Kineska kompanija negira da rad na putu kod Valjeva stoji, N1 izvestila s terena

Kineska kompanija negira da rad na putu kod Valjeva stoji, N1 izvestila s terena

Kineska kompanija negira da rad na putu kod Valjeva stoji, N1 izvestila s terena Izvor: N1

Kompanija "China Shandong International", reagujući na prilog N1 o radovima na saobraćajnici Iverak-Nepričava, saopštila je da nisu tačni navodi da se "od momenta obeležavanja početka radova ništa nije radilo na realizaciji projekta izgradnje brze saobraćajnice Lajkovac - Iverak".

U izveštaju reportera N1 sa lica mesta u Nepričavi, gde je pre tri meseca predsednik Aleksandar Vučić označio zvaničan početak radova, takvih navoda nije ni bilo. N1 je u svom prilogu, slikom i reči, govorio o situaciji na terenu gde se na ovoj trasi, nakon tri meseca, ne dešava ništa.

TV N1 izveštavala je o situaciji na budućoj trasi brze saobraćajnice Iverak - Nepričava, koja treba da poveže Valjevo sa auto-putem "Miloš Veliki". Danas tamo stoji samo građevinska tabla.

"Ne mogu se prihvatiti izneti navodi da se od momenta obeležavanja početka radova ništa nije radilo na realizaciji projekta izgradnje brze saobraćajnice Lajkovac - Iverak. U periodu od zvaničnog početka radova, u protekla tri meseca, preduzeto je mnogo aktivnosti, koje će omogućiti nesmetani nastavak kontinuiranih radova, najkasnije do 8. oktobra 2020. godine", navodi u saopštenju kompanija China Shandong International Economic & Technical ogranak Beograd (CSI).

U kompanija kažu da su sa svojim partnerima "JP Putevi Srbije", Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Institutom za puteve, lokalnim samoupravama Valjevo i Lajkovac, uspeli za protekla dva meseca da sprovedu postupak eksproprijacije za početak radova na tri kilometra trase, koji će, kako kažu, biti vidljivi i na terenu.

Izvodiće se "pozicije raščišćavanja terena, geodetsko obeležavanje, skidanje humusa, iskop zemljanog materijala, obrade podtla i izrade nasipa" na tri lokacije, kažu.

"Projekti za privremenu građevinsku dozvolu za pripremne radove su završeni. Zahtev za privremenu građevinsku dozvolu za izvođenje radova na navedenim lokacijama biće predati u toku ove nedelje, kada se očekuje i izdavanje dozvole od nadležnog ministarstva za radove na navedenim stacionažama. Ove aktivnosti će omogućiti izvođenje radova u kontinuitetu i njihov obim je dovoljan za izvođenje radova do kraja građevinske sezone 2020. godine", uveravaju u kompaniji.

Dodaju i da su angažovani "ljudski resursi i mehanizacija za početak radova za početak radova na terenu najkasnije do 8.10.2020. godine".

A u toku ove nedelje će početi radovi na izgradnji kampa i izradi pristupnih puteva, dodaju.

"Takođe je u fazi pripreme projekat privremene saobraćajne signalizacije, radi regulisanja saobraćaja na državnom putu... Pribavljena je i dozvola za miniranje u kamenolomu, priprema se i lageruje materijal za izradu nasipa", navodi se u saopštenju kompanije.

I priznaju - neće biti prekida s početkom radova.

"Sa početkom radova na prva tri kilometra na tri lokacije više neće biti prekida. Zbog kovida-19 i otežanih uslova rada, koje je ova epidemija stvorila, svaki dan rada građevinske operative u ovoj godini je važan. Iz tog razloga naša kompanija ulaže maksimalne napore da sve aktivnosti vezane za ovu brzu saobraćajnicu izvede u najkraćem mogućem roku. Očekujemo medije na terenu posle 8.oktobra 2020. godine", naveli su.

Saopštenje kineske kompanije N1 prihvata kao informaciju o tome kakve su aktivnosti preduzete na stvaranju formalno-pravnih uslova za početak, kako stoji u saopštenju, tek pripremnih radova, a ne kao ispravku navoda koji ne stoje.

POVEZANE VESTI

Komentari (8)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gero ČA

Ako je tako kako Kinezi pričaju a jeste, šta su onda Vučić i pozamašna građevinska operativna tražili tamo u junu pred izbore.

Petkana

Ovde nešto mnogo nije uredu: Radovi su otvoreni a da uopšte nije rešena imovina, tj. urađena eksproprijacija. Čak ni projekat pripremnih radova nije urađen i tek će biti predat zahtev za građevinsku dozvolu. To znači da ni Projekat za izvođenje i Projekat za građevinsku dozvolu nisu urađeni, pa mi nije jasno na osnovu čega su ugovoreni radovi sa Kinezima? Predmeri i predračuni se nalaze u projektnoj dokumentaciji koja još nije završena. Mrzi me da nabrajam dalje.

Dojčilo

@ Otvarati radove za koje nema građevinske dozvole zakonom je zabranjeno jer je to divlja gradnja.

* Sva polja su obavezna

EKAPIJA

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Biznis

Biznis

Ministarka privrede: Država neće žuriti sa privatizacijom Jumka 28.11.2020.

28.11.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Brnabić: Izvođač radova obećao - deonica Kuzmin-Sremska Rača do kraja 2022. 28.11.2020.

28.11.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Crni petak - zašto se ne približavamo rasprodajama kakve viđamo na Zapadu? 27.11.2020.

27.11.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Dok strahuju od virusa, ostaju i bez posla - koji sektori su najpogođeniji 27.11.2020.

27.11.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Program "Moja prva plata" sa poslodavcima povezao 7.352 kandidata 27.11.2020.

27.11.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Uprkos epidemiji, gužve po tržnim centrima na "Crni petak" u Srbiji 27.11.2020.

27.11.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

PKS: Snažna podrška međunarodnoj poslovnoj zajednici 27.11.2020.

27.11.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Pejović (DRI): Revizije sprovedene u 2019. omogućile znatne uštede 27.11.2020.

27.11.2020.  |  Biznis

loader