Gosti N1: Loša putna signalizacija problem za bezbednost

Gosti N1: Loša putna signalizacija problem za bezbednost

Gosti N1: Loša putna signalizacija problem za bezbednost Izvor: N1

Gosti N1 saglasni su da, kad su u pitanju saobraćajne nesreće i bezbednost na putevima uopšte, ključnu ulogu imaju svest vozača i loša putna signalizacija. Zakoni su dobri, problem je selektivna primena, dodaju.

Ovu nedelju obeležile su nesreće na putevima u Srbiji. Lančani sudar na autoputu između Jagodine i Ćuprije u kom je povređeno 27 ljudi, a osam je izgubilo život. Uzrok je, kako je saopšteno, bila gusta magla. Zatim nesreća kod Svilajnca u kojoj je poginulo četvoro ljudi, a dvoje povređeno, kada su se sudarili šleper, kamion i dva putnička vozila. Šleper je preticao preko pune linije.

Gosti N1 govorili su o bezbednosti na putevima i o tome šta su uzroci ovakvih nesreća.

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, kaže da je novim zakonom (kojim su povećane novčane naknade za prekršaje) od kada je stupio na snagu 3. aprila, smanjen broj poginulih na oko 15 procenata.

Zakon je imao psihološki efekat na vozače, ocenjuje. Međutim, kao problem ističe da se mnoge dobre odredbe koje postoje u zakonu - ne primenjuju. Svaka opština dobija 30 odsto od naplaćenih kazni, navodi Okanović i ističe da su ta sredstva isključivo namenjena bezbednosti saobraćaja, ali da pojedine lokalne samouprave ne troše taj novac za to, pa kupuju klime za kancelarije i sl.

Kada bi se zakon sprovodio u celosti, ne samo što se tiče pravila saobraćaja, bilo bi manje srtradalih na putevima, dodaje. Kaže da su zakoni prilično dobri, a da je glavno pitanje da li se sprovode selektivno ili ne.

Mirko Butulija, predsednik Auto-moto saveza Srbije, kaže da je svake godine vidan pomak u ulaganjima u infrastrukturu i puteve. Smatra da treba obratiti više pažnje na obeležavanje puteva, dodajući da nam je loša signalizacija. Kaže da postoji problem i same refleksije znakova - da li je, na primer, postavljen previsoko ili ako je nizak - ne daje pravu refleksiju, pa se ne vidi. Dodaje da su na to ukazivali Putevima Srbije.

Okanović se slaže s tim i navodi da rupa na putevima nije opasnost ako je vozač na nju upozoren.

Dešava se, prenosi Okanović, i da prijavite nedostatak nekog znaka, na primer znaka "STOP" i da prođe dva, tri meseca dok neko dođe da stavi taj znak. Mnogo je života izgubljeno zbog loše signalizacije, ističe.

Komentarišući saobraćajnu nesreću kod Jagodine, kaže da je siguran da su pojedini vozači koji su u njoj učestvovali vozili neprilagođenom brzinom, ali dodaje - da su imali signalizaciju koja bi upozoravala na to da na tri, četiri kilometra ima magle, drugačije bi bilo.

Butulija navodi da je interesovanje vozača za stanje na putevima veliko, a tome svedoči i podatak da je tokom letnje sezone info centru AMSS upućeno više od 150 000 poziva.

Govoreći o ITS (Inteligentnim transportnim sistemima), Okanović kaže da je svako ko je izašao iz Srbije video te panele. To su informativne table, kako semafori, koje informišu vozače šta se trenutno dešava na putu, da li ima magle, da li ima gužve na putu, ima li zastoja, da li se nešto desilo, prenosi.

Okanović navodi da tuneli na Koridorima 10 i 11 imaju sisteme za upravljanje saobraćajem, preko kojih operater iz operativnog centra komanduje dozvoljenu brzinu. Ide se na to da se faktor čovek, kao najslabiji faktor u sistemu, isključi, da sve manje on donosi odluke, odnosno da je usmeravan od stručnjaka, dodaje.

Butulija ocenjuje da strože kazne daju efekat, ali kratkotrajan, a da treba menjati svest vozača. "Ona se menja sporo, ali je efekat dugoročan", ističe. On podseća na efekte kampanje "Kaciga glavu čuva" koji su odlični - jer ih danas svi motociklisti nose, što ni približno nije bio slučaj na početku te akcije. Potrebno je neko vreme, i nažalost, izgleda da volimo da učimo na svojim greškama, navodi.

