Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Plavi Turban

to znači da Srbija ima suficit

4 0

Mrgud

Ode mast u propast.

6 0

D

Vratiti užine u škole za svu decu...

8 0

Kale*

Pa, kad jedu sve na bazi masti, šećera i brašna, jer je to najjeftinije! Probajte zdravo da se hranite sa minimalcem od 200 evra!

28 1

Profesor

Ne bih da se ovo tumači kao reklamiranje jedne gimnazije, pa necu reći o kojoj se radi, ali procenat gojaznih je daleko ispod republičkog proseka. Manji od 10%- trenutno mi nije dostupan izveštaj sa sistematskog pregleda pa ne znam tačan procenat, ali je podatak ohrabrujući. Verujem da su za to zaslužne najviše porodice, dobra nastava fizičkog, kao i ponuda vannastavnih aktivnosti u školi, ali i volja učenika da se van škole bave brojnim aktivnostima. Postoje dobri primeri, postoje mikro svetovi oko nas koji zaslužuju svako poštovanje. Problem je u opštoj obeshrabrenosti i u pustoši koja vlada čim čovek digne glavu van tih "malih svetova". Ali, oni zaslužuju da budu pomenuti i da ohrabre druge!

19 0

Joe

Kakvo voće, pešačenje!! Izađite nastavnici u prirodu s decom, održite neki čas na otvorenom, porazgovarajte o duhu nauke i univerzumu, sve je to škola. A vi ministri i direktori ukinite pekare i testeninu u školama i oko škola, i eto pomaka.

24 1

Zverka

Sve počinje od malena, temelj se pravi od prvih nemlečnih obroka. Ja, kao nezaposlena majka, sam imala vremena da se bavim kuvanjem, pasiranjem svežeg voća, povrća, itd. U početku mi je bilo strašno znajući da postoje majke koje se odmah uhvate za kupovne kašice prepune dodataka za ukus, za održavanje roka trajanja u narednih nekoliko godina... A onda sam shvatila da nemam pravo da sudim bilo kome, ja sam imala vremena, volje i želje da sama sve spremam, ali da postoje majke koje su zaposlene i imaju više od jednog deteta, te nemaju vremena da se bave pripremom zdrave hrane. Moj moto je bio - najzdravija i najjeftinija hrana, počevši od dojenja pa na dalje. Jedna teglica kašice od jabuke npr je oko 100din, a toliko košta 1kg svežih. Meni je to bilo dovoljno. Možda bolja edukacija majki tokom trudnoće može poboljšati situaciju, ali i za to treba imati vremena, želje i volje. Situacija je definitivno loša :(

37 0

moj zivot

Potpuno se slazem sa Vasim komentarom.Ja, takodje, nisam radila kada sam radjala oba svoja deteta, te sam imala vremena da kuvam sveze obroke, a I danas, kada su porasli, kuvam I spremam kolace,svaki dan voce, tri obroka I dve uzine.Nijedan od njih dvojice nema problema sa gojaznoscu.Jedan ima 16, 5god., drugi 6, 5 god., ali se bave I sportom.Roditelji, deca su najbitnija, tu nema popravnog.

22 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo