Novi nasip na Koridoru 10 srušen zbog loše podloge, ne zna se ko plaća popravku

Novi nasip na Koridoru 10 srušen zbog loše podloge, ne zna se ko plaća popravku

Izvor: N1

Nasip preko koga prolazi novi autoput Niš-Dimitrovgrad između Niša i Proseka, morao je potpuno da bude srušen, zbog loše podloge, a trošak, kako sada stoje stvari, ide na račun Koridora Srbije. Kako je moguće da obavezno ispitivanje zemljišta pre početka radova nije pokazalo da je podloga loša?

U Koridorima Srbije za N1 kažu da se nosivost tla promenila, dok stručnjaci tvrde da je tako nešto nemoguće.

I ministarka je priznala.

"Puno grešaka je bilo, i u nedovoljnim istražnim radovima, puno grešaka je bilo i u projektima", rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Ali, ko će biti odgovoran zbog toga što je tek izgrađeni nasip za 160 metara novog autoputa između Niške Banje i Proseka, morao da bude srušen, pa ponovo građen - ne odgovara niko, iako je N1 ovo pitanje postavila pre nekoliko meseci.

"Situacija je malo složena, ali ja ću probati da vam je opišem", kaže Aleksandar Senić, direktor za izgradnju JP Koridori Srbije.

I opisao je - 2008. godine, kada je, kako tvrdi, ispitivano tlo zbog gradnje nasipa, ništa nije ukazivalo da će se poslednja dva metra na površini pretvoriti, kako je opisao, u mulj.

"Ponovo smo izvršili geotehnička istraživanja, i sada u toku ovog proleća, i zaključeno je da su poplave i visok nivo podzemnih voda u toku 2014. godine, doprineli tome da se smanje kohezione sile u podtlu", kaže Senić.

Koje je počelo da sleže, a sa njime i nasip koji je već bio i asfaltiran. Koridorima Srbije upućen je zahtev da N1 dostave rezultate geomehaničkog istraživanja tla ispod nasipa u Proseku, za koje Senić tvrdi da je obavljeno 2008. godine. Odgovora još nema.

Takođe se ne zna ko će platiti ponovnu izgradnju nasipa.

Zamenu podtla, priznaje, ...

"...će morati da plate Koridori Srbije, determinacija od strane inženjera je već izdata. Za ostatak... Mi smo sada u razjašnjavanju odgovornosti, odlučivaće nadležni organ", kaže Senić.

Stručnjaci smatraju da je jasno ko će platiti sve, jer je na lošem podtlu urađen nasip. Bilo bi dobro, kaže inženjer Danijel Dašić, videti pripremnu analizu tla. Tvrdi da u današnjim uslovima - nije moguće da tlo 2008. godine bude nosivo, a nekoliko godina kasnije ne.

"Koliko sam ja učio u školi, poslednja takva promena geomehanike tla desila se još dok su vladali dinosaurusi", kaže Dašić.

Potrebne su, kaže, velike prirodne katastrofe ili poplave.

"Mi smo zadnju takvu imali 1948. godine u Nišu. Međutim, od tada do danas je bio veliki broj raznoraznih ispitivanja. I, ako nije jasno gospodinu Seniću, može da ode do laboratorije za mehaniku tla na niškom Građevinskom fakultetu. Ja sam siguran da oni imaju vrlo uredne podatke o tome", kaže Dašić.

A detalje o svim propustima i problemima tokom izgradnje oba kraka Koridora 10 na jugu zemlje, ministarka je ponovo obećala da će istražiti i saopšiti nakon što čitav posao bude okončan. Kako tvrdi, na jesen.

POVEZANE VESTI

Komentari (123)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Napredno nema sta!

Gagi, dipl. ing. saobraćaja

Na snimku koji je obljavljen se očigledno vidi da je u pitanju nasip između dva nadvožnjaka, od kojih je onaj veći preko reke Nišave, dok je drugi manji preko ulice Carigradska – E771. Na sateliskom snimku se vide betonski zidovi koji ograničavaju dotični nasip. Za predpostaviti je, da je minimalna visina nadvoza iznad Carigradske ulice 4,2 mt. pa se na osnovu toga može zaključiti da je nasip visok oko 5 mt. Drugi podatak sa satelitskog snimka nam govori da je stopa nasipa široka oko 80 mt. Aleksandar Senić, dir. za izgradnju JP Koridori Srbije kaže da je 2008. godine ispitivano tlo zbog izgradnje nasipa i pri tome zaboravlja da kaže koliko godina kasnije je počeo da se gradi dotični nasip. Iz razvoja događaja je očigledno da je nasip izgrađen više godina posle ispitivanja terena 2008. Ako je nasip bio izgrađen pre »poplave i visokog nivoa podzemnih voda u toku 2014. godine«, onda je očigledno da nije dobro urađena zaštita podtla od voda reke Nišave. Ako je nasip izgrađen 2015. ili kasnije, onda su nadležni »zaboravili« da je potrebno ponovo uraditi ispitivanje terena. Dakle, tačno se zna šta se radi i u jednom i drugom slučaju i kako se tretira podtlo pre nego se počne sa izgradnjom nasipa i ko to nezna neka se vrati u školsku klupu.

A da probamo sa mtr?

Sve je to lepo, samo mi nije jasno šta znači skraćenica "mt"? Iz teksta se nameće zaključak da se radi o jedinici za dužinu, mada po SI sistemu, skraćenica za metar je "m". Da li je moguće da dipl. ing. saobraćaja koristi "mt" umesto "m"? Koju ste Vi školu završili gospodine?

* Sva polja su obavezna

EKAPIJA

KURSNA LISTA

EUR 1 117.6300
USD 1 105.4127
CHF 1 106.8878
GBP 1 135.9884
AUD 1 72.3120
JPY 100 97.1346

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Biznis

Biznis

Bez promene poslovnih modela, firme neće opstati 20:32 h

20:32 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Vučić: Daćemo sve od sebe da dovedemo Folksvagen 20:11 h

20:11 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Niške buregdžije mogu da zarade više od lekara, ali odlaze za još veću platu 19:46 h

19:46 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Jugoimport SDPR tvrdi da posluje bez dinara od države, a šta kažu dokumenta 19:27 h

19:27 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Vojinović: Država kao da u inat dilu s Vansijem razvija aerodrome 17:39 h

17:39 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Mihajlović pozvala mlade da daju šansu Srbiji jer postaje bolje mesto za život 17:36 h

17:36 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Vlada izdvaja još 300 miliona dinara za Koridor 10, ne zna se za koje radove 17:07 h

17:07 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Antić: Bugarska počela izgradnju gasovoda prema Srbiji 16:24 h

16:24 h  |  Biznis

loader