Okanović: Apelujem da paljenje strnjike bude krivično delo

Apelovao bih na republičko državno tužilaštvo da sprovede inicijativu da se paljenje strnjike tretira kao krivično delo, kaže Okanović. Zna se čija je njiva, vlasnika - ako treba, i lišiti slobode, to je nešto strašno i to kao država moramo da sprečimo, kaže Okanović.

Govoreći o stanju vozila, Butulija napominje da ako je vozilo neispravno, vozačeva reakcija može da bude pravovremena, ali da to ne vredi.

Okanović dodaje da bi vozila podelio na održavana i zapuštena, koja su problem.

Vlasnici neregistrovanih vozila koji učestvuju u saobraćaju nose veliku opasnost, kaže Okanović. Ako učestvuju u saobraćajnoj nezgodi, i ispostavi se da su je uzrokovali, vlasnik vozila i vozač plaća štetu trećem licu, što mogu da budu teške telesne povrede, bol, strah, invaliditet, pojašnjava Okanović. "Vožnja neregistrovanog vozila može jako mnogo da vas košta".

Veliku ulogu u svemu ima čovek, odnosno svest vozača o saobraćaju i putna signalizacija, kaže Butulija.

Okanović dodaje da je bilo slučajeva da tužilaštvo odbaci krivičnu prijavu kad su putari morali drugačije da odrade svoj posao.

Najveći problem je stav "neće nama da se desi", u saobraćaju to pravilo ne važi, zaključuje Okanović.

POVEZANE VESTI

Komentari (5)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragon

Zašto se u svim situacijama u Srbiji uvek ide na prebacivanje odgovornosti? Država kaže krivi su putari, oni kažu krivi su vozači, vozači krive državu... Zašto ne priznaju da su svi skupa krivi i urade nešto da to promene? U ovoj nesreći kod Jagodine su krivi podjednako svi. Država jer ne radi ništa, putari jer nisu adekvatno obavestili vozače na opasnost od magle i vozači jer ne prilagođavaju vožnju uslivima saobraćaja. Znači svest građana ove države treba kompletno da se menja.

VVK

Zakoni kao sto je drzanje odstojanja, davanje migavca, nepreticanje sa desne strane ili kolone vozila i slicni ne resavaju ocigledne probleme, nego onaj mali broj slucajeva gde mogu da sacuvaju zivote. A vecina vozaca je previse zatucana ili neobavestena da to shvati. Zato zakone jednostavno treba postovati. A da smo krivi svi, jesmo. Pamet u glavu i oladite malo dok vozite.

Mitara

Opet zamena teza!?"Tenički ispravan vozač"može uspešno upravljati i sa neispravnim vozilom a da ne izazove saobraćajnu nesreću!?Ništa ne vredi od novih ,tehnićki ispravnih automobila ako su nam vozači tehnički nepismeni!?Kod donošenja odluka u vožnji,savesnim i tehnički obrazovanim vozačima nisu presudni znaci koji mogu biti sugestija za pogrešnu odluku,već sagledavanje sve ukupne situacije na putu kojim se kreću!?Znak dozvoljenog preticanja noviji vozači smatraju sugestivno i kreću u preticanje a ni ne sagledaju da li je to bezbedno za sve učesnike,tako da je takav znak uglavnom suvišan,posebno što se postavlja i tamo gde se preticanje može vrlo bezbedno izvesti a sve sbog zaseda patrola!?

* Sva polja su obavezna

NAJČITANIJE

POPULARNO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Auto

Auto

Mehaničar u Vranju, tokom redovnog servisa, našao postavljenu bombu u kolima 19.03.2019.

19.03.2019.  |  Auto

Auto

Auto

Kompanija Tesla predstavila električni terenac - Model Y 15.03.2019.

15.03.2019.  |  Auto

Auto

Auto

Oglasi polovnih automobila u Srbiji 15.03.2019.

15.03.2019.  |  Auto

Auto

Auto

Džejms Bond dobija električni "aston martin" 14.03.2019.

14.03.2019.  |  Auto

Auto

Auto

Folksvagen ukida hiljade radnih mesta do 2023. godine 13.03.2019.

13.03.2019.  |  Auto

Auto

Auto

Ljubičasta parking zona - parkiranje skupo i bivšem ministru JUL-a 12.03.2019.

12.03.2019.  |  Auto

Auto

Auto

Folksvagen planira da poveća proizvodnju električnih vozila 12.03.2019.

12.03.2019.  |  Auto

Auto

Auto

Pojačana kontrola korišćenja sigurnosnog pojasa 10.03.2019.

10.03.2019.  |  Auto

loader