Građani najavljuju tužbe jer Supernova teret raskida ugovora svaljuje na njih

Građani najavljuju tužbe jer Supernova teret raskida ugovora svaljuje na njih

Izvor: N1

Građani koji su u januaru i februaru raskinuli ugovore sa kablovskim operatorom Supernova, najavljuju tužbe pošto operator pokušava da im naplati ugovorne obaveze kao da je do prekida saradnje došlo krivicom korisnika, a ne zbog nenajavljene izmene u ponudi kablovskih kanala što je i bio razlog da mnogi korisnici odustanu od Supernove.

Građani koji su raskinuli ugovor sa kablovskim operatorom Supernova stigli su veliki računi sa obrazloženjem da posle raskida moraju da izmire ostatak ugovorne obaveze.

Iako je operator taj koji je izmenio programski šemu i bez najave ukinuo kanale koji su bili deo ponude, Ivanu Bojoviću sa Novog Beograda je stigao račun na više od 26.000 dinara. On je prethodno raskinuo ugovor po svim zakonskim propisima i službebicima Supernove citirao članove Zakona o elektronskim komunikacijama i Zakona o obligacionim odnosima po kojima traži raskid.

Kaže da im je pismeno obrazložio razloge raskida i da je podneo prijavu tržišnoj inspekciji koja je uzela slučaj u razmatranje.

Ovaj programer dodaje da nije pitanje novca ono što mu je važno u ovom slučaju, već kako kaže, da li će se poštovati zakon i da li ćemo biti prvna država.

Udruženje Efektiva koje pomaže potrošačima, pa i onima koji su raskinuki ugovor sa Supernovom, imalo je danas sastanak sa predstavnicima tog brenda upravo o povlačenju računa koje je Supernova slala korisnicima koji su je napustili posle izmene programske šeme.

"Nešto je ponuđeno, da se na neki način izađe korisnicima u susret, mi kažemo da je to poštovanje zakona. U ovom trenutku nismo došli do konačnog dogovora koji bi podrazumevao poštovanje propisa, koje znači da korisnici koji su raskinuli ugovor da im se ne naplaćuju penali", objašnjava Dejan Gavrilović iz Efektive.

Do izmene programske šeme Supernove - nastale spajanjem Radijus Vektora, Kopernikusa i drugih manjih operatora - došlo je 18. januara pošto je ugovor sa Junajted Medijom istekao, pa su korisnici ostali bez N1, Sportklub kanala, Sinemanije, Granda i drugih iz ponude Junajted medije.

POVEZANE VESTI

Komentari (34)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gare

Da li SBB ima isti princip i kada oni menjaju ponudu. Na primer kada su ukinuli BN, RTRS... Ili skorije kada je ukinuli jedan viasatov kanal..

BataNidža

Jednostavno da li to znači ako kablovski operater ukine neki program koji je emitovan u momentu potpisivanja ugovora ili promeni cenu usluge klijent ima pravo da bez plaćanja bilo kakvih penala raskine ugovor.

Nebojsa

Da, to bas to znaci jer se ugovorom obe strane obavezuju za dogovoreni internet/tv program. Cak je to izglasano i u skupstini (ako se dobro secam). Ako se ukine makar jedan tv program iz bilo kog razloga, to je stvar koja menja sam ugovor i zato je moguce raskinuti ga bez ikakvih penala. Zamislite da uzimate paket samo zbog bas tog jednog kanala, a drugacije ne mozete da ga imate. Ako Vam ga ukinu, obezvredili su Vam kompletan ugovor i televiziju. Naravno ovo je primer, nije mozda previse realan.

* Sva polja su obavezna

EKAPIJA

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Biznis

Biznis

Politika: Inspektor naložio Železari da preduzme mere i spreči "crnu prašinu" 17:06 h

17:06 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Raspisan tender za projektovanje i izgradnju podzemne garaže u Vlajkovićevoj 15:45 h

15:45 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Lakićević: Država novac građanima i privredi 'sipa' iz kredita 13:34 h

13:34 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Vesić: Za novac koji je Grad davao Sava centru moglo da bude izgrađeno 15 vrtića 12:38 h

12:38 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Koka kola kroz novu kampanju pruža pomoć ugostiteljskim objektima širom Srbije 12:16 h

12:16 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Mali: Isplata 60 odsto minimalca za više od milion ljudi u privatnom sektoru 11:12 h

11:12 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Er Srbija i Turkiš erlajns uspostavljaju kod-šer letove 10:50 h

10:50 h  |  Biznis

loader