Vasilić kaže da postoje sumnje na korupciju, Žeželj - isključiti je iz Saveta

Vasilić kaže da postoje sumnje na korupciju, Žeželj - isključiti je iz Saveta

Izvor: N1

U velikom intervjuu za NIN Jelisaveta Vasilić izjavila je da je analizom ugovora o saradnji Telekoma i Wireless medije ustanovila da postoji sumnja na korupciju u tom poslovnom odnosu, baš kao i u prethodnom velikom izveštaju o Telekomovom poslovanju i kupovini kablovskih operatora. U isto vreme, Savet za borbu protiv korupcije saopštio je da vlasnik Wireless medije Igor Žeželj pokušao da izvrši pritisak na Savet.

Posle analize ugovora koji je javno objavila i Savetu za borbu protiv korupcije dostavila Marinika Tepić, Članica Saveta sa 30 godina iskustva u Privrednom sudu kaže da postoje osnovi sumnje za korupciju.

"Utvrdila sam da je 37 miliona ugovoreno za saradnju Telekoma sa firmom za investiciona ulaganja i da će ona biti isključiv partner Telekoma", rekla je Jelisaveta Vasilić za NIN.

U međuvremenu, Savetu za borbu protiv korupcije stiglo je pismo vlasnika firme kojoj je Telekom uplatio više od 37 miliona evra Igora Žeželja. Savet je pismo shvatio kao pritisak i navodi da će sada dodatno biti motivisan da ispita ugovor Telekoma i Wireless medije.

"Ujedno, skrenuta je pažnja Savetu da Ugovor kojim raspolaže nije pribavljen na legalan način i nosi oznaku „poslovna tajna“. Poziva se Igor Žeželj da javno objavi pismo dostavljeno Savetu za borbu protiv korupcije. O daljim odlukama Savet će obavestiti javnost", naveo je Savet u saopštenju.

Međutim, Savet nije usvojio referat Jelisavete Vasilić koji se odnosi na poslovanje Telekoma i akviziciju više malih kablovskih operatora za šta su 2018. potrošene stotine miliona evra. O tome ćuti i Tužilaštvo kome je Miroslav Aleksić iz Narodne stranke podneo krivičnu prijavu pre mesec dana i nije dobio nikakav odgovor.

"Za 10 meseci je preko 500 miliona evra novca izvučeno iz Telekoma Srbija. Pre toga se Telekom Srbija zadužio, uzeo kredite. Dakle, taj novac će vraćati država, građani, zaposleni Telekoma. A završio je ko zna gde. Vrlo verovatno je završio i u kupovini nekih privatnih televizija sa nacionalnom frekfencijom kao što su Prva i O2. Srđan Milovanović je neposredno nakon što mu je od Telekoma isplaćeno 195 miliona evra kupio te dve televizije", naveo je Aleksić.

Udružena opozicija Srbije upozorava da je dug Telekoma narastao na milijardu i trista miliona evra i da se anonimno javlja sve više zaposlenih u Telekomu koji upozoravaju na sve težu finansijsku situaciju.

"Ako je ovo zlatno doba Telekoma, da li je istina da Telekom već nekoliko meseci ne isplaćuje svoje obaveze prema podizvođačima? I da su podizvođači besni i ljuti i da prete da će zadovoljenje tražiti na sudu? Dakle, jel tačno da Telekom ne plaća svojim podizvođačima", rekla je Dragana Rakić iz DS.

Telekom Srbija je krajem avgusta saopštio da će se zadužiti za još 200 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti i to prvi put u istoriji, emitovanjem korporativnih obveznica sa rokom dospeća od pet godina.

POVEZANE VESTI

Komentari (10)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

erqw

Ko radi reviziju Telekoma, izvestaj cist, zanimljivo.

3006

Cestitke gospodjo Vasilic, na hrabrosti i istinoljubivosti.

Slaven

Pa glasaju jer ne veruju laxima dok se ne dokaze da su te lazi istina. Ali dokaza nema a lazovi ostaju lazovi.

* Sva polja su obavezna

EKAPIJA

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Biznis

Biznis

Mali: Nagradna igra borba protiv sive ekonomije, poslato više od 65.000 koverata 11:17 h

11:17 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Svetska banka novoj Vladi Srbije preporučuje dva prioriteta 10:32 h

10:32 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Ponovo popravke u Grdeličkoj klisuri, nadležni kažu da "ispravljaju nedostatke" 24.10.2020.

24.10.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Gradski urbanista najavio izgradnju Linijskog parka u Beogradu 24.10.2020.

24.10.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Za Savić glavna stvar očuvanje radnih mesta, Atanacković kaže - relativno uspelo 24.10.2020.

24.10.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Nova.rs: Izveštaj DRI pokazuje da je Tešić krio detalje izvoza oružja iz Zastave 23.10.2020.

23.10.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Privredne komore regiona apeluju na zelene linije za brže kretanje radnika 23.10.2020.

23.10.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Oglašena prodaja neizgrađenog građevinskog zemljišta u Vranju na devet lokacija 23.10.2020.

23.10.2020.  |  Biznis

loader