se priča za malu decu, neki uživaju u kritici dece, ali su ovde diplome često upitne, nije ništa od juče i ništa nije krenulo sa privatnim fakultetima.

22 0

Akademac

Bravo gdine Santovac. Akademska javnost ocekuje da se pozabavite slucajem dekana Tehnolosko-metalurskog fakulteta u Beogradu. Treba krenuti od vrha.

46 1

QGO

U Moje vreme, postiplomske studije si mogao da upises tek sa prosekom od preko 8,5 uz napomenu da su tada profesori bili strahovito strogi i svaki prosek veci od toga je bio razlog da kolegi skines kapu. Dakle, magistar je mogao da bude samo onaj ko je stvarno vredan, radan i talentovan. Uzgred, od upisa na postdiplomske pa do titule mr je prolazilo u proseku 5-6 godina i tek onda je bilo moguce prijaviti doktorat. Danas imamo situaciju da su kriteriumi srozani na nivo volvoksa i globigerine pa je, recimo, na Ekonomskom u Nisu ispodprosecni student elektronike (prosek oko 6,7) ladno dobio zvanje doktora ekonomskih nauka. Dalji komentar je suvisan.

81 7

molim vas

čemu su vas učili, dogovornoj ekonomiji? Koliko vlasnika firmi imamo sa diplomama državnih ekonomskih fakulteta i zbog čega ih ima u tragovima? Sećam se hladnog oružja, knjige asistenta, a potom i profesora na ekonskom, koja se provukla na tehnički fakultet, sociologija rada. Koja je to gomila nebuloza, a takvi su vam delili ocene, pa je verovatno da su visoke dobijali njima slični, a ne oni koji mogu da primene znaje u privatnom sektoru. Nije ocena ogledalo znanja, to je dobro poznato, nego ono što ostavite za sobom, a starije generacije su mlađima ostavile opustošene društvene fabrike i sada pokušavaju da provaljaju priču kako nisu urnisane osamdesetih, nego je to urađeno nakon 2000-te.

9 8

Grada

Predsednik Akademije Nauka trebalo bi da zna da je 2016 godina bila poslednja godina za doktoriranje po "starom" pravilniku. Mnogi koji su u prethodnih 10-15 godina pripremali doktorate morali su da ih odbrane do kraja 2016.

44 65

Lektor

E moj Grado, apripremali po 10-15 godina i? Svi u poslednjem trenutku? Ovo je (pretpostavljam da ste "doktor") moj doktore smešna argumentacija, neodbranjive teze.

13 8

880%

Nije tačno, mogu još i sada da dovršavaju i brane doktorske disertacije po starijim propisima. One "prave".. Ali u međuvremenu ovo Vam jedan krak nazadnjačke strahovlade. Bežaćemo svi od ovih stručnjaka ako se nešto ne preduzme - juče!!

36 4

Commodus

Ja cu biti konkretan. Imam lovu nemam Dr. Posto je? Ah, tema! Ja bih doktorirao na temu :"Bremzanje civilizacije". Ta nauka ode tako brzo da neko to mora i da zakoci. Drugi deo komentara sam plagirao od Branislava Nusica, znaci moj talent za plagijat je tu.

71 309

Shone

Nusic nas je sjajno opisao...

104 458

kiki

Pogledajte samo broj negativnih ocena na ovaj komentar, šta u tom komentaru nije tačno, to samo govori o mentalnom sklopu ljudi (botova) koji su komentar ocenili kao negativan.

40 2

Kutica

Na zapadu master ne mozes upisati ukoliko nemas radnog iskustva iz programa za koji se prijavljujes minimum dve godine, moras da nadjes profesora koji vodi istrazivanje i da ga ubedis da te primi u grupu nema predavanja, nema knjige vise je rad istrazivanje a ko kod nas zavrsis i odmah master povuces veze ostanes na faksu kao saradnik zavrsis master odmah doktorske i nemas uopste radnog iskustva neznas osnove. U firmi kojoj sam radio doktor nauka kaze preradjeni radni sat, ne zna kad vidi parcelu da proceni koliko ima hektara kaze za povrsinu od par ari da ima hektar, zatim govore povremeni radnici itd. Nekada dok su moji roditelji zavrsavali biti doktor nauka je bila cast faks su zavrsavala samo gimnazijalci a sada svakakvi studenti sa prosekom 2, 9 upisuju fakultet. Dobri strucnjaci se stvaraju kroz godine rada a ne ovako.

70 18

Leana

Sve sam doktor do doktora... Gola nauka!

76 118

Wolf

Kriva ja akademska zajednica jer dozvoljava da glavnu reč vode lažni sega mega doktori. Svi ćute i slabo ko se usudi da javno progovori jer se zna da u protivnom sledi, u najmanju ruku, provlačenje i razvlačenje po svakakvom smeću od medija. Ali kada bi se digli svi - to bi možda napravilo nekakvu promenu. Kakvu-takvu.

