Falkenštajner se povukao sa Stare planine

Falkenštajner se povukao sa Stare planine

Falkenštajner se povukao sa Stare planine Izvor: Wikipedia/Miloš Krstić

Grupacija Falkenštajner raskinula je ugovor o upravljanju hotelom "Stara planina" i povukla svoj menadžment i radnike. Grupacija je poručila da zbog neispunjenja obaveza Javnog preduzeća Stara planina, hotel više nije deo njihovog lanca.

Austrijska grupacija je raskinula ugovor o upravljanju hotelom "Stara planina" na 15 godina potpisan 2012. godine. Kako je kompanija saopštila, do raskida je došlo usled neispunjavanja obaveza od strane JP Stara Planina i promene direktora koji je vodio hotel na predlog Falkenštajnera.

"Falkentašjner je u poslednjih mesec dana pokušao sve da uspostavi poslovnu komunikaciju i saradnju sa JP Stara planina, održi ugovor na snazi, ali je to bilo bez uspeha", navodi grupacija u saopštenju i dodaje da ni na koji način ne snosi odogovrnost za nekvalitetno pružanje usluge i neadekvatno vođenje hotela, a od JP Stara planina traži da sa hotela skine sve oznake Falkenštajnera.

Hotel sa četiri zvezdice "Stara planina", na Jabučkom ravništu, otvoren je 25. decembra 2011. godine i tada je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji i najveća "grinfild" investicija u srpskom turizmu u poslednjih 20 godina. Vlada Srbije je u izgradnju hotela, koji je bio završen za 13meseci, uložila više od 30 miliona evra.

Kompanija Falkenštajner, koja u svom sastavu ima lanac od preko 30 hotela u šest evropskih zemalja, nameravala je da na Staroj planini izgradi šest kondotela - hotela apartmanskog tipa, sa 350 smeštajnih jedinica i ukupno 1.000 kreveta.

JP Stara planina: Jednostrani raskid ugovora

Javno preduzeće Stara planina najavilo je da će Državno pravobranilaštvo Srbije zastupati to preduzeće u postupku raskida ugovora o upravljanju hotelom Stara planina sa kompanijom Falkenštajner.

Vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća Vladimir Simović zatražio je da Falkenštajner u propisanoj proceduri dostavi otkaz ugovora o upravljanju, ukoliko im je to bila namera, objavljeno je sajtu Stare planine.

On je naveo da je ta kompanija dopisom koji je dostavljen 24. decembra obavestila Javno preduzeće Stara planina, sa sedištem u Knjaževcu, o jednostranom raskidu ugovora o upravljanju hotelom Stara planina.

Simović navodi da je Ugovor potpisan 16. maja 2012. i da je propisivao otkazne rokove.

Komentari (41)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sanco

Ja imam pitanje sta ce biti sa nama koji smo uplatili Falkenstajner u februaru a dobicemo....piiiipp. Hvala unapred na savetu.

Milam M

Putu Bela Palanka,Babin kal,Kalna što pre revitalizovati proširiti obezbediti kose strmine od odrona i Stara Planina će zaživeti kao turistički centar !

Dr

Ma nije vazno, vazno je da mi imamo dobro razvijen turizam( na zavidnom nivou) I nedostatak jednog svetskog brenda se nece ni osetiti. Svi ce I dalje znati gde je Stara planina , obilazice Knjazevac I opstinu I uzivati u njenoj lepoti I divice se kako je Ta opstina razijena. Mozda pozele I da otvore tamo neki biznis. Cini mi se da su tamo dobere prilike za investiranje:))))specijalno sada.

* Sva polja su obavezna

EKAPIJA

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Biznis

Biznis

Nasledniku goli zidovi - država koristila "Splendid" 70 godina, jednom renoviran 29.10.2020.

29.10.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

"Ekson-Mobil" ukida hiljade radnih mesta zbog slabe potražnje za naftom 29.10.2020.

29.10.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Bizit: Najveći izazovi prelaska na digitalno poslovanje 29.10.2020.

29.10.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Mađarska sa 25 miliona evra pomaže domaće kompanije da investiraju u Srbiju 29.10.2020.

29.10.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

PKS: Početnicima u biznisu dostupni krediti sa povoljnim kamatama 29.10.2020.

29.10.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Javna nabavka za izgradnju prilaznih puteva na desnoj obali Pančevačkog mosta 29.10.2020.

29.10.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

EBRD obezbedila 20 miliona evra za kompanije i lokalne samouprave u Srbiji 29.10.2020.

29.10.2020.  |  Biznis

Biznis

Biznis

SAD u trećem kvartalu zabeležile istorijski skok BDP od 33,1 odsto 29.10.2020.

29.10.2020.  |  Biznis

loader