Prostran: Vrednost PKB-a potcenjena

Prostran: Vrednost PKB-a potcenjena

Prostran: Vrednost PKB-a potcenjena Izvor: N1

Prodaja zemlje jednako je prodaji suverniteta, ocenio je za Danas agroekonomista Milan Prostran uz komentar da je Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) trebalo da bude proglašena firmom od opšteg značaja.

Prostran je rekao da je vrednost zemljišta potcenjena s obzirom na trend u Evropi da cena poljoprivrednog zemljišta raste.

To se posebno odnosi na PKB čiji će deo zemlje sigurno za 10-15 godina biti pretvoren u građevinsko zemljište kako se Beograd bude širio, naveo je on.

Iz profitnih razloga, upozorio je Prostran, novi vlasnik će verovatno ugasiti stočarsku proizvodnju, jer se isto desilo u Zobnatici, gde je arapski vlasnik, i u PIK Bečej, gde je domaći vlasnik i gde su ugašene farme svinja.

Arapska firma Al Dahra jedina je dala ponudu za kupovinu PKB, a danas će biti poznato kolika je finansijska ponuda za PKB, za koji je tražena početna cena od 104,5 miliona evra.

Savez za Srbiju: Obustaviti proces

Savez za Srbiju je ocenio da treba obustaviti proces, jer se prodajom prirodnih resursa ugrožava državni interes.

U saopštenju dodaju da prodaja PKB-a i, kako kažu, rasprodaje Srbije, dovodi do nesagledivih posledica koje neće moći da poprave ni naredne generacije.

Za takvo ugrožavanje nacionalnih interesa neko će, kažu, morati da odgovara.

I Demokrаtskа strаnkа Srbije pozvala je vlаst dа odustаne od procesа privаtizаcije PKB-a i dа poništi tender.

POVEZANE VESTI

Komentari (21)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stevan

I to je bolje od šećerana !

Stevan

Nije vazna cena! Vazna im je posrednicka provizija od 5%, po necuvenom "BUBALOVOM PRAVILNIKU". Daj sta das ! Unapred, čim se kupoprodaja potpise, ne cekajuci konacnu uplatu i pre ulaska u Budžet Republike. Niste znali! E, pa, procitajte "BUBALOV PRAVILNIK" : Pravilnik o visini posebne nadoknade ostvarene zaključenjem ugovora o prodaji kapitala odnosno imovine Član 1. Ovim pravilnikom odredjuje se visina posebne nadoknade ostvarene zakljucnjem ugovora o prodaji kapitala, odnosno imovine (u daljem tekstu provizija). Član 2. Visina provizije iznosi 5% od ugovorene cene. Član 3. Provizija se naplacuje iz sredstava ostvarenih od pridaje kapitala, odnosno imovine u postupku privatizacije pre uplate tih sredstava na uplatno račun budžeta Republike Srbije. Član 4. Provizija se naplaćuje i iz sredstava ostvarenih od prodaje kapitala, odnosno imovine u postupku privatizacije koji je započet a nije okoncan do dana stupanja ovog pravilnika. Član 5. Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srbije” Broj 110-00-45/2005-01 U Beogradu, 9. juna 2005. godine Ministar Dr Predrag Bubalo s.r. NAZDRAVLJE!!

Milisav

Malo ste se zeznuli braćo srbi. Nismo mi u kapitalizmu nego u feudalizmu. Svi ćemo polako u red da strancima čistimo cipele i bivša naša dvorišta, da im nosimo vodu, okopavamo i djubrimo njihove njive i to jedva za koji dinar. Čujem ja da po Vojvodini ima puno turskih imanja na koja naši seljaci odlaze da rade. Kažu da turci uredno plaćaju pa su još srećni i zadovoljni. Odlaze na poziv, organizovano i moraju sa sobom da nose vodu i hranu... Alal ti vera vodjo na ekonomskoj politici. Tako bi i moja pokojna baba Kristina mogla da vodi Srbiju da ustane iz groba...

* Sva polja su obavezna

EKAPIJA

KURSNA LISTA

EUR 1 118.0933
USD 1 105.0465
CHF 1 103.4545
GBP 1 136.5556
AUD 1 75.0800
JPY 100 93.8515

NAJČITANIJE

POPULARNO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Biznis

Biznis

Mihajlović: Auto-put od Surčina do Obrenovca do kraja ove godine 17:11 h

17:11 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Potpisan aneks Kolektivnog ugovora Pošte o raspodeli dobiti 15:00 h

15:00 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Oglašena prodaja banjskog kompleksa Žubor u Kuršumlijskoj banji 14:52 h

14:52 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Direktor kompanije Simens Srbija: Dogodine tramvaji iz Kragujevca za Nemačku 14:33 h

14:33 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Doktor sme da primi poklone do 500 evra vrednosti 11:58 h

11:58 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Vrhovni sud Grčke odbacio prigovor u vezi sa kreditom u švajcarskim francima 07:43 h

07:43 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Amazon zatvara internet trgovinu u Kini 18.04.2019.

18.04.2019.  |  Biznis

loader