105 257

kiki

Tačno tako, indolentnost akademske elite nas je i dovela dovde, politika SNS-OVACA u obrazovanju je počela time da ministar smenjuje direktore škola, pa će sada da postavljaju Rektore, Prorektore, Dekane, Prodekane i tako redom sve sastavljene od svojih vajnih partijskih poslušnika sa kupljenim diplomama i zvanjima.

34 2

Dure

A najvise za vreme nazadnjaka

77 458

Nislija

Dodjite u Nis da ispitate doktorate dece profesora.Na fakultetima Niskog univerziteta nikad veci nepotizam !

107 90

Branko

Smesno. Doprinos nauci, koji je sustinski smisao doktorata, u 98% kod nas ne postoji. I sta sad? Ponistiti sve? Nema sanse...

64 4

Nenad

Ja samo znam da sa mojom diplomom mogu du** da obrišem. A oni koji su kupili diplome napreduju na svim poljima jer kradu, muvaju i petljaju. A država mi nije ni radno iskustvo obezbedilo. I onda se stari pitaju zašto mladi napuštaju zemlju. Nije bio lud Staljin. -_-

81 157

Nenad

ovo će boleti- Ne brinite se neće boleti. Navikao sam da stariji zabadaju noževe mlađim generacijama i da stalno pokušavaju da dokažu kako su u pravu. Ako ćemo iskreno, ništa ne vredi diploma i dobre ocene bez radnog iskustva. Deca i mladi ne traže da ih roditelji i država zbrine već da im pomognu malo u životu, putu. Roditelji su tu ali ima raznih vrsta roditelja. Ali država je samo jedna a ona vuče sa sobom narod i zemlju. Zamislite da imamo većinu takve dece kao što ste vi opisali. Imamo dobrog inženjera kome je država pomogla i malo pogurala da bi sutra mogao da pomogne svojoj državi, zemlji i narodu da razvije ili poboljša tehnologiju. Na žalost naša država je skromna i ne može veliku platu da mu pruži već samo da može da živi normalno. Ali gle čuda dođe amerikanac i ponudi mu veće i bolje uslove. I ode u amriku vođen parama a ne patriotizmom. Vi po onome što ste opisali vi ste vašu decu vaspitali u duhu demokratije, kapitalizma i liberalizma. Što znači da su kao paraziri koji mogu da menjaju svog domaćina kad god im dogovara i ako se ispune ti uslovi. Vašoj deci bukvalno ne treba država, ali će zato država drugi manji ili veći paraziti njih da iskoriste i kad im ne budu trebali ili nađu boljeg od njih ima da ih šutnu. Zamislite da se ne daj bože nešto dogodi vašoj deci, sinu i da posle toga ne može da radi. Već mora da radi lošije poslove i još loše su plaćeni a računi se gomilaju. I nema nikog od rodbine da im pomogne. E tu stupa država, da im pomogne. Jedan primer, Kalašnjikov je bio samo vojnik i nije nešto mnogo znao što se tiče pravljenju pušaka i inženjerstvu. Ali opet ljudi oko njega su ga malo podučili i zajedno su stvorili pušku kalašnjikov. On nije to uradio zbog velike zarade, dobre zarade već zbog svoje zemlje, države i naroda koji tu živi. Mogu da vam pišem, ali ne treba da preterujem.

5 2

ovo će boleti,

decu sam vaspitavala da ne jure ocene, nego da uče za sebe, jer prosek bez znanja ništa ne znači, a provlačenje i znanje su dobitna kombinacija. Uvek sam govorila da je za njih dobro da imaju znanje, a ne da mašu diplomomprosekom i traže da ih roditelji i država zbrinu. Sada sam ponosna mama uspešnih ljudi kojima nije potrebno da ih bilo ko zbrine, jer svojim znanjem su sebi otvorili vrata i imaju pristojne zarade.

14 4

Stole

Sadašnji političari završavaju započeto, upropaštavanje i razvodnjavanje svega, od vrtića do doktorata. Kvazi Doktori su u vladi, vode zemlju u propast na čelu sa najboljim studentom bez dana staža van politike.

174 273

Kgb Snajka, Kgb

sadasnji politicari nastavljaju ono sto su njihovi poslodavci zapoceli pre vise od 3 decenije, a sto je na kratko prekinuto u periodu 2001-2003...

85 100

pera peric

Od kako su skole za doktorate ekstremno skupe, a funksionisu all included, naucnici postaju bogatasi. Svi znamo gde su pare sada. A i ko je napravio pravila igre.

41 35

Bosko

Od svega mi pravimo cudo. Pitanje je sta ko radi. 10% radi svoj posao a ostali svasta bolje reci nista.Pa profesori zar vas nije sramota.

79 33

NeVroz

Broj doktora i način doktoriranja pokazuje koliko smo egomanijakalno i bahato društvo postali

143 75

SIMONÀ 2

Ovde se sve stancuje..diplome doktorati ..izmisljaju radna mesta za takve..samim tim primaju se plate.za tako nestrucne ljudi ..mislim da su to bolesni ljudi koji hoce i teze necemu sto im ne pripada..zakon ih ne sankcionise..prosto neznam kome su potrebni..kradu sve pa i diplome i doktorske diplome..to nisu uspesi ,takve u pravnoj zemlji treba treba sakcionisati ostro..to su citave afere sa plagijatima..oni zauzeli dobra mesta..a znanja nema nema talenta..to je rad celog zivota ko se bavi nauko..devalvacija stvarnih doktora nauke koji se celog zivota bave naukom..paradoks drustva..po svemu se vidi da nema ideja znanja sve je u deficitu..!!??

