Vukadinović: Koja institucija nije dala saglasnost Krušiku za izvoz u Jermeniju?

Vukadinović: Koja institucija nije dala saglasnost Krušiku za izvoz u Jermeniju?

Vukadinović: Koja institucija nije dala saglasnost Krušiku za izvoz u Jermeniju? Izvor: N1

Poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Vukadinović je izjavio da namenska fabrika "Krušik" iz Valjeva u martu 2018. godine nije dobila dozvolu za izvor oružja u Jermeniju zbog neispunjavanja zakonske procedure, ali da nije poznato koja procedura nije ispunjena.

Vukadinović je novinarima u Skupštini kazao da je dobio odgovor Ministarstva trgovine na poslaničko pitanje upućeno tom i ministarstvima odbrane, unutrašnjih poslova i spoljnih poslova o tome ko i zbog čega nije izdao dozvolu "Krušiku" za realizaciju dogovora o izvozu oružja u Jermeniju, koju je kasnije dobila jedna privatna firma.

On je rekao da su za izdavanje dozvola odgovorne sve institucije kojima je to pitanje upućeno, ali da je samo Ministarstvo trgovine odgovorilo i navelo da Krušiku dozvola nije izdata zbog neispunjavanja zakonskih procedura.

"Očigledno je da bar jedna od navedenih institucija nije dala saglasnost. U odgovoru Ministarstva trgovine se ne navodi o kojoj je reč. Očekujem odgovore i obrazloženje odluka drugih institucija", izjavio je Vukadinović.

Izneo je da njega zanima da li saglasnost za izvoz "Krušik" nije dobio od MUP-a, "zbog poznatih razloga" i dodao da je to primer da državne institucije ometaju državna preduzeća da profitiraju u korist privatnika.

"Zbog čega je ta dozvola izdata nekoliko meseci kasnije privatnoj firmi koja je po nižim cenama kupila oružje od Krušika i prodala ih po većoj", kazao je on.

Vukadinović je naveo da je u skupštinsku proceduru uputio ponovljeni Predlog zakona o proizvodnji i prometu, koji je podnosio u sklopu amandmana pre godinu dana, u kojem je predložio da se iz posla izvoza oružja izbace privatni posrednici.

"Sumnjam da je ovo o čemu mediji govore poslednjih nedelja samo vrh ledenog brega i da je reč o trgovini koja je stvorena za mahinacije", rekao je Vukadinović pošto postoji državno preduzeće za priozvodnju oružja (Krušik) i državno preduzeće za izvoz oružja (SDPR), te, kako je rekao, "ne postoji potreba da se uvode i privatni posrednici".

Vukadinović je ocenio da su u državnim institucijama veće procedure i kontrole nego u privatnim preduzećima te bi se time smanjio prostor za korupciju. "Prihvatanjem predloga se ne bi stvorio monopol kod državnih preduzeća, već bi se tom merom otklonile mahinacije i sumnje na mahinacije", objasnio je on.

POVEZANE VESTI

Komentari (9)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Rade

Kao sto rekoh, ova rasprava o trgovini oruzijem u javnosti treba da se zaustavi jer je to vrli osetljiv pitanje sa drzavnim interesima I vlada republike srbje, trebalo bi da u interesu drzave da formura odbor za ispitivanje afere KRUSIK U tom odboru treba da budu sve parlamentarne stranke, ukljucujuci i javnog tuzioca, dri, agenciju za borbu protiv korupcije, kako bi isti pokrenuli odmah tuzbu ukoliko se utvrdi da je bilo protiv zakonitih radnji. Inace ovo je u interesu SNS, jer koliko vidim od pominjanja ob Afere, dosta njih koji su glasali na proslim izborima sad nece. Svakako postoji jos jedna afera koja ce znacajno smanjiti broj gladova SNS je rekonstrukcijs trga republike i njegiva basnoslovna cena od 760mil din za 12500 kvadrata, sto po kvadratu iznisi 517 evra. (a cena kostanja jednos stana je od 300-400 evra ovo je trg)

pukovnik

I vi verujete Djordju Vukadinovicu.

Realista

A kome vi sluzite pukovnice? Dustabanu i dezerteru?

* Sva polja su obavezna

EKAPIJA

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Biznis

Biznis

Oporavlja se industrijska proizvodnja u SAD 03.08.2020.

03.08.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Na prodaju imovina Drvoprometa iz Leskovca 03.08.2020.

03.08.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Pad broja turista u Srbiji od 53 odsto u odnosu na isti period prošle godine 03.08.2020.

03.08.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Fleš procena RZS: Pad BDP-a u Srbije u drugom kvartalu 2020. godine za 6,5 odsto 03.08.2020.

03.08.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Mihajlović: Raste broj gradilišta i zaposlenih u građevinarstvu u Srbiji 03.08.2020.

03.08.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

APR: Sutra ističe rok za dostavljanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu 03.08.2020.

03.08.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Rekordna cena zlata na svetskom tržištu 02.08.2020.

02.08.2020.  |  Biznis

loader