Dostava robe u Beogradu noću - već stižu kazne za nepoštovanje novih pravila

Dostava robe u Beogradu noću - već stižu kazne za nepoštovanje novih pravila

Dostava robe u Beogradu noću - već stižu kazne za nepoštovanje novih pravila Izvor: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je prošlog meseca da će se snabdevanje radnji u glavnom gradu obavljati samo između 20h i 7h, a ta odluka stupila je na snagu 1. decembra.

U članu 6. Rešenja o režimu saobraćaja teretnih i zaprežnih vozila i snabdevanja na teritoriji Grada Beograda navedeno je da se zabranjuje zaustavljanje i parkiranje teretnim vozilima u ulicama u kojima su trase linija JGPP u vremenu od 7h do 20h, a u vremenu od 20h do 7h mogu se, kako se navodi, "kretati, zaustaviti i parkirati na kolovozu dok traje utovar-istovar, ali ne duže od 15 minuta na osnovu dozvole koju izdaje Sekretarijat za saobraćaj".

Vozilima koja vrše održavanje stajališta, izuzetno se može dozvoliti kretanje, zaustavljanje i parkiranje na kolovozu, ali ne duže od 15 minuta, u periodu od 9h do 14h i od 18h do 7h.

Kontrolu sprovođenja ovog rešenja vrši Komunalna milicija.

Načelnik Komunalne milicije Ivan Divac rekao je za štampano izdanje "24 sata" da je u ponedeljak mnogo više patrola kontrolisalo isporuku robe, kao i da su već u nedelju ispisali pet prekršajnih naloga.

Zamenik gradonačelnika, uporedo sa ovom odlukom, najavio je da su u pripremi i druge odluke, koje se odnose na, kako je rekao, "zloupotrebu žute trake i zaustavljanja uz četiri migavca", a koje će biti predstavljene nakon Nove godine.

Odredbe ovog rešenja, kako se navodi, ne odnose se na vozila javnih preduzeća za hitne intervencije na infrastrukturnoj mreži, komunalna vozila, vozila šlep službe.

Gradske vlasti hvale promene, a ko se žali?

Pojedini prodajni objekti, primenom ove odluke, našli su se u nepovoljnoj situaciji, jer je predviđeno da se prijem robe vrši u trećoj smeni, koju nemaju svi objekti u gradu.

kombi, dostava, dostava robe, snabdevanje Izvor: Shutterstock

Na primer, pojedine državne apoteke od početka primene ove odluke imaju produženo radno vreme, pa tako neke, koje su radile do 20h, sada, pojedinim ili svim danima, rade do 21h ili 22h.

Od onih koji hvale ovu odluku može se čuti da se takvim odlukama reguliše dostava robe i u evropskim gradovima. Međutim, u jednoj samoposluzi u Londonu kažu da im dostavu vrši DHL, kao i da uglavnom stiže između 10h i 13h, ali da to zavisi od radnje do radnje.

Takođe, kako piše portal plutonlogistics, u evropskim gradovima postoje i parkinzi samo za dostavu robe. Dodaje se da je i novim rešenjem dozvoljeno zaustavljanje na parking mestima namenjenim za dostavu robe, ali da takvih u Beogradu - nema.

Šta sa vozačima?

Kao jedna od dobrih strana ove odluke, osim rasterećivanja saobraćaja, navodi se i to da "prestaje potreba za vozačima u dnevnoj smeni".

Što za sobom povlači pitanje - da li će vozači koje vrše dostavu robe u Beogradu raditi samo noćne smene?

Kako će ova odluka uticati na stanare?

Stanari zgrada u kojima se nalaze prodajni objekti nisu oduševljeni ovom odlukom. Ostaje da se vidi kako će "noćna dostava" uticati na njihov san.

Stanari zgrada u kojima se nalaze ugostiteljski objekti uglavnom se žale na buku koja iz njih dolazi, a ti objekti, uglavnom, radnim danima rade do ponoći, a vikendom do jedan sat posle ponoći. Odlukom o dostavi od 20h do 7h, međutim, mogućnost za buku se produžuje na celu noć.

Da li se menja i dostava građanima?

Novom odlukom se ne precizira šta se menja kada je u pitanju dostava koju prodavci vrše građanima. Na primer, pojedine prodavnice vrše uslugu dostave robe na kućnu adresu, poput samoposluga, prodavnica nameštaja...

U odluci o snabdevanju nije precizirano kako će to uticati na taj oblik dostave, odnosno hoće li i ta dostava morati da se vrši u noćnim časovima.

Da li to znači da, na primer, kada očekujete dostavu ormana, on može biti isporučen samo od 20h do 7h? Pritom, prema odluci o kučnom redu, vreme noćnog odmora je od 22h do 7h, pa se, osim određenih 15 minuta koje imaju za isporuku, građani ograničavaju i na ta dva sata - od 20h do 22h.

Jedan profesionalni upravnik rekao je za Prvu da će veliki problem biti stanarima koji žive u centru grada, jer veliki broj zgrada nema svoj parking.

kombi, dostava, dostava robe, snabdevanje Izvor: Shutterstock

"Stanari će unapred morati da planiraju kupovinu nameštaja i bele tehnike. Žitelji zgrada koje nemaju svoje parkinge moraće da preuzmu robu u terminu između 20h i 22h, i za to imaju svega 15 minuta", rekao je on.

Ne navodi se, međutim, kako će se odvijati, na primer, selidbe ili prenos nekih većih stvari, te da li je i za to određeno isto pravilo. Iz do sada navedenog se može zaključiti da Beograđani takve stvari moraju detaljno isplanirati, jer čak u periodu od 20h do 22h, imaju samo 15 minuta za te poslove. 

U objavljenom rešenju se ne precizira kolike su kazne za nepoštovanje ovih odredbi.

Poslodavci, pak, nisu preterano voljni da govore za medije o ovim promenama i o uticaju koji će one imati na posao.

U kojoj meri će ova odluka pomoći da se smanje gužve u saobraćaju, a u kojoj će uticati na život ljudi u glavnom gradu, ostaje da se vidi, jer za sada je mnogo pitanja bez odgovora.

Rešenje o režimu saobraćaja teretnih i zaprežnih vozila i snabdevanja na teritoriji Grada Beograda pogledajte na sledećem linku.

Komentari (73)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Belogradjanin

Gradska vlast u totalnom rasulu, za takave radikalne odluke se sprovode studije pa tek onda uci u realizaciju. Da ne govorim da postoji pripremni period....

Nije rešenje

Ako već hoće da brane nešto, neka prvo ponude normalne alternative. Kod nas uvek sve prvo kreće od kazne a ne od rešavanja problema...

Mustafa

Nedavno sam bio u Istanbulu, gde su intenzitet saobraćaja i gužve neuporedivo veće od beogradskih. U jednom od glavnih trgovinskih kvartova Laleli primetio sam da robu (uglavnom tekstil) u silne butike i robne kuce dostavljaju isključivo nosači na ledjima ili na nekim imrovizovanim kolicima. Nigde dostavnih vozila, pa su ulice prohodne i za pesake i za automobile. Zasto Vesic ne isproba i ovo tursko iskustvo. Silni botovi, umesto da lupaju minuse, da se angažuju kao amali i da raznose robu po radnjama u centru.

* Sva polja su obavezna

EKAPIJA

KURSNA LISTA

EUR 1 117.5291
USD 1 106.0349
CHF 1 107.3325
GBP 1 139.0219
AUD 1 72.5130
JPY 100 97.4617

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Biznis

Biznis

Tender za izgradnju tri trafo stanice na brzoj pruzi Beograd - Budimpešta 17:06 h

17:06 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Godfri: Srbiji su potrebna mala i srednja preduzeća 13:36 h

13:36 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Počela izgradnja auto-puta Ruma-Šabac-Loznica 12:43 h

12:43 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Novi uslovi za penzionisanje, informišite se pre nego što podnesete zahtev 10:36 h

10:36 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Potpisan komercijalni ugovor za izgradnju Moravskog koridora 10:12 h

10:12 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Infostan zbog štrajka u Pošti pomerio rok za popust 09:17 h

09:17 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Stručnjaci: EU bez strategije protiv pomorske ekonomije Kine 04.12.2019.

04.12.2019.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Nelt grupa ulaže 15 miliona evra u "pametna skladišta" 04.12.2019.

04.12.2019.  |  Biznis

loader