99 57

Rajko

Doktorat dzabe ili za trista evra zavisi od rangiranja u stranci, a i Jorgovanka Tabokovic je magistrirala 1999. u Pristini dok su padale bombe, a tek kako je doktorirala tek to je pitanje.

91 30

Stanislav23

Odlicna dokumentarna emisija,cestitke novinaru A. Santovcu.

95 25

Vita Godominac-pokret 6. oktobar

I posle Nusicevog DR,doktori.....

84 22

Đi Đi

To samo govori da se, po rezonovanju, nismo makli ni za milimetar od vremena kada je Nusic napisao "Dr". A proslo je, recimo, 100 godina. Kako obespokojavajuce. Kako tuzno. Kako demoralisuce. Kako tragicno. A, kazemo kako hocemo svb najbolje za nasu decu i unuke. Kako licemerno. Fuj!

72 24

Ljilja

Bravo g-dine Santovac. Nisam odavno gledala bolju emisiju -zanimljivu, dokumentovanu, nepristrasnu... Svaka čast.

91 18

UhUZ

Sve sam dr Nebojša do dr Nebojše

60 109

Namćor

Državni fakulteti su 2016. godine dodeli 1822 doktorskih titula a privatni 190. Upsssss!

97 60

mislim da je državna firma

projektovala auto put kroz Grdeličku klisuru, a sinoć ministarka reče da je tamo problem u geologiji tla, a ne u tome što naši vajni eksperti nisu izašli na teren i izvršili ispitivanje tla, pa im sada tunel klizi. Eh, da, još to gradilište proglasi najtežim u Evropi, a ta ministarka je fakultetski profesor i prenosi znanje deci. To jeste naša tužna priča, deca skoro da nemaju od koga da uče.

13 0

Razum

A onda će početi da nam se ruše mostovi, urušavaju višespratnice, lekarima da umiru pacijenti od bezazlenih bolesti, dešavaju havarije na velikim sistemima...

64 16

SVesna

Ne treba biti mnogo pametan i vredan da bi u Srbiji bio "doktor nauka", cast onima stvarn vrednim i pametnim ljudima, kojih jos ima. Svima je jasno o cemu se ovde radi. Setimo se samo Tome-diplome za pocetak! Da nije tuzno bili bi smesno, veoma. Gde to mi, kao drzava, idemo?

90 18

011 Директно из Магле

Ја сам ти један дрмрпр

30 17

Punk ID

Mene je stamota, ali znam koga nije...

45 163

Pera rogonja

Moze da ih ima milion,na Zapadu kolko para imas takvo zvanje imas ali njihovi poslodavci i drzava tacno znaju koliko znaju i shodno njihovom znanju i dobijaju zaposlenje.Doktor nauka pocinje od najnize lestvice i kako se pokaze tako napreduje.Nema partijskog zaposljavanja i pos'o preko veze.Kod nas lupovluk na sve strane.

60 7

Djenka

Mozda zbog toga sto nakon zavrsenog posla odluce da je bolje da potrose vreme doktorirajuci nego da sede kuci besposleni.

38 4

balerina

Opasan si ti. Provuce ti i nezaposlenost ali i da svi oni regularno doktorirali. Lukavo. P.S . Vrati ime koje koristis onom pravom.

21 2

Jeca

ali to košta, nema svako stipendiju.

14 0

ПЕРА ЛОЖАЧ

Што да не!? Купују се дипломе ко пасуљ. Факултети по селима. А ти се баш примају на одговорна места. Вала ћемо да напредујемо.

72 2

Bojan

Au, al' radi Megatrend varijanta, ja tebi-ti meni!

33 5

Mare

Sve go doktor

33 0

Boza

Nusic u praksi

38 250

Vulerron

Svaka čast, Adame! Definitivno si jedan od najboljih novinara u Srbalja!

50 224

Dr. Sasa

Megadens kupljeni doktorati su ruganje svima nama koji smo se godinama mucili na fakultetima.

59 24

kkk

najjaci su ovi DR koji se ne usude ni tekst da procitaju, ali zato pozure da prokomentarisu, i naravno da se potpisu kao "beogradjanin, gradjanin, pametniji, dr, mr, skolovan" itd....

10 2

Vuletic Nebojsa

,,Megadens,, u ovom broju ucestvuje u nivou statisticke greske...Hajdemo jos jednom,privatni fakulteti u celoj prici ucestvuju sa manje od 10 %

22 13

Ana

"Megadens" je mnogo manje stancovao doktorate od rugla zvanog beogradski univerzitet, sto se vidi iz prilozene fotografije.

35 59

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo