Poljoprivrednicima Srbije 700 miliona dinara od Ministarstva za mašine i opremu

Poljoprivrednicima Srbije 700 miliona dinara od Ministarstva za mašine i opremu

Poljoprivrednicima Srbije 700 miliona dinara od Ministarstva za mašine i opremu Izvor: N1

Uprava Ministarstva poljoprivrede Srbije za agrarna plaćanja je raspisala javni poziv za podnošenje zahteva za podsticaje za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura.

Podsticaji od ukupno 700 miliona dinara su za kupovinu novih mašina i opreme za primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, za primarnu proizvodnju voća i grožđa, zatim za proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, kao i za branje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja.

Ta sredstva se mogu koristiti i za nabavku mašine i opreme za primarnu proizvodnju žitarica, kao i industrijskog i krmnog bilja, za obradu zemljišta, za zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, zatim za prihranjivanje, odnosno đubrenje, i za berbu i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura.

Pravo na podsticaj ima podnosilac koji je u potpunosti realizovalo investicije za koje podnosi zahtev u periodu od 1. januara 2020. godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje.

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50 odsto od vrednosti realizovane prihvatljive investicije, umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 odsto od te vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Najviši ukupni iznos podsticaja je 1,5 miliona dinara.

Zahtev za podsticaj može se podneti od 1. do 15. juna preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu ili poštom na adresu Uprava za agrarna plaćanja, a dodatne nformacije se mogu dobiti na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede i Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja.

POVEZANE VESTI

Komentari (3)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poljoprivrenik

Predao sam predmet jos pre godinu dana, dobio broj predmeta i nisu ga obradili već godinu i po dana. Da li će nekome biti subvencionisana kupovina zavisi isključivo od slobodne volje ljudi koji tamo rade. Pozivom na telefone kontakt centra i e-mail adrese, dobijaju se uvek jedne iste i škrte informacije. A one obično glase da ne mogu nikakvu informaciju da daju, dok se predmet ne resi. A na pitanje kada ce se resiti, odgovor lica zaposlenog u kontakt centru je sledeći: "Pa kada ga urade." Tj. čekanje da se neko seti da izvadi predmet iz fioke i pokuša da obavi posao za koji je plaćen. Odnos uprave za agrarna plaćanja sa nosiocima poljoprivrednih gazdinstava je užasan. Tj. ne postoji komunikacija prilikom kupovine/subvencionisanja/...

Mile

Pa jos niste objavili rang listu konkursa za mlade poljoprivrednike koji je zatvoren 31 12 2019 a sad otvarate novi i nikom jos dinar niste dali

Milan

Stvarno sramota sta rade. Kada su korisnici u pitanju u dan mora da se postuje a kada su oni u pitanju onda je rok kada zavrse posao. Rang lista je najbolji pokazatelj neprofesionalnog odnisa uprave. U konkurnu smo ograniceni da investiciju realizujemo u roku od 6 meseci od podnisenja zahteva. Evo prolazi 6 meseci a oni nisu obradili sve zahteve. Sramota. Vrv cekaju izbore da nam vodja da subvencije

* Sva polja su obavezna

EKAPIJA

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Biznis

Biznis

Sindikati: RGZ digitalizacijom pretvoren u pekaru umesto u kredibilan servis 31.05.2020.

31.05.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Irig čeka na izmeštanje saobraćaja, Fruškogorski koridor i dalje samo "u najavi" 30.05.2020.

30.05.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Le Mer: Ekonomski cunami se već nadvio nad EU kao posledica epidemije 30.05.2020.

30.05.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Lufthanza pristala na kompromis Vlade i EU za pomoć od devet milijardi evra 30.05.2020.

30.05.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Ljajić: Odluka Crne Gore o građanima Srbije imaće ekonomske posledice 30.05.2020.

30.05.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Nekoliko hiljada radnika na protestu ispred fabrike Renoa u Francuskoj 30.05.2020.

30.05.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Vučić: Pruga Beograd-Budimpešta do 2024, bezbroj problema u projektima 30.05.2020.

30.05.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Srbija dobila pomoć EU, u rečnik državnog vrha vratila se vera u evrointegracije 29.05.2020.

29.05.2020.  |  Biznis

loader